Kuchenne inspiracje AGNESS

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Zrób koniecznie, mało roboty ;:138 Ja wczoraj zrobiłam- trochę mi wyszły nie zgrabne ,bo nie mam foremek silikonowych, tylko papierowe i blaszane ale blaszki za małe :wink: Z podwójnej porcji zrobiłam ..........na szczęście :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu do sernika na zimno niczym nie smaruj blachy. Wyłóż ją po prostu herbatnikami, biszkopcikami, czy delicjami i wystarczy :D

Milenko zgadzam się, a nawet i papieru nie trzeba :D

Aldonko no właśnie dlatego tak namawiam na muffinki, bo są błyskawiczne i naprawdę pyszne .....naprawdę chyba wszystkie są wspaniałe , nie ma niedobrych :lol: A rodzinka się cieszy 8-)
Aldonko serdecznie współczuję rodzinnej tragedii ;:196

Ewa sylikonowych foremek nie trzeba natłuszczać, ciastka pięknie z nich odchodzą :D a i temperatura pieczenia jest wysoka, do około 250 *C ( to się pewnie troszkę różni zależnie od firmy) więc nie ma żadnego niebezpieczeństwa :D
Papierowych też nie trzeba smarować . Pochwal sie jakie muffinki zrobiłaś :D

Romciu wyglądają bardzo apetycznie :D muszą wspaniale smakować :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysad, ja do sernika na zimno polecałabym ci spód okruszkowy, bo jest o niebo bardziej efektowny niż biszkopty czy herbatniki. O ile nie wiesz, jak się go robi, to napiszę w skrócie, że trzeba rozdrobnić 200 g ciastek ( najlepiej dobrych herbatników maślanych ) i wlać do nich 100 g stopionego masła, wymieszać i wyłożyć tortownicę, a potem schłodzić. Ja na tym spodzie teraz z lenistwa robię tartę na słodko, a nawet babeczki w foremkach do muffinek.

Agness, mam pytanie odnośnie tej zapiekanki, bo skład bardzo mi się podoba, jednak nie wiem, jak duża ma być ta paczka makaronu, czy to połowa paczki 400 g czy 500 g, bo chyba nie połowa takiej kilowej z biedronki? :wink:
Czy użycie kwaśnej śmietany nie sprawia, że całość jest kwaśna? :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko ja zawsze używam makaronu Lubella, powiem szczerze, że nawet nie wiem jaka tam jest gramatura. zaraz sprawdzę, czy mam jeszcze paczkę w szafce..... ok...jest....paczki są po 500 g. Połowa zupełnie wystarczy :D
Śmietana musi być taka do zup i sosów, żeby się nie zważyła, absolutnie potrawa nie jest kwaśna :D
Jagódko jak zrobisz to czekam na opinię :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness, dzięki za tak szybką odpowiedź. :) Jutro to nie, bo będziemy dojadać resztki niedzielnego obiadku, ale w tym tygodniu chyba zrobię, bo ciekawie wygląda ten przepis. ;:108
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

dziękuję Agnieszko.
Dziękuję Jagódko za przepis. Nie znałam go.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Agusia chyba smakowały ...............już nie ma ;:138
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19

Post »

Ja do sernika na zimno robię spód z płatków kukurydzianych corn flakes i czekolady. A na nie owoce( mandarynki, brzoskwinie). Taki spód jest nietypowy ale bardzo bardzo pyszny i chrupiący. Idealny do sernika na zimno.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Rozumiem, że zalewasz te płatki rozpuszczoną czekonadą. Ale Wy macie fajne pomysły. Ja przez Was to na starość piekła pewnie będę. A cukrzyk jestem.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj AGNESS :wit Dzisiaj zgodnie z zapowiedzią robię zapiekankę makaronową . Czuję jak pięknie pachnie . na pewno będzie nam smakować. Miłego popołudnia życzę :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko proszę bardzo :D

Krysiu no niestety cukrzyca to prawdziwy problem, trzeba mieć bardzo silną wolę, podziwiam Cię , ze dajesz radę ;:196

Romciu bardzo sie cieszę :D

Milenko fajny pomysł z tym spodem.....szybko i na pewno pysznie :D

Ewuś koniecznie daj znać jak wrażenia smakowe :D
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

tak Agnieszko, to jest duży problem, a przepisów dla cukrzyka brakuje. I nie mogę podjadać między posiłkami bo nie zachowam ilości zjedzonych indeksów glikemicznych.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

milkicjo ten pomysł z płatkami i czekoladą brzmi świetnie, chyba się skuszę prędko na coś na tej bazie, ale najpierw muszę zapytać, czy te płatki jakoś rozdrabniasz, czy po prostu w całości mieszasz z roztopioną czekoladą i czy są jakiekolwiek proporcje, np czy na tortownice starczy jedna tabliczka czekolady czy trzeba więcej?

Swoją drogą nasunął mi się przepis na ciasto, które zrobiła na święta moja bratowa, a jedną z warstw stanowiła mieszanka rozdrobnionych sucharków wymieszanych z oryginalną nutellą, potem chyba warstwa serowa, bita śmietana i owoce zalane galaretką. Powiem wam, że drogie to ciasto, ale naprawdę rewelacja. ;:108
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19

Post »

rapunzel Ja na tortownicę biorę jedną mleczną czekoladę rozpuszczam w odrobinie mleka i dosypuję po trochu płatki aż cała czekolada wymiesza się cienką warstwą z płatkami. Tak na oko to ok 2-2,5 szklanki płatków, nie rozdrabniam ich.
Sernik z takim spodem jest wyśmienity. A najbardziej w nim lubię to że płatki są chrupiące a ser jedwabny. Uwielbiam to połączenie. Do tego spodu można oczywiście dodać jeszcze płatki migdałów, wiórki kokosowe.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matko ale głodna jestem a oderwać wzroku nie mogę od tych pyszności, muszę coś na ruszt chyba :;230
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”