Grazka_j mój ogród. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko super zdjęcia z działeczki, ciemiernik cudny, a teraz jest pewnie jeszcze bardziej kolorowo i pięknie :D Ja niestety nie bardzo miałam czas na ogródek, tak więc jeszcze wiele przede mną , a w ogóle mnóstwo pracy zaplanowałam sobie na ten rok, więc mam roboty na całe lato :roll: chcę między innymi przerabiać skalniaki, bo mam zbyt zwięzłą ziemię i kiepsko na nich rosną roślinki, ale najważniejsze, że wysadziłam już zamówione roślinki :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, prace w ogrodzie zaczynam dopiero od poniedziałku, przez cały tydzień będę walczyła z chwastami i bałaganem na ogrodzie :?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Mutari dziękuję za komplement. Nie bardzo wiem o które kwiatki pytasz? Na drugim zdjęciu kwitnie miodunka. Nie wygląda jeszcze zachwycająco bo są brzydkie liście jeszcze po zimie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Halinko fiołki rzeczywiście rosną bardzo ciekawie, co roku rozrastają się, nawet nie wiem skąd tam się wzięły? Nie zaczepiam ich niech rosną. :D Na trzecim zdjęciu jest ciemiernik, chyba już przekwita bo ma w tej chwili kolor brzoskwiniowy ale nadal prezentuje się bardzo ładnie. Sama go obserwuję, bo mam go pierwszy rok i pierwszy raz kwitnie. Kwiatuszek pomarańczowy i różowy to agemon, chyba nie pomyliłam nazwy? Dostałam je na imieniny już kwitnące. Jest to bylina wieloletnia.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

AGNESS DZIĘKUJĘ. Ja też dopiero będę działac. U mnie trochę się ochłodziło, to i wegetacja nie będzie aż taka szybka. Ja też mam w przyszłości w planach skalniak, ale czy tego roku? nie wiem? Chcę najpierw zbudowac altanę. Zobaczymy jak to mi się ułoży?
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GRAŻYNKO moje kondolencje na pewno był to ktoś bliski Twojemu sercu . Te kwiatuszki o które się pytała Halinka to chyba ANEMONY -zawilce japońskie ,bo mam z takimi samymi listkami niebieskie ale nie pełne . Te Twoje są piękne . Teraz jak dojdziesz już do siebie to pokażesz fotki . Miłego wieczoru Grażynko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Grażynko piękne kwiatuszki pokazałaś- miodunka jaka okazała :) ,ciemiernik pięknie kwitnie,fiołki urocze...prawdziwa wiosna :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam poświatecznie - melduję, ze zlotlin wsadzony :!:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witam Cię Grażynko smutna wiadomość jesteśmy z Tobą piękne kwiatuszki
i zdjątka a ten pomarańczowy to czasem nie jaskier :?: :?: :?:
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam w piękny słoneczny dzionek.

Jakuch dziękuję. Tak masz rację tak mi się coś wydawało, że mogłam pokręcic coś z nazwą kwiatka pomarańczowego i różowego. To są ANEMONY. Dopiero je otrzymałam w prezencie i wysadziłam w gruncie.

Cynthia, cieszę się, że wpadłaś. Wiosna przyszła pełną parą, od razu zrobiło się gorąco i rośliny urosły jak szalone. Jadę na działkę to zobaczymy jak tam wszystko na pewno się zmieniło? Chwastów pewnie jest najwięcej.

EdytaB cieszę się, że otrzymałaś paczkę. A posadziłaś te patyczki również? Trzeba było włożyc w ukorzeniacz i do ziemi albo bez ukorzeniacza do ziemi. Musiałam obciąc by się zmieściło w paczce, zresztą teraz będzie wypuszczał również pędy boczne. Myślę, że szybko urośnie i będziesz cieszyc oko. Pozdrawiam.

Romciu dziękuję. Napisałam wyżej nazwę to ANEMON bylina długowieczna czyli będzie spokojnie rosnąc i się rozrastac, wtedy i kwiatów będzie więcej. Pozdrawiam
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

ukorzeniacz grażynko :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
grazka_j
1000p
1000p

Post »

EdytaB Tak w ukorzeniacz zanurzyc i do ziemi.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Grażynko uroczo wyglądają fiołki przy kamieniu, czy one pachną?
Widzę że też masz miodunkę! Moja w ubiegłą niedzielę miały tylko pączki, ani śladu liści a Twoje takie... ulistnione :lol:
Bardzo lubię tę roślinę, nie dość że zakwita wczesną wiosną - to jeszcze przez całe lato ma takie dekoracyjne liście.
:wit Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Wiesz Grażynko ja w ubiegłym roku posiałam nasionka i parę wyszło wsadziłam jesienią ciekawe czy w tym roku się pojawią jak powiedziałaś nazwę to mi się przypomniało :P :P :P :P :P
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam gorąco. Kochani od kilku dni szwankuje mi internet. Sygnał jest taki słaby lub nie ma go wcale. Multimedia coś kombinują i dalej jest to samo, tak więc na razie nie mogę rozmawiac. :(
grazka_j - moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”