Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogród Gosi

Post »

No i świetnie, że róże wybrane - fajnie będzie w tych kolorkach :D Dobrze, że wreszcie goście poszli :;230 :;230
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj tam jedni poszli inni przyjdą. Gosia prowadzi dom przyjazny i otwarty dla gości. Dlatego czasu na forum nie ma.
Kasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Gosiu - byłam wczoraj w LM. Mieli róże w doniczkach Nostalgię, Augustę Louise (nawet w miarę dobrym stanie) za ok. 10 zł, Rotkapschen i jeszcze jakieś żółte za ok 5 zł, okrywowe typu The Fairy.
Były jeszcze resztki róż z Rosanexu, ale były w dość opłakanym stanie...
Mieli za to bardzo duży wybór magnolii w cenie od 30-100 zł w zależność od wielkości krzewu, sporo odmian bzu, masa iglaków.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gości Ci u mnie dostatek. To prawda.

Joasiu to są róże, których nie mam. Kurczę i to w dobrych cenach. Muszę popytać znajomych czy przypadkiem do W-wy nie jadą. Ja w tym tygodniu odpadam, bo zaczęłam wiosenne porządki nie tylko na działce, ale i w domu.

Olu naprawdę się nie nudzę. Nie wiem w co ręce włożyć. Ale prace w ogrodzie to zawsze dla relaksu. Gorzej w domu. :D

Oj Izuś masz rację. Siedziałam całą zimę i myślałam, kombinowałam. I nie wiem czy do końca wykombinowałam.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Kwestia czasu - czas zweryfikuje trafność przemyśleń. Nie ma się co spinać - ZAWSZE coś jest nie tak, nie takie, nie tu. I dlatego można snuć dalsze plany :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

czas zweryfikuje trafność przemyśleń
Tak ,a ten czas to optymalnie 3 latka...aby różyca zadomowiła się w naszym ogrodzie. :roll:
Ja niecierpliwa istota i postanowiłam kupić więcej za jednym zamachem,aby ten długi okres aklimatyzacji już niektóre miały za sobą.Ale niewiele więcej niż Twoja ilość Gośka... :D Bardzo długo wybierałam...a było to w 2008 r.u p.Chodunia.
Trzy pnące jakie wymieniłaś,były również na mojej liście...teraz już w ziemi siedzą i po roku mogę stwierdzić ,że nie żałuję wyboru :uszy
A teraz... to miłych snów... ;:196 ;:19
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia :wit
Przecież nawet osoby, które mają ogród kilkanaście lat ciągle coś przesadzają. Taka jest natura człowieka, nigdy nie jest zadowolony i z tym trzeba się pogodzić :!: i z uśmiechem na ustach :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Małgosiu, czytałam u siebie i u Moni o twoich rozterkach wobec braku kompostownika - możesz póki co zrzucać wszystko na pryzmę, albo wykopać dół i tam wrzucać.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Z Twoich wybranych posiadam Astrid Lindgren i G.dF.Lubię morelowe kolorki i taką rabatkę przewidziałam,chociaż jest tam też porcelanowy róż i róż.Mam nadzieję ,że nie będą się kolorki gryzły a jakby co to od czego jest szpadel.
Posadzilam też między nimi gaurę białą i bodziszki .Teraz dodam lilie a na obwódkę lawendę.(ta rabatka to 10 róż:Astrid z Belleburg,Clair Renesans iDream Swet,Chippendale i tu jest biała ale dam teraz łososiową KordesaAugusta Luza i Bonica Renesans,Afrodyta (chyba padła i Baillando, First Lady .Pozdrawiam.
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Gosiu, gratuluję wyboru róż - piękne. Gratulacje również za wytrwałość jeśli chodzi o kolory, ja niestety (albo stety :wink: ) kupuję róże różnokolorowe i mam takie "miszmasz", ale nie mogę się oprzeć :twisted:
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Margo2 pisze: Wielokwiatowe: Aprikola, Gelber Engel lub Sunstar, Sangehauser Jubilian, Geisha, Bernstein, Astrid i pnące Aloha, GF i Eden.
Prawie wszystkie są w zółto morelowych kolorach.
Wyjątek to Astrid i Eden

Wspaniały wybór ;:180 ;:180 ;:180 już je kupiłaś czy dopiero będzie zakup :D
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Gosiu ;:167 jak tam wiosna, w Twoim ogródeczku ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie przychodzą mi ostatnio powiadomienia do mojego własnego wątku i do innych też. ;:223

Witajcie moje kochane ;:167

Izuś ja niby to wiem, ale trudno być cierpliwym. Ja będę cieszyła się ze wszystkich róż. ;:138

Nelu moje róże bez przerwy gdzieś wędrują. Mam tylko jedną różową, która siedzi w jednym miejscu od początku. Także jeszcze nie widziałam efektu u innych. Będę czekała cierpliwie. :?

Basiu ja to się cieszę, że mogę coś poprzesadzać. Będę w dołku kiedy już nic nie będzie do przesadzania. Chociaż myślę, że to będzie jeszcze za jakiś czas :D

Dominiko Mój m,. w życiu nie pozwoli na taki kompostownik o jakim piszesz. To nieestetyczne. :D On artysta, więc musi być ładnie. Myślę, że w końcu pozwoli mi kupić taki plastikowy.

Aniu wiem, że posiadasz GF. Właśnie oglądając go u Ciebie postanowiłam go mieć
;:108 ;:108 ;:108

Jolu moja konsekwencja jest oparta na ulubionych kolorach. Lubię słońce i kolory z nim związane.Ale nie pogardzę też innymi. DSrugą gamą kolorów, które lubię, to zdecydowane kolory. Może dlatego, że ja taka nie jestem :;230

Maju dopiero zamawiam. Tak długo to trwało, bo nie mogłam się zdecydować. :P

Halinko wiosna u mnie na razie marna. Tylko bazie się pokazały. Zadbnego innego kwiatka nie widać :(
Ale przynajmniwej cieszę się, że jest ciepło. Deszczyk też mi nie przeszkadza, bo wiem, że roślinki go lubią. Więć polubiłam i ja :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przeszłam się po ogródku w poszukiwaniu oznak wiosny. Jednak mało jej znalazłam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To mój ciemiernik. Ciekawe czy kwiaty, czy liście.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Twoje oznaki wiosny podobne do moich... :wink: wszystko pewnie się rozwinie,gdy porządnie lunie...i ;:3 poświeci
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”