Moja działka-danutab cz.4
Re: Moja działka-danutab cz.4
Jadziu u jakiej Gloryjki masz zamówioną, chyba nie znam. Może wreszcie się zmobilizujecie i przyjedziecie do Cieszyna. Barkarole w zeszłym roku miała tylko dwa kwiaty ale w tym pomimo że mocno przemarzła ładnie kwitnie i podoba mi się jej wyniosły sztywny pokrój.
Izuniu ja wiem że się nie dziękuje za kwiaty bo one później nie chcą rosnąć ale mniejsza o to dziękowanie niech tylko sadzonki pobrane Ci rosną. Nie będę stosować chemii wolę kupić nową sadzonkę tym bardziej że ona jest licha od samego początku.
Izuniu ja wiem że się nie dziękuje za kwiaty bo one później nie chcą rosnąć ale mniejsza o to dziękowanie niech tylko sadzonki pobrane Ci rosną. Nie będę stosować chemii wolę kupić nową sadzonkę tym bardziej że ona jest licha od samego początku.
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a moja Isabell cudowna, natomiast Barcarole w ub.roku przepiękna w tym roku słaba na dość złego jeszcze burza połamała przy okazji tez Nostalgię, a ciekawość i zazdraszczam oczywiście zawsze pozytywnie Twoich powojników bombowy clematis Rubromarginata

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu u Gloriadei mam zamówioną Isabel.Moja Barcarole też miała w ubiegłym roku piękne kwiaty a w tym roku wypuściła już 5 nowych pędów a teraz tworzy na nich kwiaty .Oj jak zakwitnie to będzie festiwal kwiatów .
Kurcze zapomniałam zrobić fotkę Myriam jaki ona cudny kwiat pokazała cały otwarty
piękność z niej i fajnie sie rozkrzewiła

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Kupisz nową? A z tą co zrobisz? Chyba nie wyrzucisz?
Jak masz wyrzucić, to do mnie!
Przecież zyje i nie wszystko stracone 

Aniu w tym roku trochę róże ucierpiały jednak dzielnie poodbijały, chociaż kilka padło, a te wiatry też nie są dobre dla nich, dobrze jednak ze one są tak żywotnie i znów odbiją chociaż się połamią.clematis Rubromarginata byłby dobry na twoją siatkę. Wiosną ścina się go do ziemi, a on pięknie się rozrasta i pachnie pomimo drobnych kwiatów wygląda pięknie.
Jadziu moja Barkarole ma tylko dwa pędy ale i tak pięknie kwitnie. Moja Myriam ma znowu nowe pędy i na nich małe pączki więc jeszcze może moje oczy nacieszą się jej widokiem i również upoić się jej zapachem.
Izuniu oczywiście że jak uda mi się kupić nową Isabelle a ta nie padnie to będzie twoja.
to miała być PINK HEAVEN ale mam wątpliwości zbyt jasny środek

a w domu kwitną mi storczyki

Jadziu moja Barkarole ma tylko dwa pędy ale i tak pięknie kwitnie. Moja Myriam ma znowu nowe pędy i na nich małe pączki więc jeszcze może moje oczy nacieszą się jej widokiem i również upoić się jej zapachem.
Izuniu oczywiście że jak uda mi się kupić nową Isabelle a ta nie padnie to będzie twoja.

a w domu kwitną mi storczyki

- pisanka
- 100p
- Od: 21 lip 2011, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie u Ciebie Danusiu
jeżeli pozwolisz wpadnę wieczorkiem na spacerek po Twoim cudownym ogrodzie.

Pozdrawiam - Hanka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ogródek wypieszczony. Masz też sporo donic do podlewania,
czy Ty nosisz wodę z dołu do góry czy z góry w dół ?
Czy coś wyszło z Czarnego Kota ?
czy Ty nosisz wodę z dołu do góry czy z góry w dół ?
Czy coś wyszło z Czarnego Kota ?
- chatte
- Przyjaciel Forum

Danusiu, jak długo masz Black Stocking? Wydaje mi się, że widzę zarys falbanki ...
Mój ma już 3 lata a falbanki ani dudu

Wszystko jedno! Najważniejsze, ze ma cudny kolor

Storczyki wspaniałe

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ten storczyk w plamki robi wrażenie 

pisanka wpadaj tylko kiedy masz ochotę, miło mi Cię gościć.
Olu do tej pory miałam kontener 1000litr.na dole i z niego podlewałam, w tym roku rozłożyłam węża, bo kontener pękł. Noszenie wody na takim spadzie to byłby koszmar. Nie rozumiem tego pytania Czy coś wyszło z Czarnego Kota ? wyjaśnij mi to Olu.
Izuniu mam go od 2009 roku i dopiero w tym roku pokazał tą falbankę. mogę się podzielić z tobą.
AniuDS mam jeszcze jednego w plamki ale tam przeważają ciemniejsze, ten ma delikatnie plamki ale właśnie przekwitł.
Izuniu to od Ciebie zeszłoroczny floks

Sizaia Ptitsa
Błękitny Anioł bardzo marny
Arabella
Rubromarginata
Flammula Recta

Olu do tej pory miałam kontener 1000litr.na dole i z niego podlewałam, w tym roku rozłożyłam węża, bo kontener pękł. Noszenie wody na takim spadzie to byłby koszmar. Nie rozumiem tego pytania Czy coś wyszło z Czarnego Kota ? wyjaśnij mi to Olu.
Izuniu mam go od 2009 roku i dopiero w tym roku pokazał tą falbankę. mogę się podzielić z tobą.
AniuDS mam jeszcze jednego w plamki ale tam przeważają ciemniejsze, ten ma delikatnie plamki ale właśnie przekwitł.
Izuniu to od Ciebie zeszłoroczny floks

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu , Czarny Kot to nie była to ta odmiana dalii co Ci na pociąg przyniosłam ?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kurcze nawet ja pamiętam o tym pięknym" Czarnym Kocie "Tez miałam na niego ochotę .U Danusi na pewno przetrwał tylko w 1 momencie nie zajarzyła.Rubromarginata i Flamula Recta oba mi sie podobają chociaż mają malutkie kwiatki .Widzę ,że Milin fajnie zakwitnął
- chatte
- Przyjaciel Forum
Danusiu, jesteś kochana
ale może mój jeszcze zrobi falbankę? A jak okaże się, że to Ed, to tez żadna rozpacz, bo mnie chodziło głównie o kolor 
Floks ode mnie? Nawet nie pamiętam, że Ci dałam
Ale jak tak, to cieszę się, ze ładnie kwitnie! Mam nadzieję, ze się rozrośnie w piękną kępę 

Floks ode mnie? Nawet nie pamiętam, że Ci dałam

Olu o ile dobrze pamiętam miał to być Ognisty Ptak a nie czarny kot. Rośnie w donicy ale nie ma żadnych kwiatów zobaczymy co będzie dalej.
Jadziu ja nie pamiętam Czarnego Kota tylko Ognistego Ptaka, nawet znalazłam u Oli naszą dyskusję na stronie 61 w 2011 roku.Rubromarginata to wysokie pnącze pachnące marcepanek z olbrzymią ilością kwiatów, natomiast Flamula Recta to 1m clematis z 50cmkiścią białych kwiatków. Milin u mnie kwitnie zawsze obficie chociaż tnę go maksymalnie.
Izuniu ja też mam nadzieję że się rozrośnie bo kolorek mi się podoba.
Rhapsody
ołownik

Burgundy Iceberg
Sizaia Ptitsa
Albina Plena
Alionushka
Jadziu ja nie pamiętam Czarnego Kota tylko Ognistego Ptaka, nawet znalazłam u Oli naszą dyskusję na stronie 61 w 2011 roku.Rubromarginata to wysokie pnącze pachnące marcepanek z olbrzymią ilością kwiatów, natomiast Flamula Recta to 1m clematis z 50cmkiścią białych kwiatków. Milin u mnie kwitnie zawsze obficie chociaż tnę go maksymalnie.
Izuniu ja też mam nadzieję że się rozrośnie bo kolorek mi się podoba.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój Błękitny Anioł nie przetrwał zimy, bardzo żłauję bo to śliczny clematis. Ale w przyszłym roku posadzę go znów. Mnóstwo masz Danusiu tych ślicznych pnączy
A różyczka Summer Song cudna