...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cyntuś fajny? nie wiem co mu powiedziec, bo chce do Ciebie, przygarniesz?

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu marzy mi się jeszcze łososiowa ale nie było, chyba mnie wzięło na azalie :roll: ...co bedzie następne :?: :lol:

Taruś, no jasne ,że przygarnę :!: :D ....znajdę przytulny kącik , dam piciu i jeść i będę cieszyć oczy :D :D :D
Już nie mogę się doczekać niedzieli :!: ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Cyntio. Jak Ci zazdroszczę tego urdzika. W sobotę na kiermaszu widzieliśmy go z Grzesiem i mieliśmy po niego wrócić i oboje zapomnielismy o tym, a to rzadkość do kupienia. I azalie cudo. Żebym to ja mogła kupić i nie bać się że znów ktoś wykopie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Cynthia pisze:Sabinko nie ma za co :)
Co do tulipanów to one już właściwie oblatują....to takie tulipanowe niedobitki :lol: :lol: :lol:

Gieniu witam Cię serdecznie w moim ogródku i jest mi bardzo miło ,że do mnie zawitalaś ;:168
Ja podglądam po cichutku Twój bajeczny ogród i marzę ,że i u mnie kiedyś będzie choć w połowie tyle barw....
Zawciąg czarny to też dla mnie nowość....mam nadzieję ,że będzie się pięknie rozrastał tak jak i urdzik...bardzo chętnie się nimi podzielę jak tylko troszkę podrosną :D
Basiu i Twój ogród będzie taki piękny już jest . Ja swoje kwiaty kolekcjonuje od 25 lat .
a że mam mały ogród to wszystko widać jak na dłoni
A co dzielenia się Twoimi roślinkami to lepiej niech u Ciebie pięknie rośnie pięknie
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aduś ja ostatnio wychodzę z założenia ,że lepiej żałować ,że się coś kupiło , niż przegapiło okazję ,żeby to zrobić :wink:
...tylko u Ciebie te kradzieje tak szaleją... :roll: ...to jest problem :evil:

Geniu ja czasem narzekam ,na to czy tamto ale i tak kocham ten swój ogródek, jaki jest :) ...bo jest mój :) ...
Fajne uczucie ,tak tworzyć go od podstaw, własnymi rękoma....o matuś...aż sie wzruszyłam ,że takie rzeczy mówię :!: ;:173 ... jakiś poetycki nastrój mnie dopadł..hi hi hi :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cyntuś, ja kiedys nie myślałam ze będzie to moja pasja, nawet nie robiłam zadnych na początku fotek, zresztą nie znałam sie na roslinach.
Mój starszy brat wyprowadził się na wies, miał tam kolo domu kawałek działki nie duzy, ale postanowił za namowa sasiadki cos posadzić zamiast trawy padlo na ziemniaki bo to proste, łatwe - brat kopał dołki na głębokość ok.metra a bratowa dzielnie wrzucała. Po jakims czasie przyszła sasiadka jak wschodzą bo u niej juz kwitną a tu nawet ich nie widać, dopiero był śmiech kiedy dowiedziała sie jaki to z brata gospodarz. Od tej pory przed domem jest tylko ładnie skoszona trawa, oboje nie maja serca do grzebania w ziemi, moze i dobrze bo rosliny by tylko cierpiały.

Jak widzisz działka daje nam tyle radości a jakie wzruszenia jak robimy to sami od początku, powodzenia
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro ,fajna historia :)
Mnie do roślinek ciągnęło odkąd pamiętam....zawsze przyniosłam ze spaceru jakiegoś chwasta albo drzewko i sadziłam u babci w ogródku :) ...albo siedziałam godzinami i gapiłam sie na dziadkowe irysy...potem była szkoła ogrodnicza ....i długo ,długo nic :( ...a teraz jest działka i całe to uwielbienie dla roślin wróciło ze zdwojoną siłą...tylko wiedza gdzieś wyparowała :roll: ...ale też już pomału wraca :)
...chyba wreszcie czuję się spełniona...
Obrazek
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Czasami miłość nie przychodzi od razu ;)
Ja owszem, lubiłam bardzo rośliny, lubiłam też podziwiac je, ale pielęgnacją na wsi, gdzie spędzałam wakacje, zajmowała się ciotka ;)
I dopiero po trzech latach mieszkania na własnym dopadła mnie mania ogródkowa!!!!
Zalążek się tlił co prawda nieśmiało, ale nie było napędu - i tym napędem zostało chyba to forum po prostu ;)
A teraz wstaję rano i nawet śmieci do kubła w ogrodzie wynoszę hihi, wcześniej leżały na schodach i czekały na zmiłowanie, nikt z moich panów nie raczył się nimi zająć - teraz i pies rano wypuszczony i śmieci wyniesione - a ja mam pretekst na poranne obejście "gospodarstwa" ;) i jak na razie wszystko się przyjmuje i jakże cieszy!
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ,gdyby nie Forum to tyle głupot narobiłabym w ogródku ,że masakra :!: :?
Poza tym poznałam tyle pięknych roślin i nowych odmian....i podpatrzyłam pomysły na przyszłość...Forum to prawdziwy skarb :!: :)
Czy telefon sie przydał :?:
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Wiesz Cynthio zbliża się czerwiec,a to najlepszy czas do sadzenia nasion bylin-gozdziki wszelkiej maści,dzwonki,łubiny ,byliny wiosenne.Ja kupuję nasionka,sadzę do gruntu ,potem rozsadzam,a bardziej wymagające sadzę do pojemników.we wrześniu robię jakiś dywan albo wstęgę za parę groszy .Jak mam coś ładniejszego ,to nie szkoda sie tego częsciowo pozbyć,albo przesadzic w gorsze miejsce
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Cynthio, to Ty z zawodu ogrodniczka :shock: :?:
Fajne historie u Ciebie (ubawiłem się zwłaszcza tą Tary o sadzeniu ziemniaków na metr :;230 )
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

widzę za oknem słoneczko, przesyłam do Ciebie miłego dnia
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś goździki róźnej maści powysiewałam już wcześniej ale o innych bylinach nie pomyślałam...fajny i niedrogi pomysł :) Dziękuję :)

Jacku z wykształcenia ogrodniczego został mi tylko papierek :lol: ...dopiero teraz pomału zaczynam sobie wszystko przypominać...zresztą wiedza z książek też ulega w niektórych przypadkach przedawnieniu :roll: ....bardzo chciałam pracować w tym kierunku ale niestety w Łodzi w tym czasie nie było praktycznie żadnego wyboru .....zresztą teraz nie jest dużo lepiej....

Taruśdziękuję za słonko :)
Przyda sie bo miałam jechać rano na działkę ale jakaś mgła wisi nad miastem...nawet nie wiem czy na deszcz się nie zbiera....
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Cynthio miłego dnia.Na pracę w ogródku każda pogoda jest dobra.
Jak w szkołach uczyli ogrodnictwa to na praktykach pracowało się w +40 (ogórki szklarniowe)
i -25 stopni . Już nie wspomnę o strojach jakie mieliśmy.

Wczoraj przez działkę przewinęło się 20 osób.
Na koniec parzyłam z ogródkowej mięty i melisy herbatki.
Do domu wróciłam po 22-giej.Było bardzo sympatycznie.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthio, u mnie dzisiaj słonecznie, chociaż po południu podobno ma popadać.
Miłego dnia Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”