KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12

Post »

Izo ja kupowałam te jaskry wszystkie kwitnące w doniczkach , w tym roku pewnie też tak zrobię jak będę akurat na rynku .
Potem dokupię kilka bulwek i zakwitną dużo później ale one nie maja już takich dużych kwiatków .
Zawilce greckie miałam jeszcze białe ale mi gdzieś zginęły .

Narcyzy sadzę po 5 cebulek , ale już tak się rozrosły , no i już pobierałam cebulki dla przyjaciół .

Majko, Andrzeju,tak to zdjęcia z ubiegłego roku , ale co zrobić jak wiosną się wycofała .
Piwonii drzewiastych zostanie chyba tylko ta różowa co mam ja kilka lat , miała być też żółta .

Tajko, Małgosiu narcyzów rzeczywiście mam sporo różnych i kilka odmian mi wypadło nie wiem dlaczego ?Miałam kiedyś takie o różowych środeczkach , nie mogę ich odżałować, a teraz nie mogę nigdzie kupić .

U mnie tez był mróz jeszcze biało od szronu .

Genia :wit
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Gieniu, dzień dobry!
Przynajmniej mamy chociaż słońce w Toruniu ;:3 , jeśli nie temperaturę... :?
Piękne Twoje cebulowe!
A jak to się dzieje, że one rosną w takich bujnych kępach? Specjalnie tak blisko sadzisz cebulki, czy tak się rozmnożyły?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu u Ciebie jak zawsze można liczyć na piękne kolorowe i cieplutkie widoczki ;:196 Wszyscy już tęsknimy za takimi widokami za oknem, ale to na szczęście już coraz bliżej :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agappe, Agnieszko te cebulki tak się rozmnożyły , robię dość duże przerwy podczas sadzenia .
Widzę ze narcyzy już też wychodzą z ziemi , ale potrzebują więcej ciepła nocą , w zeszłym roku w marcu pod koniec już kwitły .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To zdjęcia z kwietnia zeszłego roku
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Dziękuję za informację! Pięknie wyglądają u Ciebie w tych kępach, tak naturalnie skomponowane!
Może moje też się rozmnożą :heja
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gieniu!
U Ciebie nieustająca wiosna. Masz tyle pięknych zdjęć wiosennych kwiatów. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Witaj Geniu :D
chciało by się już takich kolorków wiosennych w rzeczywistości,piękne te Twoje wiosenne kwiatki ;:108. Zaczynam się martwić o moje ciemierniki,przez te nocne mrozy,pąki mogą zmarznąć i nie nacieszę się widokiem kwiatów w tym sezonie :(
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Geniu ja hosty wszystkie wsadziłam do doniczek, w woreczkach zaczęły już wypuszczać więc stwierdziłam niech wypuszczają w ziemi :D Przecież do ogrodu mogę wysadzić już większe sadzonki :tan Doniczki stoją na parapecie od strony zachodniej więc światło tam mają ale nie ;:3.
Już mogłoby się zrobić ciepło ale na razie nie zapowiadają ocieplenia ;:223 ;:223 ;:223
Pozdrawiam :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Geniu, kompletnie zgłupiałam. Jak to? Te białe to też pierwiosnki :shock: ? Jak dotąd znnałam te włochate fioletowe, ale te białe kule też są pierwiosnkami :shock: ? Ten świat nigdy nie przestanie mnie zadziwiać :shock: . To niesamowite! Są tak bardzo różne! Az trudno w to uwierzyć!
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu oby już w ogrodach tak było właśnie wróciłam i to co wcześniej ,ziemia zmarznięta i tylko co kwitło wcześniej .

Witaj Marzenko ciemierniki tak maja co roku , ale będą Ci kwitły nie bój się u mnie też zmarznięte mimo okrycia .
Pamiętam jak w zeszłym roku jak przyszedł mróz wszystkie kwiaty leżały, wyglądało że to już koniec jak tylko ociepliło się poradziły sobie i cieszyły mnie jeszcze bardzo długo .
Cebulkowe po woli wszystkie przebujają się przez ziemię tyle że nie kwitną .

Majko jak już pisałam pierwsze zamówienie moich host też posadziłam do ziemi , ale nie mam już miejsca gdzie stawiać doniczek, o parapetach mogę zapomnieć , a niedługo w kwietniu muszę sadzić kale , jak tylko ziemia odmarznie to posadzę te resztę host w ogrodzie .

Felu zaraz powklejam rożne pierwiosnki jakie ja mam

Obrazek
różne kolory
Obrazek

4 kolory
Obrazek

3 kolory

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takich też kilka kolorów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze jedną ale nie mogę znaleźć Viola
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Geniu, bardzo dziękuję ;:196 . O zgrozo, jak mi się jeszcze mylą te kwiatki, a zwłaszcza ich nazwy. Teraz widzę, że użyłam nazwy pierwiosnka, myśląc o kosmatej sasance. Te wszystkie pierwiosnki są mi znajome, nawet na tarasie mam ich czterry kolory, ale ten na drugiej fotografii jest nietypowy. A najbardziej zaskakujący jest dla mnie ten kulisty. Takiego nie ma w moim sklepie i pierwszy raz widzę go u Ciebie. Na czterech ostatnich zdjęciach mają one też inne liście. Podoba mi się, że w Waszych ogródkach, pierwiosnki mają dość długie łodyżki. Moje mają krótkie i z tego powodu kwiatki są ściśnięte.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Felu sasanki też są w kilku kolorach i mają niektóre postrzępione płatki , są też o kwiatkach pełnych , nawet żółte .

Jeżeli chodzi o te kuliste to ja mam 3 kolorki a widziałam u Pawła jeszcze jeden ciemniejszy niż mój.

Ten na 2 fotografii to też mam takie białe ,ciemniejsze od tego na zdjęciu i czerwony .
Jestem ciekawa czy przezimują te białe one są najbardziej wrażliwe .

jak pomyślę że już niedługo będę się nimi mogła cieszyć w ogrodzie a nie tylko na zdjęciach to zaraz czuję się lepiej .

Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

e-genia pisze:Przemku hiacynty już wychodzą z ziemi właśnie dziś zauważyłam. Krokusy też czekają tylko na plusowe temperatury też w nocy .
Plusy w nocy bedą dopiero 18 marca. Tutaj masz pogodę:
POGODA DLA TORUNIA
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku dzięki ;:196
Temperatury w dzień plusowe już prawie co dzień , a w nocy widzę że 25 marca znowu przymrozek .

Genia
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Piękne pierwiosnki pokazujesz, aż człowieka skręca, że ta zima tak długo trzyma, ciekawe kiedy będziemy oglądać takie widoki na własne oczy, chociaż u mnie nie będzie takich widoków jak u Ciebie Geniu, u ciebie jest bajkowo.

Pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”