Pustynni strażnicy - Spy
Re: Pustynni strażnicy - Spy
Ładne rośliny. Na nowościach mocne ciernie, takie lubię.
Pająk to Salticus scenicus. Skakuny to pocieszne pajączki.
Pająk to Salticus scenicus. Skakuny to pocieszne pajączki.
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
David: Bardzo jestem ciekaw, co te maluchy pokażą, więc zamawiam same słoneczne dni do końca października
Esperanzae w niezłej cenie, ale skoro nie planuję większych zakupów w sezonie, to sobie pozwoliłem.
Harvi: Dzięki za ID gościa. Wiedziałem, że skakun, ale w gatunek się nie wgryzałem. Fajne są, to prawda. Żeby były większe, to bym wytulił
Już kilka razy obserwowałem ich zachowania, a teraz nawet udało mi się uchwycić kamerką trzy polowania na muszki, z czego jeden udany
Wolą skakać po ścianach, niż po cierniach, a szkoda, bo ciekawe zdjęcia by wyszły.

Harvi: Dzięki za ID gościa. Wiedziałem, że skakun, ale w gatunek się nie wgryzałem. Fajne są, to prawda. Żeby były większe, to bym wytulił

Już kilka razy obserwowałem ich zachowania, a teraz nawet udało mi się uchwycić kamerką trzy polowania na muszki, z czego jeden udany

Wolą skakać po ścianach, niż po cierniach, a szkoda, bo ciekawe zdjęcia by wyszły.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Jak pająki mogą być pocieszne?!
Ja nie wiadomo dlaczego wolę je omijać z daleka, niemniej macie rację, że ich życie może być bardzo ciekawe. Niektóre rzeczywiście są puchatkowe
Kiedyś polowałam na ropuchę - a właściwie ona polowała na muchę,a ja chciałam ten jej jęzor uchwycić
Hoja pięknie zakwitła, Krzyś! Pozostałe kaktusiki również bardzo obiecujące

Hoja pięknie zakwitła, Krzyś! Pozostałe kaktusiki również bardzo obiecujące

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
G. esperanzae od zeszłego roku staniał dwukrotnie
I jakoś częściej i więcej go w sprzedaży. No ale taka kolej rzeczy.
A Twoje siewki nie przetrwały? Siałeś chyba esperanzae?
Piltziorum już ładny
Pająk paskudny

A Twoje siewki nie przetrwały? Siałeś chyba esperanzae?
Piltziorum już ładny

Pająk paskudny

- Spy
Żaneto, skakuny mogą być pocieszne, bo tak wyglądają (wystarczy zobaczyć kilka lepszych zdjęć w sieci) i tak się zachowują. Jak się zbliży do takiego palec, to szybko zwraca się w jego kierunku i bacznie obserwuje. Czasem potrafi pomylić ofiarę z jakimś pylkiem czy czymś i po ataku zawiedziony odchodzi hehe
Esperanzae siałem Madziu, ale siewki zjadł grzyb jakiś, nie upilnowalem, szkoda. W następnym roku posieje. Teraz pilnuję innych maluchów.
Esperanzae siałem Madziu, ale siewki zjadł grzyb jakiś, nie upilnowalem, szkoda. W następnym roku posieje. Teraz pilnuję innych maluchów.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- "antyterrorystę" zatrudniłeś do ochrony swoich roślin ? Wygląda groźnie, niejeden intruz na jego widok ma "pełne gacie", jak zdąży je "zapełnić"

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy G. spegazzini już się całkiem wybudził i nabrał kształtów ? Fajny jest. Już pokazywany, ale takie widoki się nie nudząSpy pisze:Pokazywany już (ale co tam) G. spegazzini. Jeszcze się budzi

Trzyletnie sieweczki G. zegarrae LB 4152 już poważnie wyglądają

Takich gości przyjęłabym bardzo chętnie do siebieSpy pisze:Nowi goście na naszym daszku

- Spy
Mieczysławie, a jakże! Co mi będą jakieś owadziki podgryzać roślinki
Pustynni strażnicy też mają swoich strażników ;)
Lidia, spegazzini już wygląda lepiej. Z wiekiem będzie wyglądać jeszcze lepiej

Tymczasem następne kwiatki
.

.

Zaczęła się porządna patelnia

Lidia, spegazzini już wygląda lepiej. Z wiekiem będzie wyglądać jeszcze lepiej

Tymczasem następne kwiatki

Zaczęła się porządna patelnia

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Oj zaczęła, zaczęła...! Jutro idę na plażę
A u Ciebie jet patelnia i są kwiatki, pięknie pokaze, gymnolek też pozwala cieszyć sobą oko
PS. A wiesz, że pooglądałam skakuny w sieci? Ale pocieszne, świetne pajączki, miałeś rację! A w dodatku skoczne niesamowicie

PS. A wiesz, że pooglądałam skakuny w sieci? Ale pocieszne, świetne pajączki, miałeś rację! A w dodatku skoczne niesamowicie

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo urokliwe i ślicznie kwitnące gymnokalicja. Takie lubię! 

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Anisitsii prześliczny. Moim skromnym zdaniem, jeden z ładniej kwitnących gymno. Twój dodatkowo rozwinął się chyba maksymalnie. Kwiatek większy od rośliny. Taki mikrusek, a jakie możliwości 

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiat anisitsii ma piękny profil
W ogóle i ten, i neuhuberi kwitną pięknie 

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Ładny pokaz gymnoli
Tak przy okazji , to ja porzuciłem wypisywanie nazw na doniczkach , nie sprawdza się na dłuższą metę , nie ma to jak poczciwa tradycyjna etykietka .

- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Tak, widać dokładnie, że G. spegazzinii nabrał już ciałka i naprawdę niezłe ma szabelki, wygląda super
Kwiatki śliczne, następne pewnie już stoją w kolejce do kwitnienia

Kwiatki śliczne, następne pewnie już stoją w kolejce do kwitnienia

- Spy
Żaneto, ze słońca cieszymy się My, jak i rośliny, pokazując kwiaty. Czerwiec, to czerwiec- ma być gorąco. W zimie narzekamy na mróz, a w lecie na upał, ale prawdę powiedziawszy, to każdy chyba cieszy się, że ma na co narzekać i że mamy taki zróżnicowany klimat
Co do pająków, to wiadomo, że w większości budzą wstręt, ale te są wyjątkowe, co zresztą zauważyłaś hehe.
Po wpisaniu w wyszukiwarkę "skakun", wybraniu kategorii 'obrazy' i obejrzeniu kilku przykładowych zdjęć, to od razu robi się uśmiech na widok tych pociesznych, małych okularników
Henryku, dobrze, że się podobają. Ten maluch anisitsii wyładniał teraz, w porównaniu z poprzednimi zdjęciami i to mnie cieszy
Madziu, nooo wywinął te płatki do granic możliwości i dzięki temu robi niezwykłe wrażenie. Ma jeszcze chęć powtórzyć ten pokaz dwukrotnie. Może i w tym samym czasie
Zobaczymy.
Moniko, hej
Specjalnie tak uchwyciłem maluszka, żeby podkreślić parasolowatowość jego kwiatka
Jacku, dzięki w ich imieniu. Zapewne i ja porzucę tę praktykę, ale teraz zwyczajnie nie miałem już ochoty robić etykiet. Z jednej strony przez to, że trochę nie widzą mi się już takie długie z pełną nazwą. Więcej ich zaczyna widać w kolekcji, niż samych roślin. Pomyślę nad sposobem skrócenia ich.
Lidio, następne się szykują a jakże, tylko wyczekiwać. Słoneczko dopisuje, to i szybciej się doczekamy

Co do pająków, to wiadomo, że w większości budzą wstręt, ale te są wyjątkowe, co zresztą zauważyłaś hehe.
Po wpisaniu w wyszukiwarkę "skakun", wybraniu kategorii 'obrazy' i obejrzeniu kilku przykładowych zdjęć, to od razu robi się uśmiech na widok tych pociesznych, małych okularników

Henryku, dobrze, że się podobają. Ten maluch anisitsii wyładniał teraz, w porównaniu z poprzednimi zdjęciami i to mnie cieszy

Madziu, nooo wywinął te płatki do granic możliwości i dzięki temu robi niezwykłe wrażenie. Ma jeszcze chęć powtórzyć ten pokaz dwukrotnie. Może i w tym samym czasie

Moniko, hej

Jacku, dzięki w ich imieniu. Zapewne i ja porzucę tę praktykę, ale teraz zwyczajnie nie miałem już ochoty robić etykiet. Z jednej strony przez to, że trochę nie widzą mi się już takie długie z pełną nazwą. Więcej ich zaczyna widać w kolekcji, niż samych roślin. Pomyślę nad sposobem skrócenia ich.

Lidio, następne się szykują a jakże, tylko wyczekiwać. Słoneczko dopisuje, to i szybciej się doczekamy

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/