Ogród piofigla cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz.2
Właśnie dlatego postawiłam na liliowce.
Irysy są piękne, ale krótko kwitną, są wrażliwe na deszcze i do tego lubią zagniwać im korzenie.
Twoje lilie jeszcze pięknie kwitną, u mnie tylko kwitnie jeszcze Casablanca.
No i liliowce. :P
Irysy są piękne, ale krótko kwitną, są wrażliwe na deszcze i do tego lubią zagniwać im korzenie.
Twoje lilie jeszcze pięknie kwitną, u mnie tylko kwitnie jeszcze Casablanca.
No i liliowce. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Tomku
Uwielbiam koronki. Koronkowa rabata. Koronkowe kwiaty hortensji.
Piękne!
Wakacyjny ogród to jest to, Ogród z widokiem, ogród naturalny, ogród kamienny i łany rdestu różowego.
Chwilo trwaj wiecznie.
Pozdrawiam, Elżbieta
Uwielbiam koronki. Koronkowa rabata. Koronkowe kwiaty hortensji.
Piękne!
Wakacyjny ogród to jest to, Ogród z widokiem, ogród naturalny, ogród kamienny i łany rdestu różowego.
Chwilo trwaj wiecznie.
Pozdrawiam, Elżbieta
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko zawsze bardziej kochałam irysy i nadal mi nie przeszło , dlatego tak trudno pogodzić mi się z tym że już może być koniec z moimi irysami , i wcale nie uważam że irysy kwitną zbyt krótko . oczywiście to nie przeszkadza mi lubić liliowce .
Tym bardziej że kwitną w różnych okresach .
Genia
Tym bardziej że kwitną w różnych okresach .
Genia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tomku, ja już chyba nie umiem leniuchować. I to mnie martwi, bo z urlopu wrócę znowu zmeczona.
No,ale i tak się cieszę, że prace, które wykonuje zazwyczaj na potrójnych obrotach, teraz robię dużo wolniej i na spokojnie. Nie denerwuję się, że z czymś nie zdążam.
No,ale i tak się cieszę, że prace, które wykonuje zazwyczaj na potrójnych obrotach, teraz robię dużo wolniej i na spokojnie. Nie denerwuję się, że z czymś nie zdążam.
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Grażynko ja na irysach oczywiście się dobrze nie znam, ale chciałbym żeby wszystkim dobrze rosły i pięknie kwitły, bo wiem że każdy z nas ma swoje ukochane rośliny i nie lubi ich tracić. Tak, lilie jak na mnie, to wyjątkowo udane, liliowce też, jednak nie udało mi się całkowicie uporać ze zbieraniem ślimaków, te nocne zawsze mnie zdołały przechytrzyć i niemiłosiernie niszczyły kwiaty.
Elu witam serdecznie, wreszcie jesteś, zaraz kiedy się pojawiasz to pogoda robi się wspaniała, ciepła i słoneczna. Smutno było bez Ciebie, dobrze że powracasz, czekam kiedy otworzysz nowy wątek
Geniu jestem z Tobą, nadal mam nadzieję że irysy nie sprawią Ci zawodu, trzymam kciuki
Gosiu myślałem o odpoczynku, bo przecież nam wszystkim się on należy, ale oczywiście dobrze wiem o czym mówisz, jednak starajmy się nie zaharowywać na śmierć
Pozdrawiam Tomek
Elu witam serdecznie, wreszcie jesteś, zaraz kiedy się pojawiasz to pogoda robi się wspaniała, ciepła i słoneczna. Smutno było bez Ciebie, dobrze że powracasz, czekam kiedy otworzysz nowy wątek

Geniu jestem z Tobą, nadal mam nadzieję że irysy nie sprawią Ci zawodu, trzymam kciuki

Gosiu myślałem o odpoczynku, bo przecież nam wszystkim się on należy, ale oczywiście dobrze wiem o czym mówisz, jednak starajmy się nie zaharowywać na śmierć

Pozdrawiam Tomek

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tomku dlaczego jak na Ciebie ?
Masz rękę do kwiatów i to widać.
A że ślimaki niszczą efekty pracy, to mnie akurat mówić nie musisz.
A najgorszą plagę ślimaczą mam już za sobą - mam nadzieję.
Masz rękę do kwiatów i to widać.

A że ślimaki niszczą efekty pracy, to mnie akurat mówić nie musisz.
A najgorszą plagę ślimaczą mam już za sobą - mam nadzieję.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Jestem tu po raz pierwszy i napiszę krótko: piękny ogród i jak dla mnie idealny
Paulina
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Lilie coś w sobie mają, są takie dostojne, "klasyczne" A różowiejąca hortensja po prostu śliczna. Co to za odmiana?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tomku, piękną zrobiłeś tę rabatkę z liliowcami przy ławeczce. Ja skupiłam się głównie na liliowcach i nie żałuję. Są wspaniałe i wdzięczne. Wyglądają bajecznie w każdym ogrodzie.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

oh Tomek...

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Grażynko napisałem że 'jak na mnie', bo to moje właściwie początki liliowe i jak mi się wydaje bardzo udane, przekonałem się że to prawie idealne kwiaty na zmienne warunki pogodowe (słońce, deszcz), w każdej sytuacji 'trzymają fason', jestem z nich bardzo zadowolony i na pewno będę powiększał stan posiadania
Paulino dzięki za odwiedziny. Idealny to on raczej nie jest, a nawet na pewno, ale to miłe ze tak mówisz
Agatko ta hortensja, to słynne już na naszym forum, 'Bobo'
Wandziu, rabatka dość udana, jednak wybrałem jak się okazało niefortunne miejsce (ślimaki). Jeśli dalej będą tak szkodzić, to pewnie porozsadzam liliowce w bardziej 'bezpieczne' miejsca. To prawda że liliowce są bardzo atrakcyjne, również się do nich, już jakiś czas temu przekonałem i jest to trwała przyjaźń
Agnieszko, witaj, miło Cię gościć

Pozdrawiam Tomek

Paulino dzięki za odwiedziny. Idealny to on raczej nie jest, a nawet na pewno, ale to miłe ze tak mówisz

Agatko ta hortensja, to słynne już na naszym forum, 'Bobo'

Wandziu, rabatka dość udana, jednak wybrałem jak się okazało niefortunne miejsce (ślimaki). Jeśli dalej będą tak szkodzić, to pewnie porozsadzam liliowce w bardziej 'bezpieczne' miejsca. To prawda że liliowce są bardzo atrakcyjne, również się do nich, już jakiś czas temu przekonałem i jest to trwała przyjaźń

Agnieszko, witaj, miło Cię gościć

Pozdrawiam Tomek

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Tomku Liliowce liliowcami, ale Ty masz zachwycające lilie, dla mnie one są najpiękniejsze w Twoim ogrodzie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo masz rację , Tomek ma też chyba ziemię taką jaką lubią lilie u mnie jak do tej pory tak się nie sprawdzają.
Albo lilie kochają naszego Tomka .
Genia
Albo lilie kochają naszego Tomka .
Genia

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Tomku
Często natykam się na Twoje posty w zaprzyjaźnionych ogródkach i postanowiłam Cię odwiedzić
....muszę przyznać, ze bardzo się z tej decyzji cieszę, ponieważ trafiłam do pięknego, zadbanego, obsadzonego wspaniałymi roślinami ogrodu
Od razu powitały mnie moje ukochane lilie.....jak dla mnie mogłyby kwitnąc do grudnia......u mnie niestety już tylko jedna odmiana cieszy swoimi kwiatuszkami...jakoś wyjątkowo wcześnie w tym roku zakwitły i w związku z tym szybko przekwitły.....
Hortensje to moja kolejna miłość
i też mnie u Ciebie przywitały
.....ubolewam nad tym, że mam malutki ogródek....bo chciałabym mieć je wszędzie....ale metraż nie pozwala....

Często natykam się na Twoje posty w zaprzyjaźnionych ogródkach i postanowiłam Cię odwiedzić

Od razu powitały mnie moje ukochane lilie.....jak dla mnie mogłyby kwitnąc do grudnia......u mnie niestety już tylko jedna odmiana cieszy swoimi kwiatuszkami...jakoś wyjątkowo wcześnie w tym roku zakwitły i w związku z tym szybko przekwitły.....
Hortensje to moja kolejna miłość

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Tomku! Jakoś przeoczyłam moment,że wróciłeś do aktywności w swoim wątku...Ale dziś nadrobiłam zaległości. Lilie masz piękne..! Nawet orientalne (podobno najbardziej wymagające) świetnie się prezentują. Ja nie miałam odwagi takich u siebie posadzić.
Hortensja Bobo, którą pokazałeś, bardzo ładna! I to mnie cieszy, bo posadziłam dwa krzaczki tego lata.
Hortensja Bobo, którą pokazałeś, bardzo ładna! I to mnie cieszy, bo posadziłam dwa krzaczki tego lata.