No nie ,na nas tyle to tej kępki nie podzielisz , bo nic Ci nie zostanie!
Ja tam mogę poczekać do przyszłych nasionek , nie ucieknie , a bardziej chciane i dłużej czekane , mocniej uraduje!
Mną się nie przejmuj , ja już na zapas zamówię po prostu!
Pati do szkoły już wyszykowana?
Bożenko z tego co wiem iksji się nie wykopuje . Moja ładnie przezimowała i nawet w tą mocno mroźną zimę przetrwała . W internecie wyczytałam , że może przemarznąć . Jeśli się będziesz o nią bać to , może późną jesienią jakąś gałązką świerkową lub liśćmi przykryj . Ja osobiście nic z nią przed zimą nie robiłam . Na pewno warto zebrać kilka nasion .
Wydawało mi się, że iksja jest rośliną wrażliwą na mróz,
ale może to zależy też od regionu kraju, nad morzem zimy łagodniejsze.
Spora roślina wyrosła z nasionka.
Masz ładne pomidorki, u mnie już "czernieją" im liście
Dziewczyny dzięki za rady
dla pewności lepiej przykryje je na zimę, a nasionka jak mi się uda to zbiorę,
już się nie mogę doczekać jak się rozwinęła , chyba do piątku wytrzyma ( w niedziele jeszcze nie była rozwinięta)
nie wiem też co ta burza mi wyrządziła na działce, nie byłam od niedzieli moje kwiaty z kwietników taka była wichura i ulewa , że nie było świata widać.
a pomidorki to tak wsadzone , pierwszy raz , gdzie było jakieś wolne miejsce , rosną bez problemowo
na dobranoc pochwalę się moim pnączem nie wiem co to za nazwa , ale ładnie pachnie
A czy nie będzie to przypadkiem powojnik botaniczny Summer Snow, ma drobniutkie kwiaty,
zastanawiałam się nad jego kupnem, zamiast kupić , o zobacz tutaj.
ELUŚ jak chcesz to Ci mogę na wiosnę dać , on bardzo wolno z początku rośnie, ale teraz ma bardzo dużo przyrostów i sam się mi rozsiewa po ogrodzie, ja te siewki to już wyrzucam , a ile osób już nimi obdarowałam , jak chcesz to śmiało pisz. Jak będę na weekend na działce to podpatrzę , może gdzieś mam jeszcze siewki
pozdrawiam
Uważasz, że dobrze trafiłam, to jest ten powojnik???? Jeśli tak, to jestem chętna na sadzonkę,
ale wiesz, nie za wszelką cenę, w odpowiednim momencie dla rośliny i Ciebie.