Arletko ależ pięknie kwitną Twoje storczyki
Świetne są takie zdjęcia grupowe , ciekawe czy wszystkie moje udałoby się zmieścić tak , żeby zrobić im zdjęcie, ale chyba jestem zbyt leniwa, żeby próbować. Bardzo mi się podobają takie wasze zbiorówki.
Arletko , no jak tu nie zaglądać jak tak sporo się dzieje ,ładne nowości dotarły od Joasi i ruch się zrobił w ,, zieleniaczku?.
MM peloric zachwyca swą budową kwiatu, taki ładny odmieniec, no i sporo zapowiedzi kwitnień .
Czekamy razem z Tobą niecierpliwie na rozkwit, bo te co już kwitną są wspaniałe i cieszą oko kolorytem i kształtem w kompozycji zbiorowej.
Arletko pięknie kolorowo jest u Ciebie
Co do listków promenei to od zbyt małej wilgotności, ale wyprostować się ich nie da Ja także nie oddzielałabym keiki z pędem, niech sobie kwitnie a na oddzielenie zawsze jest czas po.
Arletko a storczyk niezidentyfikowany obok masdevalli to nie pleurothalis?
hmmm mogę mieć pytanie gdzie można kupić tak śliczne vandy? bo ja szukam i szukam... i znaleść nie moge... ostatnio po poszukiwaniach wyszlam w desperacji z Falkiem....
Lucynko moja siostra i bez forum przeszła podobną przemianę. Ciekawe która Ci tak napisała?
Agatko, Julitko
Asiu no ciekawe a swoją drogą wzięłabyś się leniuszku i zrobiła jakąś zbioróweczkę. Tylko u Ciebie to chyba w kadrze się wszystkie nie zmieszczą.
Henryku no nie ma ich za wiele, bywało lepiej.
Marku za bardzo nie ma na co czekać, bo pędzików mało.
Justynko tylko cztery i to nie wiem czy na pewno, coś z tym maleństwem nie mogę dać sobie rady.
Lauro
Kasiu dziękuję za rady, a storczyk bez nazwy to miniaturowa masdevallia tylko nie wiem czy nazwę odczytałam prawidłowo więc dla pewności nic nie pisałam.
Agnieszko witam u siebie, ja kupiłam w LM w Poczesnej.
Ewo no te Vandy
Nic ciekawego się u mnie nie dzieje to kilka fotek z ubiegłoniedzielnej sesji.
Arletko wspaniałe sesja z kropelkami
No dobra, pomyślę i postaram się coś wykombinować z tą zbiorówką, wjechałaś mi na ambicję, do ogrodu , to na pewno nie będę wszystkich wynosić, na stole jest obraz w tle z makami, a może po prostu na podłodze , pomyślę w następnym tygodniu.
Arletko nie dość, że kwitnienia przepiękne to jeszcze takie genialne fotki robisz! Phalaenopsis biały z profilu bbaaaaaaardzo mi się podoba A jak tam reanimki w słoiku?
Arletko, ja za Moniką - ten biały z profilu i w dodatku w perełkach wygląda przecudnie, wąsy ma genialne. Cała sesja piękna, kwitnienia śliczne, to delikatnie różowe dendrobium też mi się bardzo podoba...
Arletko, piękne zdjęcia
Biały naprawdę tonie w perłach
Pokazałaś mi Dendrobium z innej strony, bo nigdy nie pomyślałam o ząbkach , a tu takie piękne, górne jedyneczki