klarysa Witaj Justynko. Oczywiście zapraszamy do spaceru po naszych krętych ścieżynkach , mostkach i wszystkich zakątkach tajemniczego ogrodu. A Wiesz dlaczego " tajemniczy"

, a to dlatego , że sami nie wiemy ile tajemnic jeszcze się w nim kryje.

Wciąż sami się zmagamy z zadospodarowaniem tych górek i dolinek , przerabiamy kombinujemy , żeby ogród był ozdobny cały rok. Tutaj sama natura podpowiada rozwiązania i tak naprawdę to wciąż nie wiemy ile jeszcze tajemniczych zakamarków , schodków i przejść u nas powstanie . Wiele jeszcze do zrobienia ale... miło nam bardzo ,że chcecie nas odwiedzać .
mm-complex Danusiu- będę nieskromna

i powiem ,że Twoja chęć posiadania takiej samej jak ja ogrodowej ozdoby to dla mnie potwierdzenie mojego dobrego wyboru i gustu przy zakupie ptaków

Oczywiście tak jak napisałam w Twoim wątku spróbuję dowiedzieć się coś więcej w niedzielę i dam znać. I postaram się pomóc w ich zdobyciu

Już widzę jak pięknie się prezentują w Waszym wypieszczonym ogrodzie
jollla500 Jolu witaj. W realu to tak nie do końca jest wszystko dopieszczone

. Jakoś tak chyba udaje mi się zrobić zdjęcia , że zachwycają...Fotki zawsze upiększają każdy zakątek

Jeszcze czeka nas wiele pracy , zmian i nowych nasadzeń
Tamaryszek Witaj

Ach ta nasza skarpa... była koszona tam już sama trawka, rosły na niej już skalniaki, teraz przy podkaszaniu niszczą się roślinki...

wciąż to nie jest to ... skarpa też czeka w kolejce na zmiany ale to już w przyszłym roku. Schody z piaskowca w tej naszej wilgotnej ziemi już się kruszą i deformują , skalniaki i iglaki przerastają chaszczami, a plewienie tego przyprawia o zawroty głowy

tak, tak ona jest bardzo stroma.
Mostki są dwa - jeden łączy taras z altanką , drugi to przejście nad największym oczkiem . Kompozycje roślinne nad oczkiem to wielka sztuka

tam w większości jest samo bagno, podcieka woda i stąd te budowle kamienne , które troszeczkę podnoszą teren

A latarenki solarne zakupiłam kiedyś w jakimś markecie - dzisiaj już nie świecą ale są ozdobą. Ptaki kamienne kosztowały coś ok 40. zł Część moich host to okazy kilkunastoletnie faktycznie są wielkie i rozrośnięte i przyzwyczaiły się do tego , że korzenie mają mokro , a liście smali słońce
Dziękujemy - Wasze odwiedziny i ocena tego co tworzymy wspomaga nas w działaniu , dodaje sił i chęci do dalszych zmagań
Pozdrawiam Jola.