Moje Ogrodowe krople pamięci...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje Ogrodowe krople pamięci...

Post »

Ewcia ;:196 uwielbiam komplementy takie
to Ty małolata jesteś
;:333 Rówieśnico ;:3
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

to ja też poproszę o ten przepis na wyleczenie zatok ;:333
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko Aloes trzeba kupić w aptece musi być w szklanej butelce, nie w plastikowej ;:185 Jeszcze lepiej gdyby sie miało własny aloes z doniczki
Alocit z soku z aloesu wykonujemy w ten sposób, że sok z aloesu rozcieńczamy wodą w stosunku 1:1, czyli do półlitrowej butelki z ciemnego szkła wlewamy ? litra soku z aloesu i ? litra wody. Wodę wcześniej należy przegotować i schłodzić do temperatury pokojowej.

Alocit z soku z pestek grejpfruta wykonujemy w ten sposób, że półlitrową butelkę z ciemnego szkła napełniamy wodą i dodajemy 35 kropli Citroseptu. Wodę wcześniej należy przegotować i schłodzić do temperatury pokojowej.

Zakraplać do nosa 3,4x dziennie.
Po półrocznej kuracji roztworem soku z aloesu na początku, należy co trzy miesiące zmieniać rodzaj środka gojącego (na ekstrakt z grejpfruta i odwrotnie). Te zmiany uzasadnione są faktem, że po pewnym czasie organizm ?przyzwyczaja się? do każdego środka gojącego i przestaje na niego reagować. Teoretycznie można byłoby stosować tylko jeden z środków gojących i robić przerwy, ale nie jest to dobre wyjście, ponieważ nasze środowisko zatruwane jest nieprzerwanie, więc nawet krótka przerwa w profilaktyce może spowodować niepowetowane szkody w zdrowiu.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Basiu a propos sąsiadki to ona ma swoja koncepcję a Ty swoją. Niestety każda inną ;:oj
Może jakby ten murek cyknąć od przodka to by lepiej było widać!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu od przodka nic nie widać bo tam są jeszcze deski szalunkowe co by murek stabilności nabrał :wink: .Wiesz gdyby sasiadka dała tam jakich ładnych kamieni to jeszcze można by znieść ale ona wali tam worki foliowe a na nie dachówki potłuczone i zauważyłam też kawałki eternitu ;:oj , no i nie chcę ale muszę zwrócić jej uwagę, przecież to azbest a ja mam blisko tej siatki warzywnik.Przesadziła baba, wkurzyłam sie bardzo, co za puste bezmyślne babsko ;:188
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj już trzy razy piszę i wcina mi ...chyba Twój wątek mnie nie lubi :;230
Basiu dobrze gadasz o aloesie , ale tylko zawsze trzeba usuwać wewnętrzą skórkę liścia ...powoduje rewolucję bardzo burzliwą w brzuchu gdy go pijesz.../ oczywiście kupowane w aptece skórki już nie mają/
a wiesz jak on odmładza...a jak wpływa na energię ;:224
na temat tej cudownej rośliny mogę duuużo pisać...jestem jej fanką od wielu lat... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ Misiu...co Ty godosz co Ty godosz :roll: mój wątek Cię uwielbia ;:196 jak wszystkich co tu zaglądają ;:4
A mówisz że aloes odmładza....no to ja teraz rozumiem skąd u Ciebie ta piękna cera ;:333
Wiem o zdejmowaniu zewnętrznej skórki...pamietam, pamietam jak sie to robi :wink: :;230 ...czy ja świntuszę ...(?) ;:oj
Idę sobie ugotować budyniu, Grażynka na wyspie u Marysi smaki mi zrobiła bo tam w Irlandii jakieś puddingowe święto obchodzą :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A mnie aloes pięknie rósł i pewnego dnia padł (chyba go najpierw podsuszyłam, a potem za bardzo chciałam mu to wynagrodzić!)

Z tym eternitem to absolutny brak świadomości. Jak się sprowadziłam, to sąsiad dostał wyrok sądu: obcięcie dachu stajni , który kończył się za blisko mojej posesji. Stajnia kryta eternitem. Wyrok był konsekwencją sprawy moich poprzedników, a ja mówiłam że mnie to nie przeszkadza, ale on się uparł że będzie sprawdzane wykonanie decyzji. I co wziął szlifierkę kątową i bez żadnego zabezpieczenia obciął część dachu eternitowego na długości ok. 10 m. Na szczęście mam tam tylko kwiatki, ale co się nawdychał i rozpylił to nasze i co miałam się kłócić z facetem, z którym moi poprzednicy toczyli boje na widły! Dodam jeszcze, że facet musiał uzupełnić wykształcenie, żeby utrzymać się w pracy i studiował w Wyższej Szkole Ochrony Środowiska ;:oj
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Maska pisze: wziął szlifierkę kątową i bez żadnego zabezpieczenia obciął część dachu eternitowego ... i studiował w Wyższej Szkole Ochrony Środowiska
Żartujesz Marysiu - pomine epitety jakie mi sie nasuneły, zeby nie obrażać zwierzątek osiołków itp...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niestety Aniu nie żartuję ;:185
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ujmę to słowem KOŁEK,
chociaż jak mieszkałam na wsi mąż głównej ksiegowej z Zespołu Oświaty Gminnej zmienił dach, usunął eternit (to były takie płytki 20cm x 20cm) - potem chodził po nieuzytkach zielonych, po łące za domem i polu Holendra, który przejął ziemię PGRu i rozrzucał sobie te płytki, zeby nie musiec ich utylizować - bo to kosztowne !!!
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Kochane....ja aloes popieram w 100%....bywało że mały pił go-taki amerykański w butlach z miąższem.....ale on drogi-mimo to wypił swoje....wyleczyłam go tym z przeziębień i z brania antybiotyków-od kilku lat spokój....ale do tego trzeba cierpliwości i systematyczności-teraz próbowałam podawać krople do nosa...ale zapominałam ;:223
Aloes mam swój ---o taki

Obrazek Obrazek tozdj z netu-nie chce mi się szuakć swojego

mam sadzonki małe-roczne ....nie wiem ile -może trzy....jakby kto chciał to dam....może na zlot??

Basiu sorki ;:167
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Basiu bardzo dziękuje ;:167 ;:167 ;:167 muszę spróbować ;:170
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to spróbuję i ja też jeszcze raz może go nie utopię!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Mnie pani sprzedająca sok z aloesu wraz z broszurą powiedziała, że do celów leczniczych wykorzystuje się tylko aloes zwyczajny. http://pl.wikipedia.org/wiki/Aloes_zwyczajny Inne nie mają tych właściwości.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”