Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich cieplutko i na szczęście deszczowo! Od kilku godzin pada u mnie ciepły, drobny deszcz. Na szczęście matka Natura postanowiła mnie wyręczyć w podlewaniu, bo już miałam szczerze mówiąc dość. Im bardziej sucho tym więcej ludzi podlewa i tym mniejsze ciśnienie wody w moim kranie na działce
Cały tydzień był pracowity, więc z czystym sumieniem zrobiłam sobie dzisiaj wolny dzień
Krzysiu - u mnie w tym roku i zimni ogrodnicy i Zośka byli łaskawi. Majowych strat w ogrodzie nie poniosłam i oby tak zostało.
Marysiu - żałuję bardzo, ale nie będzie mnie na tych targach. A tak chciałam się wybrać - choćby na możliwość spotkania Ciebie. Ta biała rabata już dawno za mną chodziła...Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak kupiłam działkę to rosły tam kwiaty kwitnące na żółto i na niebiesko - taki RMF
Lubię te kolory, ale jakieś zmiany muszą być.
Agness - przyznam, że zaskoczył mnie niesamowicie.Pierwszy chyba nie jest, bo na południu mają znacznie cieplej i tam wszystko szybciej kwitnie.
Masz rację Grażynko! On pachnie! Sprawdziłam to dziś osobiście. Nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy wąchać liliowców.
Jolu - u mnie też jest jakiś problem z powiadomieniami ostatnio. Nawet z własnego wątku nie zawsze dostaję.
Witaj Moniko! Cieszę się, że Ci się podoba. Bardzo je lubię za to, że są bezproblemowe i dekoracyjne. Jeszcze do niedawna sądziłam, że są tylko żółte i rude...
Aniu - miło Cię widzieć po takiej przerwie. Zapraszam - zaglądaj częściej!
To Karino jest orlik. Odmiana o pełnych kwiatach.
Zaczęły kwitnąć irysy syberyjskie. Niestety mam tylko jeden kolor. Pokazał się też irys trawiasty.

Coraz więcej orlików kwitnie, z tulipanów zostały tylko niedobitki.

Niektóre lilie mają już wyraźne pąki:

Zimę przeżyły jaskry i anemony, crocosmia zimująca w gruncie też ładnie wschodzi.

Zakwitł pierwszy bodziszek:

Zdarzają się i takie kwiatki

Krzysiu - u mnie w tym roku i zimni ogrodnicy i Zośka byli łaskawi. Majowych strat w ogrodzie nie poniosłam i oby tak zostało.
Marysiu - żałuję bardzo, ale nie będzie mnie na tych targach. A tak chciałam się wybrać - choćby na możliwość spotkania Ciebie. Ta biała rabata już dawno za mną chodziła...Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak kupiłam działkę to rosły tam kwiaty kwitnące na żółto i na niebiesko - taki RMF

Agness - przyznam, że zaskoczył mnie niesamowicie.Pierwszy chyba nie jest, bo na południu mają znacznie cieplej i tam wszystko szybciej kwitnie.
Masz rację Grażynko! On pachnie! Sprawdziłam to dziś osobiście. Nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy wąchać liliowców.
Jolu - u mnie też jest jakiś problem z powiadomieniami ostatnio. Nawet z własnego wątku nie zawsze dostaję.
Witaj Moniko! Cieszę się, że Ci się podoba. Bardzo je lubię za to, że są bezproblemowe i dekoracyjne. Jeszcze do niedawna sądziłam, że są tylko żółte i rude...
Aniu - miło Cię widzieć po takiej przerwie. Zapraszam - zaglądaj częściej!
To Karino jest orlik. Odmiana o pełnych kwiatach.
Zaczęły kwitnąć irysy syberyjskie. Niestety mam tylko jeden kolor. Pokazał się też irys trawiasty.

Coraz więcej orlików kwitnie, z tulipanów zostały tylko niedobitki.

Niektóre lilie mają już wyraźne pąki:

Zimę przeżyły jaskry i anemony, crocosmia zimująca w gruncie też ładnie wschodzi.

Zakwitł pierwszy bodziszek:

Zdarzają się i takie kwiatki

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
piękny kolor tych orlików
te ostatnie kwiatki - takie sobie
,
niby niebrzydkie, ale lepiej ich nie mieć w ogrodzie

niby niebrzydkie, ale lepiej ich nie mieć w ogrodzie
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Te kwiatki bardzo do winniczków podobne
. Szkoda, ze skali nie widać...

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, piekny ten ślimak...Ja też ostatnio moimi się zachwycam, ale pomyślałam, ze to już przesada wstawiac ich portrety, a u Ciebie widzę...że nie tylko mnie urzekły, mimo, że czasem zżerają nam rośliny...Bardzo się cieszę, że go u Ciebie widzę ;)...
Piękne masz kolory orlików, takie ciemne przypominają sasankę...
Piękne masz kolory orlików, takie ciemne przypominają sasankę...
- tu.ja
Ten ślimak załapał się na portret ze względu na swoje rozmiary ( był niewiele mniejszy od pudełka zapałek). Resztę eksterminuję bez przyglądania się im.
Z tymi orlikami to dziwna sprawa. W zasadzie nie wiem skąd wzięły się te błękitne. W zeszłym roku w tym miejscu były tylko te ciemne. Natomiast nie widzę orlików biało-czerwonych od Samanty. Nie wiem czy nie wzeszły czy je po prostu wypieliłam
Kilka fotek z leśnej rabaty ( mojego oczka w głowie
). Wiem, że wymaga jeszcze dopracowania, ale i tak mnie cieszy.

Jako, że truskawki i poziomki obsypane są kwiatami to przyjrzałam im się dziś z bliska:

Z tymi orlikami to dziwna sprawa. W zasadzie nie wiem skąd wzięły się te błękitne. W zeszłym roku w tym miejscu były tylko te ciemne. Natomiast nie widzę orlików biało-czerwonych od Samanty. Nie wiem czy nie wzeszły czy je po prostu wypieliłam

Kilka fotek z leśnej rabaty ( mojego oczka w głowie

Jako, że truskawki i poziomki obsypane są kwiatami to przyjrzałam im się dziś z bliska:

Witaj Izuniu
Piękne rabaty pod drzewami , bardzo lubię takie miejsca , ja u siebie pod jabłoniami wsadziłam w tamtym roku fiołka wonnego ,tak się rozrósł ,że teraz będę musiała się go pozbyć
bo inne kwiaty zagłuszył
Ale to zrobię jesienią jesienią , powiedz mi czy żurawki mogą rosnąć w cieniu , bo coraz bardziej mam na nie chęć 

Piękne rabaty pod drzewami , bardzo lubię takie miejsca , ja u siebie pod jabłoniami wsadziłam w tamtym roku fiołka wonnego ,tak się rozrósł ,że teraz będę musiała się go pozbyć

- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- tu.ja
Witaj Jadziu! Dawno nie zaglądałaś....Tak naprawdę nie sama nie wiem czy żurawki mogą rosnąć w cieniu...Myślę, że półcień im służy...U mnie pod tymi drzewami wcale nie jest tak ciemno, po południu padają tam promienie zachodzącego słonka. Moja kolekcja na pewno się powiększy, bo są śliczne w swojej różnorodności. Mój fiołek też zaczyna coraz więcej miejsca zajmować. Planuje posadzić go w donicy by ograniczyć jego rozrastanie - może to ciekawie wyglądać.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30