Moja działka-danutab cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Teraz dopiero 1 raz przyjrzałam się naprawdę temu pachnącemu powojnikowi . Taki sam powojnik ma Tosia ,ale u niej na razie były tylko pąki . Może to będzie ten sam no to będę go również miała . Cały czas myślałyśmy ,że to jednak nie powojnik . Danusiu, czy Ty masz Indigolettę ,bo coś mi tak swita . Nad Ingrid również się zastnawiałam przy zamawianiu róż, no ale nie można miec wszystkiego
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, dawno już nie zaglądałam i z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia
Twój ogród jak zwykle zachwyca różnorodnością nasadzeń i pięknymi kompozycjami.
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu różyczki prześliczne, ta NN angielka ma bajeczny kwiat
Pięknie przebarwia się hortensja dębolistna- czy zimowała już u Ciebie

Pięknie przebarwia się hortensja dębolistna- czy zimowała już u Ciebie

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Danusiu jastem pod wielkim wrażeniem mnogości odmnian roślin jakie posiadasz, hortensja dębolistna cudna, i róża fioletowa
napisz coś więcej o tej lobelii, może też sobie taką kupię bo widziałem czerwoną.

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Danusiu, czy już wniosłaś colocasję do suchego pomieszczenia i czy ją jeszcze podlewasz? Mówią ze pod koniec lata trzeba zmniejszyć podlewanie
a u mnie ona jest jeszcze na tarasie i cały czas moczy nogi bo pada bez przerwy. Wnieść już czy jeszcze nie?
a u mnie ona jest jeszcze na tarasie i cały czas moczy nogi bo pada bez przerwy. Wnieść już czy jeszcze nie?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, piękna ta angielka
, ale ma kwiaty.
Ciekawe co to, z tymi bordowymi to ciężko dojść do ładu

Ciekawe co to, z tymi bordowymi to ciężko dojść do ładu

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Danusiu piękne róże ale bardzo mi się podobają u Ciebie powojniki masz piękna kolekcję, a tak naprawdę to podzielam to co pisze Matemax, pozdrawiam
Wiesiu ja myślę że po tych deszczach i zimnie 9 stopni w dzień a nocą 4 to wszystko co jeszcze kwitło, padnie no cóż nie wiele tego roku było nam się dane cieszyć pięknymi roślinami.
Halinko myślę że prawie w całej Polsce jest taka pogoda a więc nikt już nie nacieszy się pięknymi różami jeśli ma jeszcze pączki.A tu będzie trzeba znowu czekać 9 miesięcy na ich kwitnienie, prawie jak na poród.
Jadziu tak mam Indigolette przepięknie pachnie ale kwiaty nie są zbyt trwałe i u mnie szybko zrzuca liście, ale kwitnie do przymrozków.Nie dziwi mnie fakt że zastanawiałyście się z Tosią czy to clematis bo w niczym go nie przypomina.
Moniu właśnie stwierdziłam że mam za dużo już roślin tym bardziej że jak były mało to OK, ale teraz gdy się rozrosły trzeba albo przycinać albo wycinać
Agnieszko hortensja zimowała już w zeszłym roku ale okryłam ją agrowłókniną.
Mateuszu jak już odpisywałam Moni mam masę różnych roślin i zaczyna to być kłopotliwe, natomiast lobelie różową i czerwoną kupiłam w tym roku i zobaczymy jak się przechowa jednak całe lato bardzo ładnie kwitła.Różowa zdecydowanie była ładniejsza jednak może to zależy od stanowiska gdzie rosła bo są posadzone w innych miejscach.
Wiesiu odpisałam u Ciebie.
Aniu to prawda one są bardzo podobne do siebie.Jednak niewiele angielek tego koloru są takie niskie.Mam ją już 2 sezon i ciągle ma około 80c
Aniu /tara/ mam dużą kolekcję clematisów bo mam do nich słabość, chciałabym by wszędzie u mnie rosły bo są tak różnorodne i kwitną od maja do przymrozków i jak je nie lubić.
ostatnie lilie , ścięty Eukomis i psianka oraz kilka róż w donicach
trawka Red Baron
clematis Błękitny Anioł
ciągle kwitnący clematis Księżna Diana
i ostatni kwiat Beverly
Halinko myślę że prawie w całej Polsce jest taka pogoda a więc nikt już nie nacieszy się pięknymi różami jeśli ma jeszcze pączki.A tu będzie trzeba znowu czekać 9 miesięcy na ich kwitnienie, prawie jak na poród.
Jadziu tak mam Indigolette przepięknie pachnie ale kwiaty nie są zbyt trwałe i u mnie szybko zrzuca liście, ale kwitnie do przymrozków.Nie dziwi mnie fakt że zastanawiałyście się z Tosią czy to clematis bo w niczym go nie przypomina.
Moniu właśnie stwierdziłam że mam za dużo już roślin tym bardziej że jak były mało to OK, ale teraz gdy się rozrosły trzeba albo przycinać albo wycinać

Agnieszko hortensja zimowała już w zeszłym roku ale okryłam ją agrowłókniną.
Mateuszu jak już odpisywałam Moni mam masę różnych roślin i zaczyna to być kłopotliwe, natomiast lobelie różową i czerwoną kupiłam w tym roku i zobaczymy jak się przechowa jednak całe lato bardzo ładnie kwitła.Różowa zdecydowanie była ładniejsza jednak może to zależy od stanowiska gdzie rosła bo są posadzone w innych miejscach.
Wiesiu odpisałam u Ciebie.
Aniu to prawda one są bardzo podobne do siebie.Jednak niewiele angielek tego koloru są takie niskie.Mam ją już 2 sezon i ciągle ma około 80c
Aniu /tara/ mam dużą kolekcję clematisów bo mam do nich słabość, chciałabym by wszędzie u mnie rosły bo są tak różnorodne i kwitną od maja do przymrozków i jak je nie lubić.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusia a jak będziesz zimowała baronkę?
Ja mam wsadzoną w donice i dopiero w przyszłym roku pójdzie do ziemi.
Ja mam wsadzoną w donice i dopiero w przyszłym roku pójdzie do ziemi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu Droga
nacieszyłam oczy Twoimi cudnymi różyczkami i wszystkimi roślinkami 
Clematis Księżna Diana - POEZJA !!!

Clematis Księżna Diana - POEZJA !!!
Grażynko czy masz na myśli Red Baron czy coś innego.Bo trawka już jedną zimę zimowała u mnie.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj...:)Tak dawno u Ciebie nie byłam....spędziłam cudowną chwilę w Twoim ogrodzie...
Piękne masz klematisy i jak wszyscy zachwycam się nimi...
Zresztą Danusiu wszystkie kwiaty masz piękne..ogród zadbany..a tego zapachu klematisa to też odrobinę zazdroszczę...moje żadne nie pachną):
Życzę Ci jeszcze pięknych jesiennych dni...ze słońcem...u mnie róże jeszcze kwitną.....
))Pozdrawiam

Piękne masz klematisy i jak wszyscy zachwycam się nimi...

Zresztą Danusiu wszystkie kwiaty masz piękne..ogród zadbany..a tego zapachu klematisa to też odrobinę zazdroszczę...moje żadne nie pachną):
Życzę Ci jeszcze pięknych jesiennych dni...ze słońcem...u mnie róże jeszcze kwitną.....

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A okrywałaś ją?danutab pisze:Grażynko czy masz na myśli Red Baron czy coś innego.Bo trawka już jedną zimę zimowała u mnie.
Bo nie wiem, co zrobić ze swoją

Tosiu dzięki za odwiedziny i jestem pewna że będziesz bardzo zadowolona z tego clematisa.
Reniu mam kilka clematisów które pachną ale Cassandra pachnie najładniej.Róże kwitnące u Ciebie widziałam są jeszcze bardzo ładne.
Aniu w zeszłym roku ją kupiłam i zakopałam razem z doniczką bo nie zdążyłam posadzić, nie okrywałam ale bardzo długo nie wschodziła myślałam że zginęła jednak przeżyła jednak jest małą może gdyby położyć gałązkę igliwia by nie zaszkodziło.
Reniu mam kilka clematisów które pachną ale Cassandra pachnie najładniej.Róże kwitnące u Ciebie widziałam są jeszcze bardzo ładne.
Aniu w zeszłym roku ją kupiłam i zakopałam razem z doniczką bo nie zdążyłam posadzić, nie okrywałam ale bardzo długo nie wschodziła myślałam że zginęła jednak przeżyła jednak jest małą może gdyby położyć gałązkę igliwia by nie zaszkodziło.