Ogród Zenka 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Ogród Zenka 2009

Post »

Z pewnością, ale musimy najpierw przetrwać zimę... Dziś wydaje mi się, że to nieprawdopodobnie dłuuugi czas....
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Witaj Zenku piękny ogród,dojrzały ogród i uporządkowany ogród po prostu cud :D :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiolu dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie, i miłe słowa o nim wypowiedziane.
Ogród moj był zakładany dość dawno bo około 15 lat temu, i jak zapewne zauważyłaś przeważającą część w nim zajmują drzewa iglaste i krzewy.
Brakuje mi właśnie w nim wielu elementów, które są właśnie w Twoim ogrodzie tj. dużej przestrzeni
i oczka wodnego.
Czas szybko biegnie posadzone drzewa się rozrastają a powierzchnia jest ta sama. Zmniejszając powierzchnie trawników od czasu do czasu mogę jeszcze posadzic coś nowego / miniaturkę/, a rynek ogrodniczy ciągle oferuje tyle wspaniałych nowości , na które mogę tylko popatrzeć.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zenku tak to już jest że w końcu wszyscy zaczynają zmniejszać trawniki. :;230 :;230 :;230
A całym winowajcą jest to forum ,zawsze tu coś pięknego się spotka no i trzeba to sobie kupić .
Genia
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu od nowego roku muszę podjąć zobowiązanie, że to już koniec z nowymi nasadzeniami i zmniejszaniem powierzchni trawnika. Co jak co ale przecież trawnik jest doskonałym tłem dla rosnących drzew i krzewów, i miejscem do odpoczynku i rekreacji. I tak w porównaniu do lat poprzednich powierzchnia trawnika zmniejszyła się znacznie.
Pozdrawiam Zenek
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Oj ciężko będzie wytrwać w tym postanowieniu. Przekopywanie trawnika pod nowe nasadzenia to choroba co najmniej 99 % furumowiczów, moja też. I chociaż żona mi już zakazała tego robić to cichcem uszczknę od czasu do czasu jego kawałek.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Romku takie są założenia i postanowienia,lecz zdaję sobie sprawę że bardzo trudne do zrealizowania. Mam nadzieję że w tych postanowieniach wytrwam, walcząc z pokusą zakupu czegoś nowego i ciekawego. Ewentualnie każdy kolejny zakup będzie musiał być związany z eliminowaniem rośnacych już krzewów lub drzew.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENOBIUSZ pisze:Witaj Geniu od nowego roku muszę podjąć zobowiązanie, że to już koniec z nowymi nasadzeniami i zmniejszaniem powierzchni trawnika. Co jak co ale przecież trawnik jest doskonałym tłem dla rosnących drzew i krzewów, i miejscem do odpoczynku i rekreacji. I tak w porównaniu do lat poprzednich powierzchnia trawnika zmniejszyła się znacznie.
:;230 :;230 :;230 :;230 Zenku ile to ja razy tak mówiłam
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu człowiek każdego roku podejmuje nowe zobowiązania dotyczące zmian w swoim ogrodzie, ale z nastaniem wiosny bardzo często ich nie dotrzymuje.
Oglądając ogrody na naszym forum ,bardzo często dostrzeżemy coś w nich ciekawego co chcielibyśmy przenieśc do siebie i wtedy stajemy przed bardzo trudnym wyborem ,trawnik czy roślina.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D :D trawnik czy roslina ?? dobre pytanie :D :D trawnik jest tłem jak pisałeś, niezbednym elementem ogrodu, u Ciebie wszystko ma świetne miejsce i nawet jak dołaczysz nową roslinke tak pięknie sie komponuje z resztą ogrodu, że ubytku trawy nie widać :D
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Zenku, a mnie brakuje Twoich dużych drzew w których buszowały by ptaszki :D mój ogród młody czwarty roczek ma.Trawniki z przyjemnością zmniejszam zostawiłam dosyć duży trawnik koło tarasu,ale i on trochę się zmniejszył :D i nie jestem pewna czy wytrwam nie zmniejszając go .Wokół domu na pewno będą rośliny jak tylko zostanie skończone ocieplenie.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu i Violu dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie, w którym staram sie zachować proporcje posadzonych drzew i krzewów do miejśc trawnikowych.
Zarówno drzewa jak i trawniki są ozdobą ogrodu nawzajem się uzupełniającą,i stanowiącą dla siebie doskonałe tło.

Dzisiejszy chłodny i zarazem deszczowy dzień typowo jesienny,spowodował u mnie chęc powrotu przy pomocy zdjęc do mienionych ciepłych i słonecznych dni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no o tym pięknym miejscu właśnie pisałam :D jest super :D wszystko ma swoje miejsce i pieknie sie razem uzupełnia :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Isiu staram się jak mogę, aby ogród mój ładny zgrany z otoczeniem.A jednocześnie mógł spełniać rolę miejsca spotkań towarzyskich i rodzinnych.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re:

Post »

Kolejne zdjęcia z ogrodu: Liliowce

Obrazek Obrazek Obrazek

Zenku poświęciłam się i znalazłam Twoje liliowce .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”