Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

basow@ pisze: Każdy ma , jak widać, swoje kółko zainteresowań... ;:224
Każdy ma! Ale cóż znaczyłyby te kółka bez tej wspólnej, forumowej płaszczyzny?
Pamiętam jak dzisiaj! Rok temu (nie było mnie jeszcze tutaj) kibicowałam aguskac w jej zmaganiach ochrony winorośli.
Ciebie też widywałam i myślałam sobie...ale mają fajnie! Mogą pogadać, ponarzekać, podtrzymać się na duchu...
A Ty teraz wyskakujesz z podziałami na kółka??? Dlatego, że listonosz się spóźnił? Że wiosna opieszale się zbliża?
Zobaczysz, za miesiąc (1 kwietnia :heja ) będziesz inaczej śpiewała ;:224
Ja też :heja
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aguś lilie , jak i prawie wszystkie cebulowe sadzę do doniczek , ze względu na nornice... Mój osobisty kot jest jak najbardziej łowny , ale .....poza granicami posesji.Idzie , skubana , na drugą stronę ulicy , na łąkę i tam poluje.Potem znosi mi do domu i na podwórko nie zawsze martwe nornice. :;230 Nie wiem , jak ją nauczyć ,żeby polowała na swoim terenie... :P
Stąd też te donice.Pędzić kwiatów też mi się nie chce , wolę , tak jak Ty posadzić wcześniej do gruntu.

Wiktorio , nic złego nie miałam na myśli , pisząc o kółkach! :;230
Wręcz przeciwnie - to bardzo dobrze ,że mamy korbę na punkcie różnych roślin , bo dzięki temu , wiem ,że jak zainteresuje mnie szczepienie roślin - polecę do Agniechy , albo Dominiki doszkolić się.Jak oszaleję na punkcie winogron - gdzie polecę ?Wiadomo!
Agnieszka ma , natomiast w głębokim poważaniu lilie. :P ( pewnie też na razie).Jak będę chciała poradzić się , gdzie dana roślinę posadzić ,w jakim towarzystwie ,żeby najpiękniej wyglądała - polecę do Magicznej , albo przyjdę w łachę do Ciebie! :;230 . itd przykładów można mnożyć...
Ale sama wiesz po sobie , że nie znamy dnia , ani godziny - kiedy nas dorwie fioł na jakimś punkcie....

Bez względu na wszystko - poczta jest do odstrzału!!! :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

basow@ pisze:
że nie znamy dnia , ani godziny - kiedy nas dorwie fioł na jakimś punkcie....
Kółeczko wzajemnej adoracji...
jak słyszę martagonach to zaraz mam przed oczami basówkę :roll:
No mamy takich fiołów i fiołeczków....różnych....
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Uspokoiłaś mnie trochę :;230 Tak, te Korby dają się we znaki! Ciekawe, co jeszcze może na nas czekać?
Zaciekawiłaś mnie zwyczajami swojego kota. Czy zauważyłaś, gdzie najchętniej udają się 'poleżeć'? Na ogół tam, gdzie pozostał zapach właścicieli. Tak kombinuję...gdyby rozłożyć po rabatach takie, powiedzmy zużyte a nie prane części garderoby?
Oczywiście w jakimś bezpiecznym czasie, bez gości, czy tym podobne. Być może koty nie chcą polować 'na swoim, ze względu na pewien szacunek do tych rabat? Na pewno oczekują czegoś przynosząc do domu zdobycz. Nie wiem: uznania, samozadowolenia...to dowód na to, że utożsamiają się z miejscem i właścicielem. Niechby poczuł się odpowiedzialny za grządki bez nornic. To takie luźne spostrzeżenia, pewnie nie mające odzwierciedlenia w praktyce, ale czekając na wiosnę, tak sobie plotę :;230 Miłego wieczoru :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

basow@ pisze:Agnieszka ma , natomiast w głębokim poważaniu lilie. :P ( pewnie też na razie).
Ooooooooo wypraszam sobie jeśli o mnie mówisz ... tylko nie w głębokim!!
Kupiłam 8 lilii 2 lata temu? Kupiłam !
Rosną do tej pory? Rosną...
Nie przekopuję, nie wykopuję siedzą gdzie im kazałam, kwitną... Lilie to piękne i bezobsługowe (pomijając zbieranie jakichś czerwonych robali) kwiaty ;:224 proszę się od tenteges ;:224 :;230
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu martagony to moje marzenie , które jesienią mam zamiar zrealizować :P No bo cóż warte było by życie bez marzeń, prawda? Jedni szaleją na punkcie róż ;:109 inni na punkcie lilii , jeszcze inni piwonii, ale to jest w nas wspaniałe!Przynajmniej mnie się podoba... :P

Wiktorio , nie powiem , w Twoich rozważaniach coś jest....jak się nad tym zastanowić! :;230 Ale pozwolisz :;230 ,że nie będę Rumunii robić rozrzucając ciuchy ...wystarczy mi ta budowlana , którą jeszcze mam.Nie ma ona w prawdzie związku ze zwyczajami kotów , ale jest równie nieatrakcyjna. :;230
Na szczęście nornic mam mało , może właśnie dzięki doniczkom..... :P

Aguś , wiem ,że masz lilie - sama widziałam ....Zapomniałam o tym napisać w swoim poprzednim poście. :oops:
Ale sam fakt ,że masz tylko 8 świadczy o tym ,że nie masz na ich punkcie korby...No wiesz, ja w końcu też mam 4 szt winorośli....ale czy zwariowałam na ich punkcie?Z całą pewnością nie. :;230 Już się od tenteges :oops: ;:112 ;:112 ;:112
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Grzesiu martagony to moje marzenie

Aguś , wiem ,że masz lilie - sama widziałam ....Zapomniałam o tym napisać w swoim poprzednim poście. :oops:
Ale sam fakt ,że masz tylko 8 świadczy o tym ,że nie masz na ich punkcie korby...No wiesz, ja w końcu też mam 4 szt winorośli....ale czy zwariowałam na ich punkcie?Z całą pewnością nie.
O mamo... a co to martagony :shock: lecę wygóglować :roll:

Basówka :) Sam fakt, że mam ich aż 8 świadczy o tym, że nie mam ich w poważaniu i na dodatek głębokim :;230 Że korby nie mam to już inna para kaloszy .... przecież tego się nawet nie je... ;:170
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś , przestań , bo oplułam monitor z tego wszystkiego! :;230 Bardzo mi się podobają takie rozmowy , mam nadzieję ,że dobrze rozumiesz ,to co pisałam...to wszystko są żarty , mam nadzieję ,że nikogo nie uraziłam , bo ciężko jest nieraz odpowiednio wyrazić swoje myśli pisząc , a nie mówiąc ( z żartami też różnie bywa w takim wypadku)... :P
W marcowym działkowcu jest spory artykuł poświęcony szczepieniu. :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Aguś , przestań , bo oplułam monitor z tego wszystkiego!
W marcowym działkowcu jest spory artykuł poświęcony szczepieniu. :P
:;230 :;230 :;230 przy takiej pogodzie trzeba sobie jakoś umilać wieczory . Teraz zasuwaj po ścierkę, bo piszę do Ciebie ;:224
Dzięki za wieści o Działkowcu, zobaczymy czy u nas mają bo do Szczecinka się na razie nie wybieram...
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu , na Gardenii kupiłam lilie już z 5cm kiełkami .
Muszę je już wsadzić do donicy. Gdzie tą donicę trzymać do czasu wystawienia w ogród. :?:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

basow@ pisze: Jedni szaleją na punkcie róż ;:109 inni na punkcie lilii , jeszcze inni piwonii, ale to jest w nas wspaniałe!Przynajmniej mnie się podoba... :P
A nie można mieć tego wszystkiego ? po trochu ?
Wiem Małgosiu, że Ty uwielbiasz lilie... ja do tej pory nie mogę się zdecydować co najbardziej lubię. :;230
Mam i róże i lilie, liliowce i piwonie, i.... wszystkiego po trochu... :wink:
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja cię pocieszę może troszku, że nie byłaś i sobie lilijek nie kupiłaś ;) Landini nie było :roll: :( :( a te co były z pewnością już masz ihhiih
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu , dobrze by było , gdyby stały w jasnym , zimnym pomieszczeniu.Wiem ,że w domu takiego nie masz,więc może wsadź do ogrodu , ale musiałabyś je porządnie zabezpieczyć, gdyby miały być u Ciebie jeszcze spore mrozy...albo zabierać na noc do domu.A może masz balkon?
W domu Ci wybiegną za bardzo , pędy będą cienkie i nie zakwitną tak "porządnie" jak w gruncie.
Moje , te które posadziłam jesienią do doniczek - stały w nieogrzewanym garażu i też już kiełkują.Latam z nimi - w dzień na taras - na noc do domu.... :D

Gabi , ja wiem , najlepiej jest mieć wszystkiego po trochę.Ja też mam parę piwonii, trochę róż ,liliowców też trochę kupiłam jesienią,bardzp dużo cebulowych , ale lilie zdecydowanie królują w moim ogrodzie - tych mam najwięcej...I tylko się modlę ,żeby nie dostać na punkcie innych roślin takiej korby , bo w tedy będę musiała dokupić jeszcze trochę pola. :;230

Wiolu widziałam na zdjęciach u Oli ,że zdecydowaną większość wystawionych lilii już mam.
Szkoda ,że Landini nie było , ale mamy przecież NIGHT FLYER ;:138
A Ty byłaś na Gardenii?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nio mamy mamy ale... hehe się uparłam na nią też ;))
Tak byłam ale w inny dzień ;:224 Zaliczyliśmy targi i palmiarnię ;:138 Wszystko oblukałam :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to pochwal się , co kupiliście! ;:180
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”