Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)

Post »

Paula mimozę podlewaj do podstawki, jak tylko wierzchnia warstwa ziemi przeschnie, białe robaczki znikną. One żyją płytko pod ziemią :D
Miałam podobną sytuację z papirusami, one przecież lubią wodę ;:108 a i kolonie ziemiórek (zdaje się :roll: ) też ;:14
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

....masz rację biedronka to optymizm... :) a mój słonecznik szorstki nie zakwitł...mam jeden z kilku nasionek... :(
...piękna róża...
.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

ładnych i okazałych traw się doczekałaś . Za zdjęcie berberysu daję 6+ ;:138
x-d-a

Post »

Paulo, jakie piękne, jesienne zdjęcia ;:63 Te kolorki, ta mgiełka, te kropelki rosy, te snujące się pajęczynki...Cudo!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jesienią trawki wygadają uroczo! Część z nich się tak ładnie przebarwia!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

O ile gości :)
Aguś kobea pod koniec sezonu zaczęła się jakby poprawiać. Na początku było beznadziejnie, jeden kwiat i finito. Już jej chyba nie posieje więcej. Nie o to mi chodziło, choć kwiaty muszę być szczera- cudowne.

Izuś te fotki były robione bardzo rano po parę minut po szóstej. Poranne słońce moim zdaniem jest najpiękniejsze. No a mnie wtedy dopadła bezsenność i tak powstały fotki ;:180

Dzięki Jolu za radę, niestety tak zrobić nie mogę - są nie w doniczce a w pojemniku od masła. Już raz próbowałam porobić dziurki w takim pojemniczku jednak tak wzruszyłam rozsadę, że dałam sobie spokój.. Na szczęście te robaczki nie niszczą mi mimoz tylko wszystko co było w postaci nasion.

Misiu
daj mu czasu, powoli i zakwitnie, jak nie w ten sezon to w następny. A kiedy był siany? A propos róży to chciałabym Wam podesłać jej zapach :)

Olku trawy może i wydają się ogromne na zdjęciu ale tak naprawdę to tylko mikrusy, aparatem da się przekłamać rozmiar. Niestety :roll: Chyba moja pierwsza szóstka od przedszkola. Chociaż nie.. tam były słoneczka. No to w takim razie od podstawówki :lol:

Dalu tak jak pisałam Izie. Zdjęcia z poranka, wtedy wszystko, nawet zwykły kamień wygląda inaczej. No nie wiem albo ja to tak widzę.

Miłko ubolewam nad tym ale jak się nie ma pracy to trzeba pasa zacisnąć. W tym roku planowałam kupić miskanta jakiegoś, rozplenicę, no ale niestety funduszy zbrakło. Więc jedynie co 'Red Baron' jest łaskaw się przekolorowac na jesienną porę. Reszta taka jak w całym sezonie. Albo mi się tak opatrzyły że różnicy nie widzę. :roll:

Skoro tak się Wam fotki podobają zatem tadam. Reszta:

Róża drobno krzaczasta cały czas kwitnie, ba ile ma pąków i nowy nabytek- Kiwi. Ciekawa jestem czy przetrwa zimę. Kupiłam na wyprzedaży takie lichostwo, może coś z tego będzie.
Obrazek Obrazek

Tu już tak jesiennie.. I bratek samosiejek. Najpiękniejsza kępa jaką chyba kiedykolwiek miałam.
Obrazek Obrazek

O a tu przywarka japońska. Udało mi się ją kupić po 3zł chyba. Nie wiem, w każdym razie z kiwi kosztowała 8 zł :) Jest piękna, zdrowa i idealnie pasuje w ten cień. Odmiana 'Moonlight'. Kwiaty bardzo podobne do hortensji pnącej, tylko że to jest lżejsze pnącze.
Obrazek Obrazek

W tym roku siałam goździka wspaniałego. Jednemu się coś pokręciło i kwitnie. Jak kwiat się rozwija wygląda tak:
Obrazek
a kiedy już blisko mu do zwijania żagli:
Obrazek

Jak dla mnie to niesamowicie się przebarwia.
Ostatnie już kłosy budlei(w zeszłym miała 3, a w tym 91 :tan ). A i w ramach przypomnienia nadal czekam aż mi chryzantema rozkwitnie.. :roll:
Obrazek Obrazek

To tyle kochani, życzę Wam dużo ciepłego ;:3
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

U mnie kobea spełniła swoje zadanie, bo chciałam mieć zielona przesłonę od strony sąsiadów. Na kwiatach mi aż tak strasznie nie zależało, ale oczywiście bardzo się cieszę że kwitnie, bo są naprawdę piękne! W przyszłym sezonie nie będę jej siała - w to miejsce przy tarasie zdecydowałam się posadzić zimozielonego powojnika 'Armandi'
Liczę ze ten powojnik się u mnie utrzyma i będę miała zieloną ściankę cały rok :)

Baratek z samosiejki imponujący ;:65
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Paula :wit bratki samosiejki naprawdę śliczne...one tak długo kwitną ..bo te holenderskie to krótko przynajmniej u mnie tak jest...
słoneczniczek siałam na wiosnę do doniczki ...
...fajny ten gozdzik...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Paulo Twój ogród pięknie się rozwija coraz to cos nowego pokazujesz trawki śliczne red barona tez mam
to jest bardzo ciekawa trawka i to pnącze mnie zainteresowało bo ja posadziłam hortensję pnącą,ale
będę u Ciebie obserwować tą nowość :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jakie urocze te różyczki! Tak obsypane kwiatem! Moja Bonica wygladała niedawno podobnie, ale juz nic nie kwitnie :-(
Uważaj z Kiwi, bo Ci ucieknie :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A jak okrywałaś budleję na zimę, kopczyk wystarczył?
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Aga no rzeczywiście jeśli takie miał zadanie to z pewnością podołał. Mi bardziej zależy na ozdobności, bo mój ogród jest mały i potrzebuje czegoś 'łal'. w miejscu gdzie była w tym roku kobea jest już posadzone kiwi ;:108

Misiu nie dość że długo kwitną to jeszcze kępki są zazwyczaj dużo większe niż te siane specjalnie. W tym roku siałam dwie odmiany ale są takie liche, że aż szkoda patrzeć. A nasiona gożdzika wspaniałego z Ożarowa.

Stasiu niestety nie wiem czy się cieszyć czy płakać z powodu dynamicznego rozwoju mojego ogródka. ile to wszystko kosztuje. Co mogę to sieję, niestety nie wszystko się da. O przywarce słyszałam już wcześniej ale jakoś nigdy się nie interesowałam nią jakoś szczególnie. a tu masz Ci okazja i mam ;:138

Miłka ja nawet nie wiem co to za odmiana. Bardzo obficie kwitnie od bardzo dawna, ba nadal ma pąki. masę pąków! A kiwi na szczęście beznożne :;230

Jola Kopczykowałam ją, była sadzona w ubiegłą jesień. bardzo długo nic się z nią nie działo, miałam ją wywalić ale czasu nie miała. I proszę odbiła, dostała dużo piju i papu i odwdzięczyła się :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Paula fajne określenie że twój ogród potrzebuje czegoś łał to tak jak mój :;230
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Paula a jak u Ciebie....pokażesz dzisiejsze zdj ???
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Budleja przepiękna! Ja mam złotą, ale chyba się jej pozbędę. Nie jest zbyt dekoracyjna i długo trwa, zanim wystartuje po zimie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”