Ogród -mój azyl -JolantaG część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5

Post »

Piękne masz liliowce :wink:
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. Dzięki Tobie dowiedziałam się, że są dwa rodzaje hortensji Grandiflora - arborescens i paniculata. Ja mam w taki razie arborescens i jest to chyba jedyna hortensja, którą lubią ślimaki - strasznie mi liście na niej podgryzają. U Ciebie na liściach też widziałam dziurki od ślimaków. Dobrze wiedzieć, na jaką następną polować. Przepiękne te widoczki ogólne u Ciebie. Mam nadzieję, że Twój ogród botaniczny będę miała kiedyś okazję zobaczyć w realu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

IGUŚ ,dziękuje .Tobie zawdzięczam te piękne żurawki . ;:196
DOROTKO ,nie mam pojęcia dlaczego tułacz nie chce u Ciebie rosnąć .Myślałam ,że to prawie jak chwast ,piękny chwast .
GRAZIU ,zbiorę nasionka jeżówki .Przypomnij się troszkę później ,jak już będzie pora ,to Ci wyśle .
IZO ,dla mnie tułacz strasznie śmierdzi ,gdy się go dotknie.Tak z daleka ,to go nawet nie czuć .U mnie też zaczyna się rozłazić .Będę musiała go troszkę poskromić . :?
GRAŻYNKO ,oj :!: żeby tak roślinki chciały nas słuchać . ;:224
OLU ,Twój tułacz może i pachnie . ;:224
STASIU ,dawno u mnie nie byłaś .Tym bardziej się cieszę .
GRAŻYNKO ,IZO, DOROTKO ,to co jednym pachnie, innym śmierdzi i odwrotnie . :wink:
MONIKO ,AGNIESZKO ,GRZESIU,JADZIU ,dziękuję .
GRZESIU ,zrobiłam kolejną rewoltę i znów ubyło troszkę z tego maleńkiego skrawka trawniczka ,ale o tym napiszę za kilka dni ,bo to dłuższa historia . ;:224
Chyba niedługo zupełnie zniknie . :shock: Podbierałam go tak po troszeczku .
KARINO ,dziękuje .
KRYSIU ,zapraszam do mojego ogrodu w realu .Wcale tak pięknie się nie prezentuje .Ci co byli ,myślę ,że się troszkę rozczarowali .Na fotkach wygląda o wiele lepiej ,bo pokazujemy tylko to co warte pokazania,a reszta ukryta . :oops: ;:224
BOŻENKA pisała o tych hortensjach ,bo ja niestety jeszcze za bardzo się na nich nie znam . :?
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Kochana Jolciu, tak bywa, że mam coraz mniej czasu i na ogladanie i na odpisywanie. Do tego mój ogródek zarasta chwaściorami i nie ma co zbytnio pokazać. Same pojedyncze egzemplarze. Ale u Ciebie jak zawsze pięknie i gwarno. Gratuluję i ściskam, pa ;:4 :wit ;:167
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Joluś wszystko pięknie przemyślane i dopieszczone a rabatka żórawkowa prezentuje się pięknie ;:63
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Wreszcie i Ciebie odnalazłam Jolu,dopiero teraz widzę co straciłam nie będąc u Ciebie tak długo .Na szczęście można pobuszować na wcześniejszych stronach i nadrobić straty.Ogród Twój prezentuję się wspaniale hortensje cudowne ,liliowce takie różne-nawet nie miałam pojęcia ,że tyle jest ich odmian.Że nie wspomnę o żurawkach,ale to pamiętam,że wiosną miałaś wieelkie zakupy
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witam. Zajrzałem nie proszony .Prezentujesz świetne zdjęcia całych fragmentów ogrodu . Trafiłem na Tułacza ja go znam pod nazwa Kameleon ,czy nie rozrasta się u Ciebie nadmiernie ,bo u mnie ciągle wyłazi łna ścieżkę i pchał się w inne rośliny .Teraz w tym miejscu mam skalniak .a on przebił 60 cm ziemi i się pojawił ,chyba już tylko randap .Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Joluś witaj :wit :wit
Po dłuższym urlopie wpadam i nadrabiam zaległości, ale pięknie u Ciebie , a jak wszystko wypieszczone pomimo takich upałów ;:138 , ja w te upały uciekalam do cienia , nic nie robilam , teraz się zchłodziło , popadało to czas do pracy wracać :(
pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

WITAM .
Na początek może fotka ze spotkania u KRYSI -ADY .Było miło ,gwarno , wesoło i jak zwykle czas zbyt szybko płynął .
Obrazek
Resztę fotek można obejrzeć w wątku wrocławskim .

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=826

STASIU ,dziękuję . ;:196 Szkoda ,że masz tak mało czasu dla siebie i dla nas oczywiście też.Życzę zdrówka i dużo pięknego kwiecia w ogrodzie .
SZYSZUNIA ,w realu to wcale tak nie jest pięknie i przemyślanie .Panuje u mnie chaos i straszny misz -masz, na większości rabatek . :?
DWOSTR -DANUSIU ,oj troszkę nakupiłam żurawek ,liliowców....................... ;:224 ;:224 ;:224
ALEKSANDER ,dzięki za ostrzeżenia .Tułacza mam dopiero od zeszłego roku .Jeszcze nie zaszalał w moim ogrodzie ale chyba muszę go zacząć ograniczać .
BOŻENKO ,ja w te upały też nie wiele pracowałam w ogrodzie .Nie dałam rady .Tylko rankami i wieczorami ,na dodatek tylko tam ,gdzie akurat było chociaż troszkę cienia. :?

Troszkę się u mnie zmieniło ,a właściwie na moich rabatkach .W piątek dostałam paczuszkę z zamówionymi liliowcami [32 odmiany] ;:224 ;:224 ;:224 Trzeba było zakasać rękawy i brać się za sadzenie .Ubyło znów trawniczka,iglaczki płożące musiały też ustąpić część miejsca .Każdy dołek musiałam odpowiednio przygotować ,bo straszny tam piaseczek był .Momentami to nawet nie widziałam co robię,tak pot zalewał mi oczy ................ ;:224 ,ale cóż się nie robi dla swoich ukochanych roślinek . :tan :tan :tan
Efekty będą widoczne dopiero w przyszłym roku ,ale pokażę wam jak to teraz wygląda .
Będę musiała tylko pilnować iglaczki ,co by nie chciały zawładnąć terenem liliowcowym .Sekator ,siekiera ,ewentualnie łopata będzie w pogotowiu . :wink: :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu widzę że licznie gościliście u Krysi na działce , , szkoda że mnie tam nie było .
Piękne rabaty z Twojego ogrodu .Ale masz gąszcz żurawek .
Genia
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Rzeczywiście, trawniczek niepokojąco sie kurczy :;230
Nooo... ale Twój M to anioł ;:170 (ale nie w sensie, że nie mężczyzna :wink: ) wszystko zniesie... na dodatek z uśmiechem...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jolu - od kiedy zobaczyłam u Marka Orinoko jego wijącą się ścieżkę trawiastą - zachwycam się nią.
U ciebie widzę udało też się taką stworzyć.
U mnie niestety nie ma szans :(
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jolu. Jakby Ci coś z iglaczków za bardzo przeszkadzało, albo zechciało się ukorzenić to do doniczki dla mnie szykuj :D Gdzie kupowałaś liliowce? Podaj namiary na pw.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Kazmierz
200p
200p
Od: 14 mar 2010, o 10:37

Post »

Piękne Masz rabatki żurawkowe ;:180 , a ścieżka faktycznie się kurczy :;230
miło było poznać osobiście :uszy

pozdrawiam - Kazik
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Takiego spotkanka tylko pozazdrościc ;:108 Ale się Was tam zebrało :roll:
Rabatki żurawkowe.... ;:138 a jaki masz wielki pas trawnika między rabatkami,dajesz rady z koszeniem :?: :;230
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”