Ogródeczek An-ki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródeczek An-ki cz.2

Post »

Aneczko ,u mnie liliowce .....zobacz..... :shock: i hosty też ,,,jak byś tak chciała ewentualnie ;:224
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

an-ka pisze:Jurek -wspaniała wiadomość-widzę,że i Ania cała w skowronkach.
Rzeszów też :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jesteśmy nienasycone nabywaniem róż,tylko zapełnienie ogrodu może powstrzymać nas przed dalszym szaleństwem.
Jadziu zamówiłam 8 róż:Guerlande D,amoure,Litle White pet,Felicia,Wilde Rover i inne.
Najbardziej oczekiwaną będzie Guirlande bo w połączeniu z Sympatią stworzą fantastyczny duet.
Sypatia ma pełne czerwone kwiaty a Guirlande to bukiety drobnych ok.3cm biało-kremowych kwiatów z żółtymi srodkami.Pachnie.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

an-ka pisze:Jesteśmy nienasycone nabywaniem róż,tylko zapełnienie ogrodu może powstrzymać nas przed dalszym szaleństwem.
Nie jestem tego pewna.. patrz Alionuszka.. on ciągle ma GDZIE sadzić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Róże na pewno będą piękne a ogród na pewno nigdy się nei zapełni bo jest z gumy :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANUS poczekam na efekty jak wszystko zakwitnie . To będa widoki ;:224 ,ale z tego co piszesz na pewno będzie pieknie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny
Oprócz róż kwitły byliny,hortensje,lilie azjatyckie,hosty,bratki,pełniki,azalie.konwalie,stokrotki(tych to mam wysyp na całym trawniku),floksy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro zrobię zdjęcia mojego ogródka po zejściu śniegu na płd stronie-krajobraz księżycowy-poorany i w dodatku 30 świeżych kopców-coś niesamowitego( na tak małej przestrzeni).Jestem ciekawa czy tylko trawnik ucierpiał czy grządki też są podkopane.
Od strony północnej śniegu jeszcze po kolana,więc ewentualnych kopców jeszcze nie widać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU czy kwiaty tej Hosty pachną jak lilie . Piekne podsumowanie . Czy nie możesz jakoś wyplenic tych kretów . Przecież one tyle szkód narobią chociaż są pożyteczne . Czy pod tymi gożdzikami to werbena gdyż ma podobne liscie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Holendrzy potwierdzili zamówienie :!: :!: :!: ;:138 , moje są wszystkie ;:224 :tan :tan :heja :heja
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Anuś podobno krety nie lubią ryb wędzonych, spróbuj odpady z ryb włożyć do każdej dziury
może to pomoże, a na pewno nie zaszkodzi i tak niejadalne części się wyrzuca.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No, Anusia, dałaś po oczach tymi kwiatkami! To juz Ci wiele miejsca chyba nie zostało, czas zaanektowac trawnik pod nowe nasadzenia :;230 Jak zaczniesz kopac, to moze powybierasz pędraki i inne paskudztwa, a wtedy kret, z braku pożywienia, wyniesie się w inne miejsce ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu nie jestem pierwszy raz w Twoim wątku. Bardzo podoba mi się ogród jaki stworzyłaś, zauroczyły mnie szczególnie róże.
I właśnie o nie chciałam zapytać.
Grootendorst to jaki typ róży. Pnąca, krzaczasta, a może jeszcze inna. I jeszcze pytanie o Ghislaine. Czy jesteś z niej zadowolona?
Pewnie już o tym pisałaś, ale przyznam się szczerze, że całości wątku nie czytałam. Skupiłam się przede wszystkim na zdjęciach
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ta hosta nie pachnie ale jest przepiękna.Posadziłam 1 pachnącą ale nie wiem czy się przyjęła.
Te jaśniejsze kwiatuszki z innymi listeczkami kupiłam też jako gożdzik(tak informowała etykietka)

Jurek to jesteś szczęśliwcem-wszystkie były z zamówionych?Cudownie.Jestem ciekawa czy nasze zamówienie będzie też takie 100%.Pozdrawiam.

Danusiu wieszm że to krótkotrwałe wyniesienie się kretow.Wracają ze zdwojoną siłą.Kret widzę nie lubi tego co ja :;230
Ale spróbuję tej metody.

Chatte-trawnik na pewno będzie zaanektowany jak przyjdą zamówione róże.Krety jakoś uwielbiają moją posesję no ale żeby aż tak? To ;:134 i może się wyniosą.

Margo-witam Cię serdecznie.W najbliższyn czasie przyjdę z rewizytą.
Najpierw odpowiem Ci na zapytanie o Ghislaine de Feligonde.Posadziłam koło siebie 3 krzewy jesienią 2008r.Bardzo ładnie przetrwały zimę bez okrywania.Przyrosty w 2009 r.bardzo ładne.Kwitną cały sezon z małymi przerwami.Mam 3 krzaczki ale tylko 1 z nich jest niesamowicie plenny.Ogólnie to piękne małe różyczki,które swoją urodę pokazują najpiękniej gdy mają tło.Bardzo lubię GF-nie choruje jedynie mszyca bardzo ją sobie upodobała.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pink Grootendorst-róża krzaczasta-120-180 cm.Medium Pink Hybrid Rugosa-odkryta przez Holendra o tym właśnie nazwisku w 1923r.Piękna róża, której ja niestety jeszcze nie posiadam,kwiaty podobne do gożdzików-stąd na forum nazywamy ją pani gożdzikowa.Podziwiam ją u naszej koleżanki KOGRY.Jeśli chcesz spytać o więcej szczegółów to wejdż do linka Kogry.

Jest też biała-odkrywca Paul Eddy-sport pink Grootendorst i chyba czerwona-ale nie jestem pewna.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wizytę.

http://michiganbulb.com/product.asp_Q_p ... +Bush++_E_

Bardzo bym chciała taki krzew 3 w 1 i do tego wyobrażcie sobie te motyle.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”