Ogródek Marty cz.1
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tulipany po prostu bajeczne
- oczy się do nich same śmieją

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ODNOŚNIE BOBRÓW:
maakita - a chciałoby Ci się podpytać gdzie dokładnie je widuje?
Ewa - ja ta praca się odnajdzie, to chyba Was obie ozłocę
asiula - poleciałam do Ciebie oglądać
Czyli jest szansa na więcej
Dziękuję za miłe słowa i wizytę
Zaspały jak nic.
Mąż niech sie nie przeraża, tylko pomaga łopatkować
Ja prócz niebieskiego, wyniosłam stamtąd jeszcze białego i jaśniusieńkoróżowego z ciemniejszym środkiem. O kwaśniej ziemi nie wiedziałam - dziękuję!
Dzisiaj zrobiłam fotki tulipanów świecących - jak jeszcze nie masz dość, zerknij niżej ;)
Każdy lubi to co lubi - jak wolisz gorące, to mam dziś takie dla Ciebie 
Niektóre tulipany już przekwitły i mają urwane łepki, ale dziś dopiero w pełni rozkwitła Ballerina

Zrobiłam jej małą sesję w zestawieniu z Princess Irene i Mirandą (to ten pełny)

Kiedy cień zaczął pomału zalegać na rabatce, kwiaty Balleriny przez chwilę ciągle jeszcze stały w słońcu - na tle cienia wyglądały jakby świeciły własnym światłem. Zdjęcie tego nie oddaje, ale widok był niesamowity.

Rozwinął się również Blue Heron - na zdjęciu po prawej, koło Bellflower (Bellflower pociemniał!)

A teraz będę nieprzyzwoita, bo zagladałam tulipanom z obiektywem tam gdzie tylko pszczoły zaglądają. Patrzcie ile pyłku!

Z wczorajszego kiermaszu przytargałam między innymi niebieskiego floksa "poduchowatego"

białą skalnicę - tutaj w towarzystwie bordowej koleżanki

i dwie brusznice - dla moich rododendronów i azalii, które niedługo zakwitną

Ogólny widoczek na moje wszystkie trzy szachownice

I moje WIELKIE ZASKOCZENIE!
Piwonia, sadzona tej wiosny jako kilkucentymetrowe kłącze, puściła jeden pęd. Z pączkiem kwiatowym! Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam w tym ogródku.

maakita - a chciałoby Ci się podpytać gdzie dokładnie je widuje?
Ewa - ja ta praca się odnajdzie, to chyba Was obie ozłocę

asiula - poleciałam do Ciebie oglądać

Grzyb wyrósł drugitara pisze:ale pokaz tulipanów piekne, niektore mam ale te papuzie sa cudne, ale grzyba się dochowałas, zachwycające, gratuluję i pozdrawiam

Jeśli cebule zdrowe, to teoretycznie powinny się ruszyć.. Nie wiem co powiedzieć, bo sama sadziłam lilie pierwszy raz, więc nie będę się mądrzyć. U mnie to co nie wyrosło, zostało zeżarte, albo zgniło, reszta wystrzeliła z kopyta. Ciekawa jestem co z tymi Twoimi liliami. Może powiedz im, że od 3 tygodni wiosna?maakita pisze:Zeżreć nie ze żarły (są w koszyczkach), rozkopałam delikatnie jeden koszyczek i cebula niby zdrowa, ale nie zabiera się do kiełkowania. Wsadzałam jedną jeszcze pod koniec marca, a dwie jakieś dwa, trzy tygodnie temu.
Co do łanów w Wiśniczu to ja mieszkam całkiem niedaleko, mówiłam mężowi, że wybrałabym się tam na mały szaberek , a on wziął to całkiem poważnie i przeraził się troszkę

Mąż niech sie nie przeraża, tylko pomaga łopatkować

Ano skusiłaśAska pisze:Hi, hi, chyba Cię skusiłam na floksa... Warto mu domieszać odrobinę kwaśnej ziemi.

dziękujęeury pisze:Tulipany po prostu bajeczne- oczy się do nich same śmieją

A coś Ty!nigella pisze:Bajeczne, bajeczne- nieopatrznie wyszłam na ignorantkę piękna subtelnego.
A Bellflowera to już sobie zapamiętam na długo. Jak spotkam, może kupię, chociaż wolę "gorące"kolory u tulipanów.

Niektóre tulipany już przekwitły i mają urwane łepki, ale dziś dopiero w pełni rozkwitła Ballerina

Zrobiłam jej małą sesję w zestawieniu z Princess Irene i Mirandą (to ten pełny)

Kiedy cień zaczął pomału zalegać na rabatce, kwiaty Balleriny przez chwilę ciągle jeszcze stały w słońcu - na tle cienia wyglądały jakby świeciły własnym światłem. Zdjęcie tego nie oddaje, ale widok był niesamowity.

Rozwinął się również Blue Heron - na zdjęciu po prawej, koło Bellflower (Bellflower pociemniał!)

A teraz będę nieprzyzwoita, bo zagladałam tulipanom z obiektywem tam gdzie tylko pszczoły zaglądają. Patrzcie ile pyłku!

Z wczorajszego kiermaszu przytargałam między innymi niebieskiego floksa "poduchowatego"

białą skalnicę - tutaj w towarzystwie bordowej koleżanki

i dwie brusznice - dla moich rododendronów i azalii, które niedługo zakwitną

Ogólny widoczek na moje wszystkie trzy szachownice

I moje WIELKIE ZASKOCZENIE!
Piwonia, sadzona tej wiosny jako kilkucentymetrowe kłącze, puściła jeden pęd. Z pączkiem kwiatowym! Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam w tym ogródku.

-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Cudowne masz tulipany!Ja dopiero mam może 5 odmian ,ale u mnie to dopiero pierwszy rok.Piwonia ma pączek ale i mrówki!Szybko zrób z nimi porządek bo nie doczekasz się kwiatka.Bynajmiej tak było zawsze u mnie.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Kontakt:
Blue Heron jest przecudny
muszę go mieć
Widzę że mróweczki też lubią Twoje roślinki....

Widzę że mróweczki też lubią Twoje roślinki....
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury