Urzekający ma kształt i kolor, a na dodatek jeszcze zapowiada się długie i obfite kwitnienie

Kasiu ja go wyniosłam razem ze wszystkimi Masdevalliami na balkon. Jak dostał trochę zimna w nocy tak od razu zachciało mu się kwitnąć. Pączek coraz ładniejszy.kasia74 pisze:Nawet pinocchio a martwiłaś się że przyjdzie Ci czekać do następnej wiosny,
Basiu, wiem co powinnaś zrobić. Przy następnej nadarzającej się okazji kupić sobie. Jest naprawdę cudny.akwarybka pisze:Asiu, jak mogłaś mi to zrobić? Pokazać tak bezwstydnie jedno z moich największych marzeń storczykowych.Wiesz co powinnam zrobić?
Lauro one są bardzo podobne. Różnica jest w wielkości jak również w układzie warżki. Porównywałam dokładnie z Twoją.Laura1806 pisze:Na fotce wygląda identycznie jak Masd. princeps. Różnica polega chyba tylko na wielkości kwiatu i liści.
Justynko u tego sabotka bardzo spodobał mi się kapelusz w kształcie lejka. Zobaczymy czy w realu też będzie taki piękny?justus27 pisze:muszę sobie wygooglować tego sabotka, bo ciekawa jestem, co za cudo Ci zakwitnie.