Arlety kwiacety :-) cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Arlety kwiacety :-) cz.5

Post »

Patrycjo, Aniu, Dorotko, AloesIk, Henryku, Anetko, Agnieszko dziękuję za tyle miłych słów pod adresem moich maluchów. ObrazekObrazekObrazek

Wiktorio Obrazek oj są, są tylko wstyd je pokazać to nie pokazuję. :oops: Ceropegia faktycznie super mi rośnie i mam nadzieję, że jej dzieciaczki co to poszły w Polskę tak samo będą się sprawować. ;:224

Agnieszko Obrazek nie wszystkie tak rosną, choć bardzo bym chciała. :wink:

Justyś Obrazek no jest ich sporo i mam ochotę na nie wszystkie, ale to powoli. Mam już kilka z górnej półki a to kosztuje. :wink:

baiana witam serdecznie w moich skromnych progach. :D Dziękuję za miłe słowa i zapraszam kiedy tylko będziesz mieć ochotę.
heliofitka pisze:Arletko czy ty masz jakieś normalne kwiatki ? No wiesz, zielistka, dracena, czy coś podobnego ?
Aż strach do Ciebie wchodzić, bo normalnie można pochorować się z zazdrości :;230
Iwonko ;:196 wyobraź sobie, że mam kilka "normalnych" kwiatków. Kilka, bo kilka też uśmierciłam min. zielistkę i chyba ze dwie draceny, bluszcza i nawet hoję carnosę. :oops: O całej masie fiołków nawet nie wspominam. ;:224
Z wakacji nic nie przywiozłam, bo byłam u mamy, a poza tym czeka mnie przeprowadzka i mam absolutny zakaz sprowadzania czegokolwiek do domu. ;:191 ;:191 ;:191

A tu dowód na moje słowa. Specjalnie dla Ciebie zrobiłam im dziś małą sesję. :roll:

Rosiczka - postanowiła zakwitnąć.

Obrazek

Cudne ma te kropelki w słońcu i nawet kawałek papu się załapało na fotkę. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Stefanotis - pięknie obsypał się kwiatami przed moim wyjazdem. Niestety fotek zrobić nie zdążyłam, a po powrocie to tylko resztki. :(

Obrazek Obrazek

Bluszcz.

Obrazek

Fikus benjamina - formowany na drzewko, znów muszę troszkę przyciąć i zapleść gałązki.

Obrazek

Popularnie nazywana anginką.

Obrazek

I na dziś wystarczy, bo nie będą miała co jutro pokazać. :wink: :;230
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale elegantka z rosiczki ;:138 Pieknie u Ciebie jak zawsze
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brawa dla stefanka...mój wypuścił nowy piękny pędzik a od 2ch dni coś mu listki się sypią... :wit
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Piękna rosiczka ze zdrowiutkimi listkami i z pąkami ;:138 . Super to wygląda ;:108 Moja już od jakiegoś czasu ma suche listki, pewnie dlatego, że zabrałam ją wgłąb pokoju, ale boję się zostawiać ją na parapecie.
Bluszcz też świetnie Ci rośnie. Będziesz go puszczać po jakiejś podpórce, czy będzie sobie zwisać?
Fikus bardzo fajnie wygląda taki pozaplatany :) . A jaką ma gęstą koronę ;:oj . Przepiękny!
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

powiem tak - przegięłaś koleżanko :wink: ;:177 bo Twoje hoje fotografowane "normalnie" wywołują zazdrość ;:108 a te Ty jeszcze wzięłaś i postanowiłaś "dobić" mnie i zdjęcia w kroplach zapodałaś ;:152 no toż teraz to słów brak i nie wiem co ze sobą począć ;:223

w uśmiercenie carnosy wierzyc mi się nie chce ;:202 no i jestem ciekawa... do większego domku się przeprowadzasz...? ;:224 będziesz miała więcej parapetów...? ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

No właśnie. ;:oj Zainteresowałaś mnie tą swoją przeprowadzką. Mam nadzieję, że parapetów i okien będzie więcej. A gdyb6y to już był własny dom, to już największe marzenie spełnione.
Co do roślinek i ich fotografowania to nic nie napiszę, bo ja nie mam czasu swoim ustawianych fotek robić tylko stawiam na podłodze i strzelam fotkę.
Roślinki piękne. Owadożerów nie znoszę. Dla mnie trochę niehigieniczne. :roll:
Ale za to spodobał mi się fikus formowany na drzewko. ;:138
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wow rosiczka superowa :) i dorodna, stefanopsis mimo że ma resztki jak piszesz to i tak cudny :)
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

:D ... :uszy a ja pochwalę anginkę(geranium),bo bardzo lubię jej cytrynkowy zapach :D
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
best
50p
50p
Od: 2 sie 2012, o 14:52
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie wszystkich ;:196

Ponieważ jestem nowa i nie mam możliwości pisania PW, to wybacz Arletko, że zadam pytanie na Twym wątku.
Chodzi mi o instrukcję sadzenia i uprawy hoyek w seramisie. Z postów odnoszę wrażenie, że pisałaś coś takiego, ale nie mogę znaleźć... pomóż... plisss....
Pozdrawiam Beata & Doragon Akai
Kwiatki Beatki
Storczykowe inspiracje...
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Dziewczynki kochane odpowiem wszystkim w późniejszym terminie, bo jak zwykle doba dla mnie stanowczo jest za krótka. ;:223 ;:196

best witam Cię serdecznie w moich skromnych progach. :wit
Jeśli chodzi o sadzenie hoi w seramis to wszystko opisane jest na stronie 28 tego wątku. Tam opisałam i pokazałam przesadzanie hoi z ziemi do seramisu.
Jeśli chcesz posadzić świeżą gałązkę hoi to sypiesz do pojemniczka najlepiej przezroczystego, bez dziurek (ja używam po deserkach PAULA) i wkładasz normalnie hoję podlewasz aby woda sięgała 1cm. od dna i zostawiasz. Oczywiście podlewasz jak wody ubędzie a seramis zrobi się jasny.
Można też w normalnych doniczkach, ale wtedy to już polecam wskaźnik wilgotności aby wiedzieć kiedy podlać.
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało. Chętnie odpowiem. :D ;:196
Awatar użytkownika
best
50p
50p
Od: 2 sie 2012, o 14:52
Kontakt:

Post »

Dziękuję Ci pięknie za porady, Arletko!
Pozdrawiam Beata & Doragon Akai
Kwiatki Beatki
Storczykowe inspiracje...
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Mi się ten bluszczyk spodobał
Awatar użytkownika
Dinda
50p
50p
Od: 8 sie 2012, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Arletko :wit . Ale mnie zaskoczyłaś ilością roślin! Padłam na kolana ;:180 . Przepiękna kolekcja hojek, fiołków i storczysiów. Oj jesteś zielono zakręcona :uszy . Ja mam tylko jedną chorobę STORCZYKOZĘ i jak jakiś mi wpadnie w oko to spać nie mogę póki nie kupię. Ostatnio tak miałam z falkiem ,,SWEET CHILD OF MINE" :D . A teraz patrzę się w niego jak szpak w dziuple ;:173 . Ja uwielbiam różowy, w końcu kobita jestem.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

I mnie rosiczka zapadła w serce ;:oj
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Już po przeprowadzce :?: To kiedy wpadniesz na kawę :wink:
Może to okrutne, co napiszę, ale cieszę się, że wykończyłaś kilka roślin :;230 bo już bałam się, że nie tylko ja nie jestem ideałem :heja
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”