Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Witaj Zeniu,obejrzałam twój ogród,jest piękny, bardzo zadbany ,gdybym nie przeczytała że przeżyliście powódź która zniszczyła ci ogród i dużo roślin wyginęło,to nic bym nie zauważyła,tak go pięknie odbudowałaś,ja mam tego wilczomlecza którego lubiłaś a nie masz i na wiosnę przypomnij to ci go dam,pozdrawiam :wit niech już zawsze ci świeci słoneczko ;:3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu kępy chryzantem cudne...nie umiałam do tej pory przechować ...mam teraz dwie malutkie sadzonki ...nawet pokazuje jedna kwiatuszek ... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mikrobia
200p
200p
Od: 24 maja 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Zeniuten berberys to może być Erecta, mój też się tak pięknie przebarwia a wiosną jest jasnozielony.
Gratuluję pięknego ogrodu ;:77 ;:77 ;:77 i zapału pomimo licznych przeszkód ;:168

Mój berberys obecnie:
Obrazek

Jednak ciutkę inny ;:306
Najlepszym ogrodnikiem jest natura. LD Probiotics apifarma.pl
EM-Foto-Album/mikrobia/
Kupię, sprzedam lub wymienię...
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moniu...taka rabatka wysypana kamykami u mnie się sprawdza. Nie ma przy niej wcale pracy.. ;:oj . Co do wielosiła variegata, on dość szybko rośnie. U mnie po powodzi startował prawie od zera. Gdyby nie to byłby znacznie większy. Najważniejsze że się uratował.. :heja

Wandziu...co do chryzantem mimo wszystko namawiam. ;:108 . Ty masz ogródek na miejscu i każdego dnia go oglądasz a zarazem mogła byś oglądać te piękne chryzantemy. W mojej sytuacji oglądam je tylko od święta, czego bardzo żałuję. Co do wielkości działki...a owszem, od wiosny miejsca na kwiatki troszkę przybyło. Nie wiadomo czy się z tego cieszyć bo i utraconych roślinek także szkoda. :roll: Do tej pory nie wiem co z cebulowymi..czy wygniły, okaże się wiosną. ;:224
koziorozec pisze:ja mam tego wilczomlecza którego lubiłaś a nie masz i na wiosnę przypomnij to ci go dam,pozdrawiam :wit niech już zawsze ci świeci słoneczko ;:3
Marto..wilczomleczem sprawiła byś mi ogromną radość. Ślicznie dziękuję..przypomnę się. ;:168 . Za pochwały mojej działeczki także ;:196 . Mam nadzieję że przyszła wiosna nie będzie tak okrutna dla moich roślinek. :wink:

Misiu...moje chryzantemy już zimowały. Okryj troszkę na zimę a nie powinno nic im się stać. Mam kilka różnych kolorków, jednak najbardziej zachwycają mnie te rosnące w kulkę. Wcale ich nie uszczykiwałam..ciekawe czy w przyszłym roku będą też takie ładne kulki. ;:7

Wandziu- mikrobia...trafiłaś z berberysem. Tak to Erecta...zielony przez całe lato, na jesień nabiera tych pięknych kolorków. Twój także bardzo ładny i pięknie wybarwiony. ;:63

Wczoraj byłam na działce i dobra wiadomość.. :tan . Chyba zarząd zaczął coś działać w kierunku udrażniania rowów melioracyjnych. Wycinali drzewa gdzie będą kopać rowy. A póki co zwożą ziemię i moją działkę okopują. ;:306 . Cieszy mnie to bardzo. :heja

Obrazek

Zima idzie...ciemierniki coraz ładniej kwitną.

Obrazek

Obrazek

I moje wrzosy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Zeniu to dobra wiadomość ...może już nie będzie takiej powodzi...czego Ci bardzo życzę...
..ciemierniki ładnie kwitną a moje przepadły po zeszłej zimie... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Zeniu nie wiem jak to sie stało,ale wcześniej chyba nie zawitałam do Ciebie. :oops:
Ładny masz ogród ,całe otoczenie,chodniczek ,rabatki i oczywiście chryzantemy ;:138 ;:138
Będe zaglądać :wit :wit
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu jak zwykle ślicznie i kolorowo u ciebie ja dawno nie byłam na działce chce się wybrać w sobotę ale zobaczymy jak wyjdzie ja zaglądam tylko czasami wieczorem na działkę cały czas mam jakeś zajęcie .
Pozdrawiam Sylvia.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ja jutro rano jede na działke,bo córka ma wolne..Miłej nocki :wit :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

lora pisze:Zeniu to dobra wiadomość ...może już nie będzie takiej powodzi...czego Ci bardzo życzę...
Misiu...pewnie za wcześnie się pochwaliłam, ziemi troszkę nawieźli i dalej nic nie robią. Rowów melioracyjnych jak nie zrobili tak nie robią, nastała cisza. :evil:

e- babciu..dzięki za odwiedziny i pochwały ;:196 . Niestety ja osobiście uważam ten sezon za nie udany dla moich kwiatków. :wink: . No cóż może przyszły będzie lepszy... ;:oj

Sylwio...byłam ostatnio na działce. Prawie wszystko co miałam do zrobienia porobiłam. Piękna pogoda to i chciało się popracować. Teraz już tylko gdy przyjdą mrozy pookrywać roślinki.

Na działce niestety zaczyna brakować kolorków. Pięknie przebarwione liście azali już pospadały. Modrzew nie chce być w tyle i także zaczyna gubić igiełki...oj pusto się zrobiło na mojej działeczce. :roll:
Obrazek

Obrazek

Ciemiernik dalej kwitnie.
Obrazek

Niezawodne chryzantemy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tym miłym jesiennym akcentem chciała bym was pożegnać do wiosny. ;:196

Moderatorów proszę o zamknięcie wątku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”