Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

maakito-wiem,że Julka robiła tę pracę z wielkim zaangażowaniem,a czy ją przechowuje nie mam pojęcia.Jeśli coś jeszcze ma to dam na portalu wycieczkowym u Marty.
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

bobry są niesamowie. na pewno można je oglądać w parku dzikich zwierząt w kadzidłowie. w naturze dawno ich nie widziałam ale ich obecność tak (właśnie wkleiłam u siebie fotki)
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Hi, hi, chyba Cię skusiłam na floksa... Warto mu domieszać odrobinę kwaśnej ziemi.
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tulipany po prostu bajeczne :D - oczy się do nich same śmieją
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Bajeczne, bajeczne- nieopatrznie wyszłam na ignorantkę piękna subtelnego.
A Bellflowera to już sobie zapamiętam na długo. Jak spotkam, może kupię, chociaż wolę "gorące"kolory u tulipanów.
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

ODNOŚNIE BOBRÓW:
maakita - a chciałoby Ci się podpytać gdzie dokładnie je widuje?
Ewa - ja ta praca się odnajdzie, to chyba Was obie ozłocę :D
asiula - poleciałam do Ciebie oglądać :)
tara pisze:ale pokaz tulipanów piekne, niektore mam ale te papuzie sa cudne, ale grzyba się dochowałas, zachwycające, gratuluję i pozdrawiam
Grzyb wyrósł drugi :D Czyli jest szansa na więcej :) Dziękuję za miłe słowa i wizytę :wit

maakita pisze:Zeżreć nie ze żarły (są w koszyczkach), rozkopałam delikatnie jeden koszyczek i cebula niby zdrowa, ale nie zabiera się do kiełkowania :(. Wsadzałam jedną jeszcze pod koniec marca, a dwie jakieś dwa, trzy tygodnie temu.
Co do łanów w Wiśniczu to ja mieszkam całkiem niedaleko, mówiłam mężowi, że wybrałabym się tam na mały szaberek , a on wziął to całkiem poważnie i przeraził się troszkę
Jeśli cebule zdrowe, to teoretycznie powinny się ruszyć.. Nie wiem co powiedzieć, bo sama sadziłam lilie pierwszy raz, więc nie będę się mądrzyć. U mnie to co nie wyrosło, zostało zeżarte, albo zgniło, reszta wystrzeliła z kopyta. Ciekawa jestem co z tymi Twoimi liliami. Może powiedz im, że od 3 tygodni wiosna? :) Zaspały jak nic.
Mąż niech sie nie przeraża, tylko pomaga łopatkować :;230

Aska pisze:Hi, hi, chyba Cię skusiłam na floksa... Warto mu domieszać odrobinę kwaśnej ziemi.
Ano skusiłaś :D Ja prócz niebieskiego, wyniosłam stamtąd jeszcze białego i jaśniusieńkoróżowego z ciemniejszym środkiem. O kwaśniej ziemi nie wiedziałam - dziękuję!

eury pisze:Tulipany po prostu bajeczne :D - oczy się do nich same śmieją
dziękuję :D Dzisiaj zrobiłam fotki tulipanów świecących - jak jeszcze nie masz dość, zerknij niżej ;)

nigella pisze:Bajeczne, bajeczne- nieopatrznie wyszłam na ignorantkę piękna subtelnego.
A Bellflowera to już sobie zapamiętam na długo. Jak spotkam, może kupię, chociaż wolę "gorące"kolory u tulipanów.
A coś Ty! :) Każdy lubi to co lubi - jak wolisz gorące, to mam dziś takie dla Ciebie :D

Niektóre tulipany już przekwitły i mają urwane łepki, ale dziś dopiero w pełni rozkwitła Ballerina :)
Obrazek

Zrobiłam jej małą sesję w zestawieniu z Princess Irene i Mirandą (to ten pełny)
Obrazek
Obrazek

Kiedy cień zaczął pomału zalegać na rabatce, kwiaty Balleriny przez chwilę ciągle jeszcze stały w słońcu - na tle cienia wyglądały jakby świeciły własnym światłem. Zdjęcie tego nie oddaje, ale widok był niesamowity.
Obrazek

Rozwinął się również Blue Heron - na zdjęciu po prawej, koło Bellflower (Bellflower pociemniał!)
Obrazek

A teraz będę nieprzyzwoita, bo zagladałam tulipanom z obiektywem tam gdzie tylko pszczoły zaglądają. Patrzcie ile pyłku!
Obrazek
Obrazek

Z wczorajszego kiermaszu przytargałam między innymi niebieskiego floksa "poduchowatego"
Obrazek

białą skalnicę - tutaj w towarzystwie bordowej koleżanki
Obrazek
Obrazek

i dwie brusznice - dla moich rododendronów i azalii, które niedługo zakwitną :)
Obrazek
Obrazek

Ogólny widoczek na moje wszystkie trzy szachownice
Obrazek

I moje WIELKIE ZASKOCZENIE!
Piwonia, sadzona tej wiosny jako kilkucentymetrowe kłącze, puściła jeden pęd. Z pączkiem kwiatowym! Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam w tym ogródku.
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Ten fioletowy floks to Phlox bifida . Ja również znalazłam dla siebie jeszcze jednego floksa - szydlastego białego z fioletowym oczkiem. Szukam (bezskutecznie) nazwy odmiany...
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Cudowne masz tulipany!Ja dopiero mam może 5 odmian ,ale u mnie to dopiero pierwszy rok.Piwonia ma pączek ale i mrówki!Szybko zrób z nimi porządek bo nie doczekasz się kwiatka.Bynajmiej tak było zawsze u mnie.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Marto-świetne te podglądane zdjęcia!I płonące tulipany o zachodzie.I trzy mrówki.Zakupy to były naprawdę udane.Ale na tzw. następny raz to MUSIMY mieć koszyki.
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

piękne fotki
cudne tulipany
świetnie wyglądają te postrzępione
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Dziękuję za gorące tulipany. Cuudo! A masz może słodko- kwaśne?
Pozdrawiam, nigella
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Piękne te tulipanki i takie nieprzyzwoicie kolorowe
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Blue Heron jest przecudny :!: muszę go mieć :twisted:

Widzę że mróweczki też lubią Twoje roślinki....
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

Rzeczywiście te tulipany są przepiękne , a odmiana blue haron to w ogóle poza skalą! ;:80 . Jeśli można spytać to ile masz odmian tych kwiatów? Bardzo , bardzo podziwiam i chciałabym widzieć je najlepiej cały rok . Jakość zdjęć też jest do pozazdroszczenia , o tym pisałam już . Pozdrawiam - Izabela.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martuś ależ wspaniałe zdjęcia :shock: :D rewelacja :shock: :D A tulipany masz przepiękne, nie mogę się napatrzeć :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”