Kasiu - robaczek_Poznan 
dziękuję. Będę musiała poczytać na temat piwonii, żeby zgromadzić wiedzę na ich temat
Adrianno - Gencjana 
tak, ta żółta piwonia, to bylinowa. Bardzo jestem ciekawa, czy zakwitnie na żółto, czy ona tylko z nazwy będzie żółta
Kupiłam serduszka wspaniałe białe iii tak się cieszyłam, że wreszcie udało mi się je zdobyć, a one zakwitły na różowo
W tamtym roku też kupiłam piwonie drzewiastą czerwoną, na etykiecie pisało "Red", a zakwitła na różowo.
Ja, już mam takie szczęście, że wszystko kwitnie u mnie na różowo, nooo i w końcu pokochałam ten kolor.
Adrianno, nooo i muszę Cię poinformować, jaka miła niespodzianka mnie spotkała. Wczoraj pojechałam na działeczkę iii szok ... zobaczyłam kwitnącego rannika, czyli ranniki zechciały się wreszcie u mnie zadomowić, ale jestem szczęśliwa. Jeden kwitnie, a obok sieweczki.
Izuniu - chatte 
ja też byłam przekonana, że wszystkie piwonie pachną, nooo i zdziwiłam się bardzo, kiedy okazało się, że tak nie jest. A, to był czysty przypadek, byłam ciekawa, jak pachnie biała piwonia iii zapachu nie mogłam się dowąchać. Nooo, i potem zaczęłam obwąchiwać wszystkie piwonie.
Małgosiu - malgocha1960 
ja też lubię malwy, takie oparte o płot, czy budynek, ale te nieciekawe, chore liście nie mogę zaakceptować, a w pryskanie nie chcę się bawić.

ciemiernik 'Olusia'
Zeniu - Zenia 
moje maczki na działce maja się bardzo dobrze, nawet liście baaardzo ozdobnie wyglądają.
Te na balkonie podobnie wyglądają.
Maki, które rosną na działce, kupiłam wiosną tamtego roku iii jak posadziłam w ogrodzie, to zniknęły z powierzchni ziemi. Spisałam je na straty, ale nie grzebała w ziemi, tak gdzie je posadziłam. Nooo, i taka miła niespodzianka mnie w tym roku spotkała.
Ewuniu - ewa w 
wygląda na to, że teraz jest coraz większy wybór piwonii iii bardzo dobrze, bo wreszcie można spokojnie w sklepie kupić, takie, jakie się chce.

ciemiernik 'ktoś'
Irenko - Irena37 
dziękuję, bardzo kocham te iryski.
Tulipanki czerwone zakwitły już, ale pozostałym nie spieszy się.
A serduszka pełne jeszcze nie wystawiły nosków.
Bożenko - Bożena Śmigielska 
czekam z niecierpliwością, jak zakwitną te moje nowe piwonie. Mam nadzieje, że żółta zakwitnie na żółto.
Elu - tija 
dziękuję za miłe słowa, buziaczki
Na razie zakwitły dwie sasanki
Kochani 
na forum będę dopiero po świętach, tak więc życzę Wszystkim odwiedzającym mój ogród zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych.