U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xellos
200p
200p
Od: 7 lip 2011, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

ano zimy nie ma :) ja nadal nie kopczykuje winorośli, bo jeszcze wiosna przyjdzie i zacznie rosnąć :?

Muszę pomyśleć nad takim konceptem robienia zdjęć co roku z jednego miejsca :) A może nawet kilka razy w roku.
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witaj Przemku!
Twojemu ogrodowi, to żadna pogoda nie zaszkodzi :wink:
Będziesz mógł własne róże ściąć do wazonu na świąteczny stół :;230 Skoro tak Cię kochają róże, to jak możesz powiedzieć "finito" :?:
Nie mów przynajmniej głośno, bo się obrażą :lol:
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Xellos
200p
200p
Od: 7 lip 2011, o 11:41

Post »

Znalazłem :)

Obrazek

A co dalej się z nią działo, może zapodasz więcej fotek w przekroju całego sezonu. :)
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przemku, podziwiam Twoje donice.
Ja też takie muszę zrobić. Tzn. nie ja tylko muszę namówić mojego tatę.
Będę tam rosły warzywka. Nie mam innego na nie miejsca.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemku, przedzieranie się przez metrowe zaspy ja też pamiętam z ub. zimy, dlatego tak jak jest teraz (deszcze prawie jak wiosną) podoba mi się. Fotki porównawcze nie dają wątpliwości.
Zastanawiałem się, co to za czerwone owoce a to Twoja piękna jabłoń! Takie fajne, a ja z mojej zjadłem owoce :oops:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Ej...ej...nie uciekaj ;:136
A tak może na zlot byś się wybrał ogólnopolski?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku daj kilka zdjęć z ogrodu , u Ciebie na pewno pięknie .

A na zjazd mógłbyś się wybrać ;:108 .

Zamawiałeś coś w Lilypolu?
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie- gdzie te fotki :roll: Przyszłam obejrzeć 'Goldy' :D
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witam Gości :D
Jacku róznice z pewnością są ogród się zmienia rozrasta, coś przybywa i ubywa, ale jawiększa różnica to pogoda, zimę mamy dziwna w tym roku, co prawda dziś trochę się pokazała, ale am nadzieję ze nie na zbyt długo.

Paweł ja tez sobie postanowiłem zrobić sobie tak przekrojowo zmieniający się ogród w ciągu roku z jednego miejsca.

Heleno róże w tym roku pobiły absolutny rekord, pojedyńcze kwity były i w święta jak i dotrwały do stycznia :shock: . Mam nadzieję że się nie obrażą, a nie mam juz na nie miejsca bo i innne chciejstwa chcą dość do głosu :wink:

Gosiu w moich skrzyniach planuję posadzic pelargonie, a może i kulki na dodatek :wink: , będą nie w ogrodzie tylko na podwórku przed garażem.

Jacku to prawda w tym roku zima łagodnie nas traktuje, ja tych tyci jabłek nie zjadłem i wiszą do dziś :)

Grzesiu nigdzie nie uciekam, no może czasem jeszcze gdzieś zerknę :wink: ogród w uśpieniu to nie ma sensu robic aktualnych fotek i nie chce mi się do tego, a na powtórki też nie mam ochoty, poczekam do wiosny :P
Wątek o tym spotkaniu przeglądałem już nie raz, tylko jak dla mnie poznać setkę forumowiczów za jednym razem to chyba za dużo, lubię spotkania forumowe ale w mniej przytłaczajacym liczebnie gronie.

Geniu ostatnio się mocno przyzięiłem, to i chęci na nic nie mam, również na bieganie z aparatem po ogrodzie, zapewniam Cię że teraz tak pięknie nie jest :wink: Dziś wszystko pod śniegiem więc tymbardziej nic nie widać, jak trochę odżyję to z pewnością i fotki będą.
Nie zamawiałem jeszcze, próbuję się oprzeć, bo przecież kulki zgodnie z postanowieniem w tym roku miałem tylko kupować :wink: , a i tak już pelargonii kupiłem więcej niż planowałem, przyznaję że kilka liliowców mnie tam bardzo kusi, o i iryski tez niezwykłe :D nie wiem czy nie ulegnę :roll:

Aniu Goldy malutka i pod śniegiem zerkam przez okno, a fotki jeszcze nie zrobiłem, przy najbliższej odwilży zrobię bo kolorek ma teraz ciekawy :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku to zdrowiej .
A z tym ograniczaniem kupowania rozumiem , ja na razie zamówiłam lilie OT i2 liliowce i kilka irysów w Lilypolu i też się opieram przed kupowaniem , choć na pewno jeszcze coś zamówię.
Genia :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to zdrówka Ci życzę i szybkiego powrotu do dobrej formy. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witaj
wpadłam do Twojego ogrodu przypadkiem i.....no cóż -jestem pod wrażeniem , będę zagladać i cieszyć oko szczególnie teraz gdy za oknem szaro ,buro i ciemno
pozdrawiam
Dorota
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno nie zaglądałam..ale cudne jesienno-zimowe fotki! :shock:
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Rety :shock: trzaskające mrozy a goście spacerują po ogrodzie :D a nawet mnie się nosa nie chce na ogród wytknąć :oops: Dziś już miałem zacząć robic sadzonki w domu oczywiście :wink: ale ziemię kupiłem zamrożoną więc dzisiejsze plany niezrealizowane.

Geniu postanowienia, postanowieniami a i tak człowiek wymęczony zimą łatwiej ulega swoim zachciankom i silnej woli to kupuje. :D

Grażynko na szczęscie już przeszło choróbsko jak tylko przyszły mrozy :wink: tylko i tych już mam dość.

Dorcia witam i zapraszam, już bliżej jak dalej to bedziemy szukac pierwszych oznak wiosny :D

Lidko dziękuję :) miło że wątek w uspieniu ktos tu zaglada.

Łukasz i Ty po takim mrozie śmigasz :wink: , u mnie śniegu trochę jest na szczęscie, przy obecnych temperaturach, fotek ogrodu brak, wszystko pod śniegiem albo na szybko ostatnio okręcane rośliny czym się dało więc podziwiać nie ma czego, bo teraz ogród ma przetrwać ciężkie chwile a nie zachwycać, ale miejmy nadzieje że za miesiąc już będą pierwsze oznaki budzacego się życia, wtedy rośliny, ludzie i wątki ożyją :D

Taka fotka tuż przed pojawieniem się śniegu :P gość w ogrodzie, podobnie jak ubiegłej zimy zaczęły przychodzić bażanty do ogrodu, jednego ranka jednego zdażyłem złapać aparatem :D
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Oj, Przemek, Twój ogród jeszcze trochę wypięknieje, a naprawdę już niewiele trzeba, a pawie będą się przechadzać! :)
A pierwsze oznaki wiosny już są, zobacz, jak ludzie rośliny zaczęli zamawiać, a do nielicznych nawet już paczki z roślinami przyszły! :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”