Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Kasiu kupiłam w tym roku sporo powojników, już z pąkami :) a i zeszłoroczne też nie próżnują, mimo że większość odbijała od ziemi. Pogoda sprzyja nie tylko powojnikom, coraz więcej róż pokazuje kolory, na razie w pąkach.

Jadzia widziałaś, jak u mnie kolorowo-najwięcej zielonych chwastów :;230
Cały wczorajszy dzień padało, więc Twoim przesadzonym różom powinno być trochę łatwiej.

Nela ciekawa jestem, jak sobie poradzi American Pillar pod jabłonką :roll:
Piwonie zaszalały, jeszcze takiego urodzaju nie było...mam nadzieję, że Ci pachną :D a Scarlett Ohara zamknęła wieczorem płatki, pewnie poszła spać :)
Miło było i jak zwykle za krótko ;:196

Stasiu po wczorajszym deszczu otwarło się już więcej piwonii, a i róże jakby wyładniały, chociaż do ideału jeszcze im daleko. No i te mszyce ;:14

Dawid biały mak wylazł sobie za płot, jakby chciał się odseparować od tych zwykłych pomarańczowych :uszy troche podobny do piwoni, ale tylko na fotce. W rzeczywistości jest o wiele delikatniejszy.

Dorotko u P. Kapiasów przeżyłam szok, dostałam wręcz oczopląsu. Nigdy nie widziałam tak dużych krzewów róż, z tyloma pąkami, a nawet z kwiatami. Chciałoby sie wszystkie przygarnąć. Po lekkim ochłonięciu znalazłam jeszcze trochę miejsca(zlikwidowałam rabatę z kwasolubami :;230 ) i mam nadzieję na dalsze zakupy.
Chwastów nie muszę wypatrywać...mam wszędzie, wystarczy rękę wyciągnąć :oops:

Iwonko z przygotowaniem nowej rabaty zdążysz, a deszcz przynajmniej dobrze podlał Ci już te istniejące ;:108 pewnikiem dzisiaj nie próżnowałaś :)

Ela a ja jak się cieszę, że spotkałam w realu ;:196 i mam nadzieję, że nie ostatni raz.
Jeszcze większość piwonii w pąkach, ale rozbijają się w oczach. Moja najpiękniejsza Scarlett Ohara pokazała dzisiaj wszystkie kwiaty :D

Iza jestem pełna podziwu dla powojników. Prawie wszystkie zmarzły , ale okazały się wyjątkowo wigorne. Po dwulatkach wyraźnie widać, że się zaklimatyzowały i czują się dobrze.
Kwitnące piwonie w żywopłocie mocno zwieszaja pędy i chyba ich urok nie będzie możliwy do odzwierciedlenia na zdjęciach.

Adrian wyobraź sobie, że u mnie zakwitł goździk brodaty pełnymi ciemnoczerwonymi kwiatkami :) na pewno od Ciebie, bo innych nie miałam.

Trochę sobotnich, deszczowych zdjęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Baśko to ja Ci wkleją Twoją piwonię cudo!!! Nie marudziłam dziś????
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dzięki za miły dzień i super danie!!!! ;:137
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia ;:196 jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego talentu :D kiedy Ty te zdjęcia robiłaś? Nie widziałam :roll: i byłaś taka spokojniutka...nie do uwierzenia :uszy
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ale fotki aż się wierzyć nie chce nie dość, ze pięknie kwitną to jakie zdrowe rośliny o różycach i powojnikach nie wspomnę a gdzie te nasiona godzika brodatego pełnego, nie widziałam, nie słyszałam - oświećcie mnie proszę ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania róże nie takie piękne, sama im zdeformowałam liście...pryskałam wodą z mydłem ogrodniczym i chyba wlałam zbyt dużo mydła :oops:
Dostałam w zeszłym roku siewki goździka brodatego od Adriana i teraz okazało się, że jeden pęd zakwitł pełnymi kwiatami :D

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Basiu -- ;:111 dostałam wytrzeszczu oczu po takich obrazkach .. ;:138 ;:138 ;:138 .powojniki przepięknie już kwitnące , mnie szczęście powojnikowe jakby opuściło i nie chcą u mnie ładnie kwitnąć coś tam rośnie ale takie anemiczne jakieś szkoda,bo tak je lubię ale może chociaż pojedynczymi kwiatami mnie zaszczycą :? A na piwonie to w tym roku stwierdzam wyjątkowy urodzaj u mnie w pąkach nawet takie które nie kwitły od lat a służyły tylko za żywopłot :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Och jak pięknie u Ciebie ;:108 Ja już nie mogę się doczekać kwiatów mojego klematisa, pierwszy będzie z dedykacją dla Ciebie ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

basjak pisze: Iwonko z przygotowaniem nowej rabaty zdążysz, a deszcz przynajmniej dobrze podlał Ci już te istniejące ;:108 pewnikiem dzisiaj nie próżnowałaś :)
Jakbyś tam była :;230 :;230
basjak pisze:Tosia ;:196 jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego talentu :D kiedy Ty te zdjęcia robiłaś? Nie widziałam :roll: i byłaś taka spokojniutka...nie do uwierzenia :uszy
Martwię się :roll: może ja tak źle na Tosię działam :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu już róże zaczynają swoje piękne kwiaty pokazywać ,ale jak na razie to
piwonie u Ciebie pięknie kwitną :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Piwonie to te Basiu ratowane z likwidowanych działek tak Ci zakwitają ? Uwielbiam te kwiaty ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zdjęcia zdjęciami ,ale prawdziwego koloru Scarlet nie oddają . Ona jest po prostu śliczna . Wiesz Basiu na dniach zakwitnie wreszcie Karl Rosenvield i Sarah . Ciekawe jakie będą . Czyją różą jest Chopichon u kogo ją kupowaliśmy . Jest z czerwona kartką w necie jej nie ma ;:196 Dzięki za mile spędzone wczorajsze popołudnie na Twojej działce i Tosia błyszczała nie ma to tamto
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Czytam,że Tosia nie marudziła :;230 spotkanie było udane i miłe.
Basieńko o piwoniach to już by było nudne pisać ,że cudeńka ale te maki to dopiero kwiatuszki.
Dzisiaj znowu kupiłam różę ;:14 ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Basiu witaj. :wit
Jakie Ty masz cudowne piwonie i maki.
Nabawiam się kompleksów, u mnie jeszcze żadna nie kwitnie.
Kamasje mają pełne kwiaty.
A fotka parzydła z tego roku?
Moje jeszcze pąków nie mają. :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia Chopichon to rabatówka w kolorze różowofioletowym od flasha :) spojrzałam w notatki :;230 Bierze sie u Ciebie do kwitnienia? Ja nawet nie pamiętam, gdzie ja wsadziłam :roll:
Wiesz, że scarlett zamyka się na noc...takie piwoniowe dziwadło, piękne dziwadło :D
Może powoli ujarzmimy naszą kochaną Tosię :uszy

Ania a mnie te maki denerwują. Wysokie, a jak zaczynaja kwitnąć, to momentalnie się pokładają. Ja oczywiście zawsze zapominam, aby je wcześniej związać, a teraz już za późno...wychodzą pokraki ;:223
Zaraz biegnę zobaczyć Twój nowy zakup ;:65

Tajko piwonie się rozszalały, ale jeszcze wiele w pąkach. Mam ich bardzo dużo, stare nienazwane i parę zeszłorocznych zakupów z imionami. Będę Was katować ich fotkami jeszcze przez długi czas :)
Parzydło już chwilę kwitnie, jest również wiekowe i duże. Zasłoniło scieżkę, następny delikwent do podwiązania.

Dalej na piwoniowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rózyczki nn
Obrazek

Obrazek

I nazwane
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze niezupełnie otwarte, ale nie mogłam niesfocić :uszy
Obrazek

Obrazek

Pełny goździk brodaty
Obrazek

I Adamo w nietypowej pozie, leżał tak z pół godziny :;230
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja Ci nigdy nie dorównam, chociaż też staram się zrealizować plany :oops: może za parę lat bedę miała porządek w ogródku :;230
Tosi zagroziłam toporem, przekupiłam flaczkami i dostała mężczyznę do towarzystwa :;230

Stasiu dzisiaj to już całkiem piwoniowo się zrobiło, nad ogródkiem pojawiła się chmura zapachów :D a dookoła same różowości i biel :)

Aniu dziękuję ;:196 przy aktualnej pogodzie powojniki błyskawicznie otwierają kwiaty, więc i Twój wkrótce Cię ucieszy :D u mnie dziś pojawił sie kwiatek na Utopii, jest prześliczny :D

Maryniu a u mnie wprost przeciwnie( tfu...tfu...)nawt na maleństwach są pąki. Przyrzekłam sobie jednak, że nie będę kupowała małych. Fakt, są tańsze, ale na efekty trzeba czekać za długo. Kupowałam na All jesienią jednoroczne i większość ma w tej chwili po jednym pędzie, natomiast droższe i od razu bardziej wypasione są gęste i kapią pąkami.
Ja też mam dwa duże krzaki piwonii, które w poprzednich latach miały po jednym kwiatku, a teraz widzę morze pąków :roll: czyli masz rację - rok piwoniowy :D

Marzanka kwitną bardzo obficie piwonie w ogródku, ale i te zdobyczne tez nie próżnują. Najwięcej kwitnie na różowo, trochę białych i kilka niewiadomych w pąkach. Tak mnie więcej połowa będzie miała kwiaty.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”