Witajcie.
Jak to już u nas w Polsce jest jak nie narzekamy na jedno to na drugie. Deszcze się skończyły, to mamy dla odmiany afrykańskie upały. I niby po takiej porcji deszczu jaka jest w ziemi nie powinno być problemu. Ale na takim piachu jak u mnie - jest:).
Mm-complex i
Doroto71 witam Was serdecznie i zapraszam do regularnego odwiedzania

. Dziękuję za słowa uznania:).
Kogra słoneczko wyjrzało i jak tak dalej pójdzie rozwiną sie pierwsze lada dzień
AGNESS który kącik, bo u mnie ich pod dostatkiem

? Ale wiem, chodzi Ci pewnie o dwie sztuki surfinii: prawie czarnej i różowej. Bo innych nie pokazywałam.
Dziękuję:). Ładne to kwiatki, ale roboty przy nich sporo. Trzeba pamiętać by zabrać z deszczu i innych podobnych, bo strasznie je niszczą. Codziennie tez obrywać przekwitłe kwiaty wraz z nasionami, żeby było więcej nowych. No ale niech im będzie, za to ładnie kwitną.
Ananuko1 dziękuję. Róże już w pełnym rozkwicie. Jeszcze dziś wstawię ich zdjęcia.
Katharos oj trzeba było słoneczka, od razu wszystko ruszyło z kopyta:).
Renatko dziękuję:).
Reniusia20 witam Cię w moim wątku.
AgaNet i Ty się doczekasz. Wreszcie mamy słońce, to lada chwila rozkwitną

.
Juni oczywiście miałam odpisać, że nie wiem

, bo tak było. Dawno, dawno, naprawdę dawno temu jak powstawał skalniak, z 15 lat już będzie powsadzane zostały różne skalniaczki. Ten okazał się najbardziej ekspansywny. Sprawdziłam co to - i jest to rozchodnik kaukaski odmiana Brilliant. Niestety nie kwitnie.
Misiaczekm a dziękuję. Ale to nie mój pomysł, widziałam już wiele podobnych w ogrodach Forumków, mniejszych czy większych i mi się spodobały:). Postanowiłam poświęcić i lekko stłuc leżący na strychu dzban, jeszcze babci.
Ewo_rozalko dziękuję. Oj naczekały ale i doczekały:).
Semper dziękuję. Liczyłam, że zajrzysz i ocenisz moje rojniki

. Liczę w takim razie, że ogórecznik też się rozsieje u mnie. A z daliami miałam tak jak Ty, nie przepadałam. Az 2 lata temu wysiałam paczkę tych niskich. Od tej pory to moje jedne z ulubionych.
W tym roku są z przechowywanych karp.
Na razie zmykam na "spacer farmera" czyli biegi strongmenów z dwoma konewkami

, a wieczorem obiecuje garść zdjęć:).