Ogródek An-ki
Re: Ogródek An-ki
Witaj Halinko.Róża o która pytasz była kupiona przez Elizabetkę w naszej szkółce(polskiej).Posadzona wiosną.Na początku myślałam,że już po niej.Przesadziłam i pięknie się odwdzięczyła.Jest śliczna,zdrowa.Popatrz na ten link-mówi o niej wszystko.
http://translate.google.pl/translate?u= ... iso-8859-2
Myślę,że jest to też świetna propozycja dla Wandy,która szuka takie obramówki.
Dorotko Vltawę kupiłam w czeskiej szkółce.Polecam pomimo,że kwitnie 1 raz ale długo i obficie.
http://translate.google.pl/translate?u= ... iso-8859-2
Myślę,że jest to też świetna propozycja dla Wandy,która szuka takie obramówki.
Dorotko Vltawę kupiłam w czeskiej szkółce.Polecam pomimo,że kwitnie 1 raz ale długo i obficie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
JAKUCH pisze:ANUŚ jak długo masz Magentę . Dzisiaj się jej przyglądałam u Ciebie i u mnie i nijak nie jestem pewna czy ta moja to Magenta
Jadziu teraz Magenta wygląda żle i u mnie.Spiekło ją mocno słońce i kwiaty są dużo mniejsze niż przy pierwszym kwitnieniu.Teraz ma kolor bardziej siny niż różowy.Ja myślę,że w przyszłym roku będzie już cudowna-tylko nhie może być w pełnym słońcu.(znowu przesadzanie)
Tosiu a gdzie je mam przesadzić?

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Niestety Pamelko-Heidi ma to zapisane w genach.Na 3 szt tylko jedna jest jeszcze przyzwoicie odziana w listki.Dwie obcięłam i przesadziłam do don icy.Tam ładnie już wypuściły nowe listeczki.Ja myślę,że trzeba zastosować odpowiednie opryski i wtedy ,myślę, że będą w dobrej kondycji.Sama róża jest prześliczna.pamelka pisze:Aniu Heidi taka chorowita? Właśnie trwam w poszukiwaniach![]()
A może zależy to od warunków![]()
Z moich różyczek najsłabszy chyba Tourbillon, choć kwitnie cudnie i obficie.
Biedermaier kwitnie i ma jeszcze pąki.Nowootworzony kwiat-naprawdę cudowny.

Inne

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Shirall-Marto Chopina i ja bym chciała no ale brak miejsca eliminuje moje zachcianki
Maju 411 -jestem ciekawa czy się zdecydujesz na te magentowe.
Może pachnący de Gaulle

albo
http://www.palatineroses.com/search/?gs=Mauve
Erinnerung and Bord baaardzo mi się podoba.Purple Rain mam-ładna .
Najbardziej kocham chyba jednak w takim kolorze:

Maju 411 -jestem ciekawa czy się zdecydujesz na te magentowe.

albo
http://www.palatineroses.com/search/?gs=Mauve
Erinnerung and Bord baaardzo mi się podoba.Purple Rain mam-ładna .
Najbardziej kocham chyba jednak w takim kolorze:

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Na zakończenie moich rozterek co preferuję
pokażę klematis Casandrę-zdjęcie słabe ale można zobaczyć jak kwitnie-to jego pierwszy sezon.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu muszę Ci powiedzieć iż bardzo pięknie kwitnie Ci Cassandra tylko jej kwiatki są bardzo jasne bo rosną w pełnym słonku i może dlatego ona mniej pachnie niż np.u mnie czy Izy,
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja w półcieniu też pachnie bardzo mocno.
Ale kwiatów na twojej Casandrze jest na prawdę sporo.
U Ciebie jeszcze takie pięknie kwitnące róże....
Szkoda będzie się z nimi żegnać.
A pogoda ma nas nie rozpieszczać do końca roku.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1cf5e
Ale kwiatów na twojej Casandrze jest na prawdę sporo.

U Ciebie jeszcze takie pięknie kwitnące róże....

Szkoda będzie się z nimi żegnać.
A pogoda ma nas nie rozpieszczać do końca roku.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1cf5e
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu, witaj z działeczki
Bardzo mi sie podoba kilka z nich. Muszę trochę o nich poczytać. Jeżeli coś to tylko na wiosnę hihi...hi
Piękne kwiaty przezentujesz. Wszystkie odciecie róż ujmują. Mnie się podobają. Teasing Georgia z fioletowyn clematisem boska.
Bailando - mnie również bardzo się podoba w pierwszym stadium kwitnienia.

Kusiciela, strona z różami interesująca. Szkoda tylko,że mało osiągalne są różyczki tam prezentowane.Maju 411 -jestem ciekawa czy się zdecydujesz na te magentowe. Może pachnący de Gaulle
Bardzo mi sie podoba kilka z nich. Muszę trochę o nich poczytać. Jeżeli coś to tylko na wiosnę hihi...hi

Piękne kwiaty przezentujesz. Wszystkie odciecie róż ujmują. Mnie się podobają. Teasing Georgia z fioletowyn clematisem boska.
Bailando - mnie również bardzo się podoba w pierwszym stadium kwitnienia.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ja też jestem bardzo zadowolona z Knirps.
Ładnie zestawiłaś G. Feligonde z niebieskim powojnikiem...istne cudo
Różyczki cudniaste.
Ładnie zestawiłaś G. Feligonde z niebieskim powojnikiem...istne cudo

Różyczki cudniaste.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jakaś Ty niezdecydowana, Aniu
Mnie się najbardziej podoba Teasing Georgia z niebieskim powojnikiem
Ina przypomina mi trochę Grahama Thomasa ...
Twoja Cassandra kwitnie niesamowicie! Moja dostała własnie najlepszą ziemię, jaką potrafię przygotować i mam nadzieję, że odwdzięczy mi sie podobnym kwitnieniem za rok

Mnie się najbardziej podoba Teasing Georgia z niebieskim powojnikiem

Ina przypomina mi trochę Grahama Thomasa ...
Twoja Cassandra kwitnie niesamowicie! Moja dostała własnie najlepszą ziemię, jaką potrafię przygotować i mam nadzieję, że odwdzięczy mi sie podobnym kwitnieniem za rok

Chatte-Izo-oj niezdecydowana-bo do której podejdę to mi się szalenie podoba,zwlaszcza jak zaczyna rozchylać płatki.
I jak nie kolor cudny to uklad platków,albo pachnie nieziemsko.Czyli-wszystkie piękne.
Elu nawet nie wiesz jak mnie ta maleńka różyczka cieszy .Mam nadzieję,że w przyszłym roku trochę się rozrośnie.
Majko Teasing Georgia nazwana niesłusznie jajecznicą,bo po pierwszej fazie(no tu można tak o niej powiedzieć) 2 dniowego kwitnienia zaczyna mieć piękny,pastelowy odcień żółci zmiksowanej z morelką.I wtedy jest fascynująca.
Młodziutka Crovn Princess Margareta wypuściła 2 długie na 170 pędy ale pokazuje też swoje dziecię,ktore potrafi przemówić do wyobrażni.

Danusiu to dzięki Twojej uprzejmości mam Casandrę.Rzeczywiście chyba jej pasuje ta patelnia i mimo jaśniejszego ubarwienia jest śliczna.Tworzy z Pomponellą ładny duecik.
Kogro-Grażynko- nie strasz!!!!!Ja już na hasło-zima-dostaję ciarek.
I jak nie kolor cudny to uklad platków,albo pachnie nieziemsko.Czyli-wszystkie piękne.

Elu nawet nie wiesz jak mnie ta maleńka różyczka cieszy .Mam nadzieję,że w przyszłym roku trochę się rozrośnie.
Majko Teasing Georgia nazwana niesłusznie jajecznicą,bo po pierwszej fazie(no tu można tak o niej powiedzieć) 2 dniowego kwitnienia zaczyna mieć piękny,pastelowy odcień żółci zmiksowanej z morelką.I wtedy jest fascynująca.
Młodziutka Crovn Princess Margareta wypuściła 2 długie na 170 pędy ale pokazuje też swoje dziecię,ktore potrafi przemówić do wyobrażni.

Danusiu to dzięki Twojej uprzejmości mam Casandrę.Rzeczywiście chyba jej pasuje ta patelnia i mimo jaśniejszego ubarwienia jest śliczna.Tworzy z Pomponellą ładny duecik.
Kogro-Grażynko- nie strasz!!!!!Ja już na hasło-zima-dostaję ciarek.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Właśnie czemu ta Princess taka długaśna? Przesadzić do pergoli 

Witaj Pamelko
Princessa u mnie będzie potrzebowała podpory a także Teasing Georgia,który juz ma pędy 180cm.Może to taki rok,że rosną w górę jakby były karmione niewiadomo czym.U mnie dużo róż tak wybujało w górę z czego wcale nie jestem zadowolona.
Popatrzyłaś na prognozę pogody podaną przez Kogrę- no i jak bedziemy wkopywały róże w listopadzie kiedy zapowiadają śniegi i mrozy.
Princessa u mnie będzie potrzebowała podpory a także Teasing Georgia,który juz ma pędy 180cm.Może to taki rok,że rosną w górę jakby były karmione niewiadomo czym.U mnie dużo róż tak wybujało w górę z czego wcale nie jestem zadowolona.
Popatrzyłaś na prognozę pogody podaną przez Kogrę- no i jak bedziemy wkopywały róże w listopadzie kiedy zapowiadają śniegi i mrozy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aniu u mnie tylko parkowe wystrzeliły, Otello na ponad dwa metry grubo. Na kwiaty patrzę z dołu
Prognozy mówisz
patrzę tu i ówdzie i niedowierzam
Nie może być aż tak źle
Kiedy robić kopce różyczkom ?

Prognozy mówisz