Mój ogródek - chatte - cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolko, no to Cie teraz pociesze: mniej wiecej z polowy ogrodka jeszcze nie zdazylam usunac :lol:

Smoku, ja tez lubie gaszcz i denerwuja mnie gole kawalki ziemi, ale ... w naturze to wygladalo znacznie gorzej niz na zdjeciu, ponadto trawa kwitnie i lada moment by sie wysiala. Wiesz co by to oznaczalo? ;:202 No i wreszcie nie wiem, co mogloby rosnac przy samym pniu brzoskwini, nie ograbiajac jej z pokarmu i wody :?
Jezowki cos mi ostatnio choruja :( Dwie stare kepki padly, a nowa, samosiejka, tez jakos "dziwnie" wyglada. Nie wiem, co im jest :(
Brzeg oczka mozna tak zamaskowac, ze w ogole nie widac folii, jeśli tylko ma sie DUZO DUZYCH KAMIENI
:lol: Ja nie mam, wiec musze sobie jakos inaczej radzic. Na razie idzie mi marnie, ale sie jeszcze nie poddalam ;) Pustynia? Nie po to wygrzebywalam w pocie czola oczko, zeby je zasypywac piaskiem! :lol: I to jeszcze rzecznym, jak najblizsza rzeczka oddalona jest o kilka kilometrow :lol:
Dziekuje Ci Smoku ;:196 , wiem, ze chcialas mnie pocieszyc :D

Witaj Ewo!
Wiazowka ma w ogole ladne kwiaty, ale ten malutki byl wyjatkowy.
Czy widzialas Victora z lawenda? ;:109
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Kocio przeciez wiesz ze połowę zycia poswięcamy kopaniu rowów a drugą ich zasypywaniu :lol: :lol: :lol:

kamienie moze sa i ciekawe ale z racji bliskiego smokom kamieniołomu wole plażę :D .....czy takiego oczka nie mozna zrobic a la plaja?.....ale nenufar piękny!

jezówki chyba padły ofiarą ulewy......lubia podłoza przepuszczalne ,raczej suche........

poluje na rózowe :D ........Kociczko pod wisienką dobrze rosną przebisniegi :lol: .a potem to brody :lol: :lol: trawska...i tez scinam! :lol:

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No tak, każdy lubi najbardziej to, czego mu brak ;) U mnie zupelnie nie ma kamieni, Smoku :lol:

Czy ja dobrze zrozumialam: szukasz rozowych jezowek? :shock: Przeciez one przede wszystkim sa rozowe! Inne to rzadkosc. Moje choruja od dawna, wiec nie przez deszcze. Dalabym Ci, ale zechcesz takie niepewne zdrowotnie? :?

Nie pod wisienka, tylko pod brzoskwinia Smoku :D A co to sa brody? :shock: Gosdziki brodate?
Tez mi niektore sie pochorowaly i uschly sobie :( Co za rok ...

Buziaki! :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiedziałam ,że u ciebie też chwaściory się panoszą. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chacha, Jolus, Sloneczko, ja mam chwastow wiecej niz inni, bo moj ogrodek wsrod niekoszonych nieuzytkow stoi :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

JolantaGraj pisze:Nie wiedziałam ,że u ciebie też chwaściory się panoszą. :lol: :lol: :lol:
hahhaa bo Izunia to z innej palnety jest i u niej chwasty nie rosną hihihihihi
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Iza
Twój ogród mnie pochłonął na całe dwie godziny.Masz dużo ciekawych i pięknych kwiatów Obrazek

piękna ta róża i kolor taki jaki uwielbiam u róż.Wiesz Iza jak ona się nazywa?Wpisałabym ją na moją listę,bo kolor mnie zafascynował
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wlasnie, Izus, u mnie zamiast chwastow ziola rosna ;) Np. taki perz :lol:

Witaj Haniu! :D
Ciesze sie bardzo, ze moj skromny ogrodek zdolal Cie zatrzymac az na dwie godziny! :D
Niestety nie znam nazwy tej rozy. Ukorzenilam ja z pedu od sasiadki, ktora nie zna nazw swoich roz.
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Hej, hej :)
A jak ukorzenianie mojej pięknej? Bo ja dzisiaj znalazłem dwa suche patyki :( NIe mnie pisane rozmnażanie róż...
Mam nadzieję, że Twoje pięknie rosną!
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Izuś, dziękuję za zyczenia ozdrowieńcze i spieszę donieść,
żeś mnie z rana wesolutko rozśmieszyła.
Po przeczytaniu o " masie chwastów" , aż chciałam wydrukować Twój obrazek,
znajomym do podziwania , jak różne mogą być znaczenia słów.
Nie dalej, jak kilka dni temu, Miła Pani zaprowadziła mnie do swego ogródka.
Stanęłyśmy po pas w chaszczach, obklejone czepiającymi się lianami,
poparzone pokrzywami siejącymi , jak rzeszoto i....wypadało powiedzieć,
że " nie jest tak źle" :lol: :wink:

Kilka miesięcy wyrywania, rok-dwa wyciągania chwastowych, samosiewnych dzieci,
zadarnienie hektara i już będzie ładnie :lol:
A u Ciebie widać 1 kępkę trawki... :;230
Cmokasy uśmiane serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Czesc Dawid! Niestety, u mnie tez juz badylki suche :( To dlatego, ze probowalismy w nieodpowiednim terminie. Mialam nadzieje, ze wiosna tez moze sie udac i bedzie dluzszy czas na zapuszczanie korzonkow, ale jednak najodpowiedniejszym terminem na ukorzenianie roz, jest sierpien :D
Sprobujemy jeszcze raz? ;:109

Hanus, przesmiewco Ty, niedowiarku ! ;:214
Ja mielam chwasty po pachy, ale takie wstydzilam sie pokazac :oops: Juz prawie doprowadzilam ogrod do przyzwoitego wygladu (wywalilam ze 3 taczki zielska), ale jeszcze zostalo mi troche pod plotem, kolo swierkow, to jeszcze moge cyknac zdjecie ;) Chcesz? :lol:
Ale jak sie usmialas, to mam nadzieje, ze tylko wyszlo Ci na zdrowie :D
Buziaki! ;:79
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iza! Pięknie zakwitła Ci tygrysówka na czerwono.
I dobrze, że zostawiasz samosiejki; masz mniej pracy z sianiem na nowo jednorocznych.
To fiołek motylkowaty? Ciekawe, bo ja mam fiołka motylkowatego i ma inne liście. Zobaczymy, jak zakwitnie.
Wiesz, efekt o którym mówię, jest na wielu zdjęciach i bardzo dobrze to widać na tym z wiązówką - kropelki wody rozmyte. To bardzo ładny efekt zdjęciowy, bo ogród robi się bardziej "miękki", rozmarzony.
Grzegorz B

Post »

Ech jak się zmienia, jak kwitnie, jak rozrasta :shock: Miło znów było powrócić w te naturalne zakątki... masz masę roślin, jakie można spotkać podczas spaceru w pobliskiej "dziczy", oczko też w takim stylu, a lilia wodna rewelacyjna, taka naturalna jak z jeziora, po prostu cudeńko :shock: A nachyłek okółkowy rewelacja, u mnie też znakomity, muszę go wkleić, bo jest się czym pochwalić :lol:
Pozdrówki :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Stałam nad tygrysówką ,podziwiałam ją i już wiem jaki błąd popełniłam.Na wiosnę (całkowity jeszcze dyletant)posadziłam cebulki na obrzeżu rabaty różanej i to w szerewgu.Teraz już będę wiedziała,że w kępie są najlepiej wyeksponowane tak zresztą jak wiele kwiatów(Iza czy one są jednoroczne?)Pozdrawiam słonecznie.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Jacku :D Tygrysowka jedna jest sliczna, a w innym miejscu - wyprana z cetkow :shock: Chyba choroba jakas :roll:
Jak chodzi o samosiejki, to niektore czasem sie "koncza", bo np. znika jeden czy dwa kolory i zostaje tylko jeden, zazwyczaj taki, ktory najmniej mi sie podoba :? Ale jakis czas mam kwiaty bez siewu :D
Fiolek, ktorego Ci dalam, to Viola sororia "Freckles". Sprawdzilam, zapisalam sobie :D
Rozumiem juz, chodzi o kontrast! Czasem wychodzi bardzo nieostry, to poprawiam, ale czasem mi sie podoba, jak na tym zdjeciu z wiazowka :D

Witaj Grzesiu!
Ciekawe, jak pomysle intensywniej o kims, wkrotce zjawia sie w moim ogrodku ;) :D
Od dwoch dni mysle, jak tez teraz u Ciebie wyglada i moze w koncu dzis wieczorem sprawdze :D
W moim ogrodku jest duzo roslin dziko rosnacych, bo prawie wszystkie ziola do takich naleza, a poza tym bardzo lubie takie rosliny i kiedys z kazdej wycieczki do lasu ( a jezdzilam rowerem codziennie) przywozilam jakas roslinke. Niektore sie nie przyjely, inne musialam sama wyrzucic (np. fiolek lesny :twisted: ), ale wiekszosc rosnie :D
Lilia sama sie zachwycam ;) A nachylek zawsze jest piekny, to roslina nie do zdarcia :lol: Ciesze sie, ze sie rozrosl u Ciebie :D

Aniu, dawno doszlam do tego, ze cebulowe daja ladny efekt tylko, jeśli sa sadzone w grupach. Wszystkie! :D
Tygrysowka jest bylina, ale trzeba ja wykopywac na zime, niestety :( Na razie udalo mi sie ja przetrzymac, ale nie wiem jak dlugo :? Nie mam warunkow do przechowywania roslin.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”