Wandy ogródek pod dębami
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wandy ogródek pod dębami
Lubię takie wirtualne spacery z pięknymi zdjęciami 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gosiu07 - Ogród Zoologiczny rzeczywiście wart jest zwiedzania. Teraz to prawdziwy park zwierząt, wszystko wypielęgnowane, wszędzie kwiatowe klomby i jedna wizyta nie wystarczy, żeby wszystko w nim zobaczyć.
Dalu, u nas też już zbliża się odwillż i takiej szarej, chlapiącej zimy ja również serdecznie nie znoszę, tym bardziej że w tym roku jest tak wysoki poziom wód gruntowych, że pierwszy raz zalało nam piwnicę.
Babopielko, wiem, że byłaś chora, ale wirusy szaleją wszędzie i ja również im się nie oparłam. Cieszę się w takim razie, że pospacerowałaś ze mną chociaż wirtualnie. Jednak zapewniam cię, że wirtualny grzaniec, to nie to samo co w realu...
Celinko - święta z bliżają się pełną parą, i to nie tylko w Warszawie.
Krysiu, świetnie zauważyłaś, że każdy z nas widzi w otoczeniu co innego, a szczególnie kiedy chce się to przekazać innym. Dlatego warto patrzeć zarówno na zwiedzane zakątki, jak i na wiele różnych spraw zyciowych pod wieloma kątami. Wtedy stajemy się bliżsi prawdy.
Janko, ja także zamierzam napiec w tym roku pierniczków i skorzystam z przepisu, jaki widziałam w którymś z forumowych wąteczków.
Iwonko, zaciekawiasz mnie, czyżbyś liczyła sobie ponad setkę?
Aga, cieszę się, że dałam ci powód do milych wspomnień. A jeśli kiedyś będziesz w W-wie, to na cappucino możemy wybrać się razem
Andrzeju, z przyjemnością pospaceruję z tobą wirtualnie po twoim mieście, mam nadzieję, że będzie słoneczko i twoje zdjęcia oddadzą w pełni urok Lublina.
Dalu, u nas też już zbliża się odwillż i takiej szarej, chlapiącej zimy ja również serdecznie nie znoszę, tym bardziej że w tym roku jest tak wysoki poziom wód gruntowych, że pierwszy raz zalało nam piwnicę.
Babopielko, wiem, że byłaś chora, ale wirusy szaleją wszędzie i ja również im się nie oparłam. Cieszę się w takim razie, że pospacerowałaś ze mną chociaż wirtualnie. Jednak zapewniam cię, że wirtualny grzaniec, to nie to samo co w realu...
Celinko - święta z bliżają się pełną parą, i to nie tylko w Warszawie.
Krysiu, świetnie zauważyłaś, że każdy z nas widzi w otoczeniu co innego, a szczególnie kiedy chce się to przekazać innym. Dlatego warto patrzeć zarówno na zwiedzane zakątki, jak i na wiele różnych spraw zyciowych pod wieloma kątami. Wtedy stajemy się bliżsi prawdy.

Janko, ja także zamierzam napiec w tym roku pierniczków i skorzystam z przepisu, jaki widziałam w którymś z forumowych wąteczków.
Iwonko, zaciekawiasz mnie, czyżbyś liczyła sobie ponad setkę?
Aga, cieszę się, że dałam ci powód do milych wspomnień. A jeśli kiedyś będziesz w W-wie, to na cappucino możemy wybrać się razem

Andrzeju, z przyjemnością pospaceruję z tobą wirtualnie po twoim mieście, mam nadzieję, że będzie słoneczko i twoje zdjęcia oddadzą w pełni urok Lublina.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Elżbieto (kajpej), cieszę się, że dalam ci inspirację to przyjrzenia się bliżej twojemu miastu. W takiej świątecznej atmosferze wygląda ono na pewno inaczej i pięknie. Życzę ci, abyś wędrując z aparatem, odnalazła w nim jego nowe oblicze
[Izo], wiem, że lubisz takie krótsze i dłuższe wycieczki. Lubię jak pokazujesz różne ciekawe zakątki Polski.
Dodad - witam serdecznie nowego gościa
Każdy z nas czuje w sercu takie miłe ciepełko, kiedy odwiedza go nowa osoba. Pytasz, czy moje ścieżki mam na jakiejś podsypce. Nie. Układam je na żywioł, używając przy tym młotka do wbijania kostek i kamieni w piasek. Mam bardzo piaszczystą ziemię i wszelkie trawniki wyglądają na niej raczej kiepsko, wolę więc pokrywać powierzchnię różnymi materiałami. Zapraszam częściej. Wpadnę także do ciebie w wolnym czasie i zobaczę, co tam masz na swoich włościach.
Misiu rzeczywiście wyglądałam już ciebie z niecierpliwością i cieszę się, że jesteś. Kawiarenkę być może odwiedzimy kiedyś razem, co? Daj znać, jak będziesz na Sadybie.
Aniu Różana, witam i cieszę się, że ci się podobał mój wirtualny spacer.

[Izo], wiem, że lubisz takie krótsze i dłuższe wycieczki. Lubię jak pokazujesz różne ciekawe zakątki Polski.
Dodad - witam serdecznie nowego gościa

Misiu rzeczywiście wyglądałam już ciebie z niecierpliwością i cieszę się, że jesteś. Kawiarenkę być może odwiedzimy kiedyś razem, co? Daj znać, jak będziesz na Sadybie.
Aniu Różana, witam i cieszę się, że ci się podobał mój wirtualny spacer.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, znowu piękne zdjęcia 
Oczywiście, że gros roślin kupuję w Polsce. Pisałam, że robiłam listę dla zaprzyjaźnionych ogrodników, którzy zwożą rośliny z różnych szkółek
Niemniej niektórych u nas dostać nie można i pozostają sklepy zagraniczne. Jakie centrum ogrodnicze miałaś na myśli?

Oczywiście, że gros roślin kupuję w Polsce. Pisałam, że robiłam listę dla zaprzyjaźnionych ogrodników, którzy zwożą rośliny z różnych szkółek

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Moniko, w mojej miejscowości (Kobyłka pod Wołominem) jest Centrum Kalisiaka, nawet pieszo da się zajść. Tam kupuję wszystko. Gdybyś chciała zajrzeć na wiosnę, to zaproszę cię na kawkę do mojej chałupki i razem tam się wybierzemy 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W październiku byłam w Kobyłce w hotelu Gregory na ślubie kuzyna ,, ładne okolice i dużo lasów ale widziałam tylko przy drodze z autokaru ..
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ WANDO
Urzekły mnie Twoje koronkowe ozdoby na oknie. Wyglądają ślicznie i niepowtarzalnie.
Śliczny storczyk ale to już pisałam, chociaż pochwał nigdy dość.
Jak mocujesz swoje ozdoby?
Urzekły mnie Twoje koronkowe ozdoby na oknie. Wyglądają ślicznie i niepowtarzalnie.
Śliczny storczyk ale to już pisałam, chociaż pochwał nigdy dość.
Jak mocujesz swoje ozdoby?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
JANKO, to byłaś bardzo blisko mnie. Hotel "Gregory" znam, a jakże. Odbywają się tutaj wesela i często organizują prezentacje wełnianych kołder i poduch, albo jeszcze różne inne "naciągactwa". A lasów koło mnie jest rzeczywiscie sporo i zawsze kiedy chcę, mogę sobie wyjść na spacerek. Jeszcze zanim się tu pobudowaliśmy, to zaraz za naszym ogrodzeniem także był las i ludzie przychodzili sobie na grzyby. Aż mi się czasem śmiać chciało, że co jakiś czas przychodził ktoś inny i szperał w tych samych miejscach co poprzednik. Teraz wszędzie w okolicy już stoją nowe domy, do lasu trzeba pójść trochę dalej.
A to centrum ogrodnicze, o któym wspomniałam, jest właśnie blisko hotelu "George". I tam zostawiam często swoje pieniądze.
A to centrum ogrodnicze, o któym wspomniałam, jest właśnie blisko hotelu "George". I tam zostawiam często swoje pieniądze.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
KRYSIU, bardzo ci dziękuję za twoje pochwały. Masz rację zawsze się ich przyjemnie słucha. A te moje szydełkowe witrażyki mocuję za pomocą przezroczystych przyssawek, które przyklejam do okna. Gdybyś chciała obejrzeć więcej takich ozdób, to kliknij w w stopce w mój wątek szydełkowy.
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Witaj Wandziu, urok zdjęć ze świątecznymi już dekoracjami wprowadza mnie w taki błogi stan wyciszenia, zadumy. Do tego te serwetki w oknach - marzenie. Ja w ubiegłym roku przybrałam tak okna na święta ale tylko białe serwetki wykrochmalone wieszałam na nitkach, ty masz jakieś bardziej profesjonalnie zrobione. Chętnie zajrzę do Twojego wątku z robótkami.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ula (lawenda), jak fajnie, że w końcu wpadłaś.
Ja kiedyś już ci się wpisywałam, nawet dwa razy, bo często zaglądałam do twojego ogrodu. No ale później jakoś nie dawałaś u mnie znaku życia i trochę posmutniałam
Teraz więc cieszę się ogromnie z twojego wpisu. Ja na święta także przybieram okna białymi ozdobami, bombkami, aniołkami, gwiazdkami. Na razie to co wisi, to jeszcze pozostałości lata. Niedługo to zmienię i pokażę nowy wystrój.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Wandziu
wiosną może zaliczymy kawiarenkę ...miałam teraz nawet być...
...choróbsko domowników i moje pokiereszowało plany...
a wnusia czekała
...muszę przyznać się ,że pod wpływem Twoim znowu powyciągałam moje robótki i nie tylko...
...pięknie wygladają okna o zmierzchu...
...czekam na świąteczne...

...choróbsko domowników i moje pokiereszowało plany...

...muszę przyznać się ,że pod wpływem Twoim znowu powyciągałam moje robótki i nie tylko...
...pięknie wygladają okna o zmierzchu...

...czekam na świąteczne...

Wandziu, śliczne te Twoje szydełkowe witrażyki
Uwielbiam takie ozdoby, ale sama nie zabieram się za rękodzieło, bo moje paluszki nie mają odpowiedniej zręczności, a ja - cierpliwości
A może to tylko takie moje tłumaczenie lenistwa? Moja Mama miała talent w rękach, przepięknie haftowała; czyżbym niczego po niej nie odziedziczyła
Pozdrawiam serdecznie

Uwielbiam takie ozdoby, ale sama nie zabieram się za rękodzieło, bo moje paluszki nie mają odpowiedniej zręczności, a ja - cierpliwości

Pozdrawiam serdecznie