Storczyki Storczykowej cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 2

Post »

Tulipan998 pisze:
Storczykowa pisze: - Phal. tetraspis
To też moje marzenie , ale ten co jest cały biały i jeden platek po prawej stronie ma czerwony :shock: , jest w OS oznaczony jako Phal. tetraspis C#1
super tani za 279 zł :cry: .

Nie bądź taka sromna masz dużą kolekcję , 90 szt. sie zbilża , jest przecież dużo osób co maja mniej np. ja... Co , ze hybrydy.. , ale jakie niespotykane i każda inna.. , taki zbiór różnych hybryd to prawdziwy storcyzkowy skarb :) .
Ale OS to nie jest normalna strona, jej nie biorę pod uwagę. Na OG jest tańszy (ale i tak za drogi dla mnie), ale jak kiedyś przecenią to może kupię. Podoba mi się też z OG taki pomarańczowy, ale jest za 80 zł :////. Jakby to była Vanda, ani chwili bym się nie zastanawiała, ale 80 zł za Phal. to przesada.
Co do kolekcji, chciałabym dojść do 100 sztuk. Przede wszystkim chcę jakieś Vandowate (ale muszę sprzedać żółtą Vandę i Vascostylisa, bo te u mnie nie idą).
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ja tez marze kiedys dojść do 100 , dzisiaj "polowałem" 'na storczyki , ale nic ciekawego nie spotkałem :( .
A Twój Vascostylis jaki miał kolor kwiatów ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

O rany 100 sztuk!! Gdzie Wy to wszystko chcecie trzymać? Ja mam jedyne 21 a już mi się wydaję że mam dżunglę w domu. Ale to nic jeszcze trochę upcham :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Ania
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

pani_storczyk pisze:Gdzie Wy to wszystko chcecie trzymać? Ja mam jedyne 21 a już mi się wydaję że mam dżunglę w domu.

Zapewniam Cię , że zmieściło by się i u Ciebie :lol: .
Możliwosci jest wiele.. : pólki w oknach , na ścianach , wiszące na łancuchach , przykręcone do sufitu , stoliczki , parapety , kwietniki ,"wisiołki" :lol: , orchidarium .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj mnie nie było, bo nie działał mi internet :((((.
U storczyków jest dobrze, nie licząc tego, że białemu w łatki złamał się pędzik (a taki był cudny i gruby...). Skleiłam go taśmą, ale wątpię by to coś pomogło. Mam nadzieję, że puści nowy, tak się cieszyłam na jego kwiaty, bo jeszcze nigdy u mnie nie kwitł, a mam go od sierpnia 2008. Inne kwitną, niektóre są w pąkach.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p

Post »

Bordasek śliczny też mam takiego ;:138 A na widok Vandy szczęka opada ;:108

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już coraz bliżej do wystawy :))).
Pędziki i pąki rosną. To, co rośnie na rózowym z białą warżką, okazało się jednak keiki. Już widać pierwsze listka. Fajnie, będę mieć 2 rośliny w jednej doniczce. Equestrisowi ilocos alba zaczyna rosnąć malenki pączuszek na końcu pędzika. Czekam na pędy u Vand.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już się nie umiem doczekać, jest sporo storczyków, które chciałabym kupić. Z pustymi rękami nie wyjdę, przecież po to jadę, żeby coś kupić. Gdyby nie brak miejsca, to chciałabym mieć nie 100, ale 200 albo 300 storczyków. Może kiedyś...
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p

Post »

Storczykowa życzę Ci byś dużo nakupiła za nieduże pieniądze :D I żeby Ci się udało kupić twoją wymarzoną Vandę białą :uszy

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No już się nie mogę doczekać :). Myślę tylko o wystawie, odkreślam dni na kartce, już się nie umiem doczekać. W końcu to najważniejsze wydarzenie w roku, nie może się wystawa obejść beze mnie ;). Muszę sobie kupić jakieś cudeńka do kolekcji.

A dzisiaj niestety zauważyłam, że mój kupiony 2 lata temu Phal. w żyłki zaczyna gnić przy podstawie :(. Był chyba za głęboko wsadzony. Wydłubałam zgniliznę i posypałam węglem. Ma niezbyt duże szanse na przeżycie, ale zgnił tylko zewnętrzny trzon, środek został. Gdybym to wcześniej zauważyła, może by miał większe szanse. Dzisiaj zobaczyłam, że mu żółkną liście, wzięłam go i zobaczyłam, że gnije. Może przy podlewaniu podeszła woda do trzonu i nie wyschła. Był posadzony głębiej, bo chciałam, żeby się trzymał w doniczce (ma tylko parę korzonków, więc nic go nie trzymało i wypadał z doniczki).
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Dusiu,masz rękę do storczyków,poradzisz sobie,trzymam kciuki i za ten kwiatek i za udane zakupy.

;:215 ,H.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Dusia.Moze nie będzie tak źle,może to był ostatni moment na ratnek,miej go na oku.Ja też odliczam dni do wystawy :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie mam go na oku, gnicie miał posmarowane bioseptem i węglem. I tak był w kiepskim stanie, a teraz jeszcze doszła ta zgnilizna... To był bardzo ładny Phal., cieszyłabym się, jakby przeżył. Ale i tak teraz jest dużo mniej strat niż kiedyś. Czasami się zdarzy, że kupię przelanego albo któremuś coś zaszkodzi, ale jest lepiej niż było. Kwitnień jest dużo, pędzików też.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dużo Phal. kwitnie, niedługo będą następne kwitnienia, m.in. hybrydy podobnej do Phal. gigantea. Vandy jeszczenie mają pędzików, ale może już niedługo... A ja odliczam dni do wystawy, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania i że znajdę tam moją wymarzoną, białą Vandę i moje wymarzone Phal.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze: Gdyby nie brak miejsca, to chciałabym mieć nie 100, ale 200 albo 300 storczyków. Może kiedyś...
Oj kiedyś Będziesz Miała 300 , już widze te szklarnie , parapety.. , 100 vand , 200 phal. :wink: :lol: .
Jestem chory jak Ty na białą vandę.. , ta u Eweliny jest cudna..
Zyczę Ci takiej :) .

:wit
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”