Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Aguś, ale pieknie wymyty i czyściutki ogródek. Prosto spod prysznica jeszcze lśniący. Skalniaczek cudnie się kwieci
wiosną, a tulipanki nie chcą sie otworzyc ale ja takie lubię zamkniete w pąkach.
Milutkiej niedzieli i jeszcze milszego ogrodniczego poniedziałku ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tulipanowe śliczności.... ;:138
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu cudny twój ogród, duża różnorodność kwiatów a wśród nich wspaniałe tulipany, ich ilość robi wrażenie a w kroplach deszczu wyglądają jeszcze piękniej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aga skalniaczek zarośnie Ci błyskawicznie, mój był przerabiany 2 lata temu i już w zeszłym roku niektóre roślinki musiałam przycinać :D

Vituś a Ty masz jakieś podwójne kolorki :?: , bo jeśli tak to byłabym bardzo szczęśliwa. A jeśli masz pojedyncze, to nawet o tym nie myśl, żeby wykopywać, ja absolutnie nie muszę mieć nic w zamian ;:196

Izuniu, tak kupowałam u Bogdana :D Musiała Ci umknąć oferta, na pewno jesienią również będzie miał :D

Gosiu naprawdę bardzo bym chciała, ale u mnie duży problem z wyjazdami :(

Wiesiu faktycznie deszczyk wspaniale odświeżył i nawodnił ogródek :D A dziś piękne słoneczko i robi się coraz cieplej....od razu humor lepszy :D
Tobie również miłego dnia ;:196

Kamyku dziękuje, tulipanki strasznie lubię, aż żałuję, ze niedługo skończy sie czas ich kwitnienia :roll:

Irenko dziękuję za miłe słowa ;:196 Roślinek faktycznie troszkę jest, ale przez to, że ogródek mały to tworzy się taki ,, lekki chaosik,, ale cóż zrobić jak jak trudno z czegokolwiek zrezygnować 8-) :lol:

Tulipanki mają swój czas, więc zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Mam podwójne kolorki, o nic się nie martw. Janusz drozd zaprasza do siebie, może się wybierzesz?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne , rzadko spotykane krwiste tulipki Agusiu , niewątpliwie są atutem w ogrodzie ;:108 .

Rabaty masz bogate w różne rośliny i ta feeria barw i kształtów wprawia w zawrót głowy :uszy .

Jak tu zrezygnować z czegokolwiek , jak wszystkie rośliny chciałoby się zaprosić do ogrodu , który jak na złość nie chce się rozciągnąć .
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga przypomniałam sobie że wysiewałaś nasiona host...zeszło coś czy nie :?:
Tulipany piękne ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vituś wybrałabym się i t bardzo chętnie, ale ja niestety jestem mocno czasem ograniczona,a to kawal drogi ode mnie....gdyby to było troszkę bliżej, to na jakieś 2 godzinki na pewno bym wyskoczyła.....

Jagódko te tulipanki to Rococo , bardzo mi sie podobają :D Roślinki wciąż spotyka się nowe piękne gatunki i odmiany i tak bardzo korci ..... 8-) :lol:

Aniu powschodziły pięknie, jest dosłownie las siewek :lol: wyrzuciłam już je do szklarni. Jeszcze troszkę i będę musiała pikować. Tylko teraz zobaczymy co będzie dalej :roll: Najgorsze, że dopiero w 3 roku będzie widać jak naprawdę wyglądają....a wiele z nich będzie takimi najzwyklejszymi zielonymi .
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Moje dwie siewki już wyszły z ziemi, przetrwały zimę w ogrodzie ale maja tylko trzy malutkie listki. Nawet jeśli będą zwykłe zielone na pewno się przydadzą ;:108
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

AGNESS zapraszałaś ,więc wpadłem .Tulipany po prostu :shock: :shock: .Nigdy takich nie widziałem gdzie ty je dostałaś ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie siewek około 200, zobaczymy ile przetrwa do dorosłości, ale i tak , większość podobnych pójdzie w dobre ręce, sobie zostawię tylko trochę :D Bo ogródek przecież mały, miejsca w nim już bardzo niewiele :roll: :lol:

Witaj Andrzejku :wit Tulipanki kupowałam w sklepie ineternetowym ,,cebule.pl,, i Bogdana z Alle...
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS to może i ja się załapie na siewki host jak bedziesz miała za dużo :;230 :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku pewnie, ze tak, przecież będę musiała je pooddawać, bo sama takiej ilości nie posadzę. ale to niestety dopiero w 3 roku po wysianiu, żeby było wiadomo jakie wyszły :D Tak, ze cierpliwości :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miałem też tulipany Rococo, teraz tylko wspomnienia. Może jeszcze gdzieś trafię. Aga , tylko raz siałem hostę , nasiona z Al. Było ze 40 siewek i połowa zielonych. Miałem nawet dwie z żółtymi liśćmi w kształcie serca. Chciałem dobrze a przesadziłem. Pod koniec sierpnia podlałem nawozem . Sucha jesień i nie przetrwały zimy. Zostały tylko 4 sztuki , oczywiście zielone.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak nie zapomnę to się zgłosze hehe
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”