Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Hosty ładnie wschodzą :) najmniejszą zeszłoroczną, mi chyba kret wysadził ;:174
Mój maź dzisiaj grabił i wytyczał mi rowki a rzędzie pod sianie ogórków.Bo ja zawsze zrobię jakieś koślawe rządki. ;:306To aż za nim się kurzyło
:lol: To jest fajna współprca :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit
Zdolniacha z Ciebie piękne to Twoje wykonanie i pomysł aż zaniemówiłam jak to zobaczyłam. Kotek widzę, że też zadowolony ;:138 Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dobrze,ze jest niedziela i...wczoraj trochę z mężem i sąsiadami pospacerowaliśmy sobie nad zalewem Dębowym z różnych stron ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Anna11-Aniu!
Jak będą roślinki widoczne w tej rabacie kołowe, w korze oczywiście, to będzie to ładniej wyglądało.
Mam hosty co już listki otwierają.I takie co w kłach sporych i takie co ledwo widać z ziemi.
U mnie też sucho.I deszczu żadnego nie miałam.
Mam jedno epimedium. o takie :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W ubiegłym roku próbowałam go sobie podzielić. I niestety tylko urwało mi się połowę roślinki.
Nic mi się nie udało.Korzenie gdzieś mocno głęboko poszły. Roślinka bidniejsza była./w tym sezonie widzę,że się odbudowuje.
Och cieszę się ,że pamiętasz o mnie i o tym żywokoście. ;:196 Ostatnio gdzieś sobie na internecie go tylko pooglądałam :)
any57 Teraz i moi sąsiedzi już normalnie reagują na moje pozy przy robieniu zdjęć czasami mnie wołają i pokazują roślinki aby zrobić zdjęcie i je zidentyfikować, jak ich np, nie znam. I oni się przyzwyczajają ,że taki sąsiad gania z aparatem.I my i już tak się nie krepujemy.
Locutus-LOKI Wiosna jest ładną. Ale i wymagająca.Sporo różnych prac do wykonania mamy. Od przycinania, do kopania, przesadzania, grabienia, pielenia, siania i podlewania. Taka to nasz wiosenna joga ;:306
Ja w sobotę też biegałam godziny ze szlauchem po ogrodzie .Czas chyba chociaż w niektórych rabatach nawadnianie założyć.
W warzywniku cieniutko.dopiero rzodkiewka i cebulka mi wyszła.A i szpinak.
Dziękuję i ja pozdrawiam :)
apus-Basiu O, cieszę się,że do mnie zajrzałaś. I bardzo dziękuję za miłe słowa.
Nowe rabaty powstały. Nie tylko ta kołowa,Za huśtawką też. :wink:

Moja magnolia Ann, wyemigrowała pod warzywnik.Trochę dostało jej się od przymrozków.Ale kwitnie, żyje. ;:138
Obrazek
Obrazek

Obrazek

JAKUCH-Jadziu, plocczanka-Lucynko ;Alicjo125 Bardzo wam dziękuję za pochwalę moich pomysłów i prac. ;:196
W kamyczkach jest takie poidełko.Mam takie swoje.Innego nawet nie miałam. Teraz już mam.
Jeszcze z e dwa pomysły siedzą mi w głowie.Zobaczymy latem, czy uda się coś jeszcze zrobić.
Hosty moja są w różnym stadium jak na razie. I zaczynają listki pokazywać i kły i z ziemi je trudno zobaczyć.
Ale potem nadrobią wszystkie.
Pozdrawiam cieplutko . ;:cm
Martuś64 Wiosną zawsze jest więcej prac.A ja trochę zmian wprowadziłam.to trzeba było więcej popracować.
No widzisz, żadnych nowych rabat miało nie być.A tu i okrągła zrobiona.I za huśtawką poszerzona.Ech, człowiek łasy na te rośliny ,I to bardzo. :wink:
No trochę kwitnień jest.ale nie tyle co w ubiegłym roku.więcej tulipanów mi kwitło.
Epimedium odbudowuje sie po moim niefortunnym ubiegłorocznym dzieleniu.
Och to dobra wiadomość, co do piwonii./zobaczymy czy mi zakwitną , czy nie./trudno , jak będzie to będzie.
Wiem,że lilakowi ciężko, bo duzy i z pakami kwiatowymi.będę go jeszcze cały czas podlewać. Bufo-bufo-Olu Oj może gdzieś obok jest twoja hosta ?? Czasami krety przesuną roślinę ??
O tak, maż mi dużo w ogrodzie pomaga. ;:173

Trochę w dzień hartuję pomidorki, papryczki i bakłażany...
I to noszenie, jak mrówka codziennie zaczyna się
W dzień na dwór, na noc do domku i tak do zimnej Zośki ??
Huśtawka dobroci... nie wszystkie sadzonki są wyniesione. . trochę jeszcze w domku .
Obrazek
Bakłążany
Obrazek
Owady też testują co to za roślinki się w przyrodzie pojawiają ??
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu oj tak mam to samo rano na balkon wieczorem do domu trzymam je nawet już do 22 coraz dłużej żeby się hartowały. zastanawiam się kiedy by je zostawić na noc na balkonie ale jeszcze nie ryzykuję boję się o nie. Sadzonki masz ładne takie dorodne niech zdrowo rosną i owocują. Pozdrawiam miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu teraz wszyscy tak mamy że biegamy z sadzonkami tam i z powrotem Od jutra mają być juz cieplejsze noce, więc nie trzeba będzie chować na noc .Twoje pomidorki jeszcze raz tak wysokie jak moje jestem jednak dobrej myśli że dadzą radę jak tylko się ociepli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Śliczny, romantyczny ogród. Ogrom cudownych roślin i w dodatku tak pięknie uchwyconych na zdjęciach. Będę zaglądać z przyjemnością.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Aniu, pięknie Ci wyszła rabata z poidełkiem ;:63
Widzę, że hosty już u Ciebie całkiem spore, moje dopiero kielki z ziemi wystawiły i to nie wszystkie. Jedna tylko, najstarsza, która ma miejscówkę na patelni ma już spore liście.
Fajny spacer nad zalewem, po całym pracowitym tygodniu należy sie relaks ;:108
Moje sadzonki ta jak Twoje wędrują między mieszkaniem i balkonem. Magnolia cudna ;:215
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
DzonaK

Post »

Aniu jak mróweczka pracujesz , jak przychodzi moment wysiewów to człowiek się cieszy ale jak lata z tymi sadzonkami na dwór i do domu to ma już dosyć i czeka z niecierpliwością drugiej połowy maja , żeby to wszystko już wysadzić. :) . Hortensję będą żyć wypuszczają od korzeni ;:oj
A mam jeszcze pytanie odnośnie tego poidła , czy pod spodem kładłaś jakąś folię ??
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu sadzonki pomidorów i bakłażanów piękne duże ja w tym roku nic nie siałam , rozsady warzyw wsadziłam , pomidory kupię , nie było czasu się nimi zająć , ogródeczek też masz już uprzątnięty , wszystko na czas , podoba mi się klonik , ale zawsze myślę ,ze on mi przemarznie , a tak by się przydało coś o takim zabarwieniu pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu zawsze byłam pod wrażeniem pięknej okolicy w której masz ogród. Zazdroszczę terenów do spacerów.
Nie ustajesz w pracach, nowa rabatka powstała do tego pożyteczna z poidełkiem dla Fiony https://images90.fotosik.pl/354/157a935e3bd7a546.jpg
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ;:196
Trudno za Tobą nadążyć. Jesteś tak aktywna, tyle sadzisz, przesadzasz i tworzysz nowe rabatki.
Tyle masz jeszcze warzywek do posadzenia, dekorujesz i już nie wiem , co jeszcze.
Od samego czytania prawie dostałam oczopląsu. ;:oj ;:oj ;:oj
Podziwiam Twój zapał i wigor, z jakim realizujesz wszystkie swoje pomysły. ;:215
Trzymaj się zdrowo. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie kochani ;:196
wczoraj miałam lato, tak gorąco.A pod wieczór chmurki i upragniony deszcz ok padał, przestawał, znowu padał.I ochłodziło się.
Dziś chłodno, pochmurno, wilgotno.tylko pomżyło. Ale wszystko dobre. ;:108
Udało mi się trochę doniczkowych donic zrobić.Ale dziś wszystko + rozsady wniosłam do domku, bo w nocy mam mieć tylko 3 stopnie.
To wolałam poganiać i pownosić, niż stracić roślinki. ;:108

Alu125 ; JAKUCH-Jadziu Sadzonki nawet dobrze rosną. To mnie cieszy .
Bo i pomidorki i papryczki bardzo lubimy.
Moje rozsady wczoraj zostały na noc na tarasie. Ale za pewne jeszcze póki do posadzenia w gruncie, będą takie noce,że trzeba będzie je zabrać do domku.A może nie ??

Pozdrawiam miłego dnia ;:168
Hartowanie roślin doniczkowych też jest .Minionej nocy i poprzedniej i kwiatuszki i rozsady zostały już na dworze.
Obrazek
Obrazek
Anettko Dziękuję za miłe słowa. ;:196 Cieszę się,że mój ogród ci się spodobał.Zaparaszam o zcywiście częściej .

Poszłam przedwczoraj na rynek po sadzonki porów i selerów. i posadziłam już w warzywniaku .
I skusiłam się na jakaś sadzonkę szałwii.Sama nie wiem jaka to.
Nawet nie wiem czy to jednoroczna, czy nie. ???
Jeszcze w doniczce, bo nie wiem gdzie ją posadzę :)
Obrazek
Obrazek

jarha-Halszko Dziękuję za pochwałę mojej rabaty z poidełkiem.
Moje hosty są różnym stadium.I już lisiakami, z kłami i takie co ledwo z ziemi wychodzą. To normalne.
Potem wszystkie się zrównają.Okolicę mam mam bardzo sielską, spokojną i ładną. Pobliski zalew nadje uroku i swoistego klimatu.
A spacery czasami na odprężenie muszą być. :)
Tak, tak teraz się nachodzimy z roszadami. To na dwór, to do domku i tak w kółko.
Ale już niedługo.Moje dzisiaj nocowały na dworze.
Trochę wiosny
Kaczeńce kwitną
Obrazek
Obrazek

DzonaK-Asiu ; Ignis05-Krysiu Dziękuję ;:196
Z wiosna jest więcej prac.A jak jeszcze sobie człowiek coś wymyśli, chce mu się zmian to musi zrobi. :roll:
Ja ostatnio latam z tymi sadzonkami na dwór i do domu .Dwa dni , a raczej noce zostały na dworze. Dziś pewnie zabiorę je do domku bo u mnie tylko 3 stopni mam być.
Tak poidełko wyłożyłam folią. ;:173 Dekoracje lubię, to się same robią w łapkach :)Szkoda,że więcej czasu nie mam to coś jeszcze bym zrobiła.Bo w głowie pomysły są. ;:109
Dziękuję.I wy trzymajcie się zdrowo. ;:196

inka52-Tereniu Nawet rozsady rosną ładnie.Oj jak się nie miałam własnych to można i kupić na ryneczku takie jakie się lubi.I potem mieć swoje warzywka.
Ja kiedyś też sadzonki pomidorków i papryk kupowałam.
W warzywniaku sporo mam posiane.Ale oprócz rzodkiewki, cebulki i fasolki szparagowej jeszcze nic mi nie wyszło.
a nie wyszło, wyszło, ziele wszędzie ;:306
Marzył mi się taki klonik.Mam nadzieję,że mi dobrze przezimuje. Też się obawiam tego zimowania.zobaczymy jak będzie. :?
korzo_m- Dorotko Dlatego kupiłam tutaj działkę, bo okolica ładna, spokojna i cicha z dala od zgiełku miasta.Zalew, lasy, łąki,, ;:167 .A kiedyś to to całkiem było zacisznie.
Trochę się zmodernizowała, przybyło domków. ale i tak jest spokojnie i pięknie.I ta zwierzyna i ptasie koncerty ;:167
Dziękuję i cieszę się,ze nowa rabatka z poidełkiem się spodobała.
Mam nadzieję ,ze i owady i ptaszki z niej też skorzystają .nie tylko Fiona ;:108

Obrazek
Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu szałwia omączona, którą kupiłaś, jest jednoroczna. Pozwól jej się wysiewać, będziesz mieć co roku. Może też zbierz nasiona i wysiej do doniczki wiosną. U mnie od lat rośnie, ale jest wysoka, te ze szkółki są skarlane.
Tulipany cudnie pokazałaś. ;:oj
Wynoszenie rozsad też mnie nudzi, ale chłody znowu wróciły, więc na dworze nie zostawię najbardziej wrażliwych. Trochę dziś zaryzykowałam i kilka jednorocznych posadziłam. ;:124
Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj też zostawiłam sadzonki na dworze to ich pierwsza noc bo zapowiadali na noc 12 *jednak nie wiem czy tyle będzie, ale nic to nie zmarzną .Aniu czy to roślinka od Daysy kurcze moje wszystkie się zniszczyły na korytarzu https://images92.fotosik.pl/356/d913bbd5a289292d.jpg .Szałwia taka fajna piętrowa ja sobie kupiłam w Dino białą szałwię Edelweiss .Drogie, ale cóż jedna to nie majątek, a jakoś szałwie mi wszystkie padły tylko lekarska się ostała mam ją już tyle lat .Cudny ten liliokształtny uwielbiam takie tulipany .Udanej majówki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakie śliczne portrety tulipanom zrobiłaś ;:oj Takiego https://images92.fotosik.pl/356/4aabfc7dccf7833e.jpg też mam i już się cieszę, że on taki piękny będzie :tan Te jego biało- zielone łebki są po prostu cudne. I biało obrzeżone liście- jestem nimi zachwycona odkąd tylko zaczął wyłazić z ziemi :heja
Kulista rabata jest pierwszorzędna i jak tylko nasadzenia się rozrosną, to może pretendować do reprezentacyjnej i ma ogromną szansę wygrać. Podoba mi się cała, a już to maleńkie oczko będzie teraz i moim oczkiem w głowie ;:108 Przyda się na pewno nie tylko Fionie, która już je polubiła, ale i innym zwierzakom, których w takim ogrodzie jest przecież bez liku.
Na epimedium nie mogę się napatrzeć ;:oj Mam już je i ja, ale jeszcze maleńkie i patrząc na Twoje i nie tylko, zastanawiam się jak mogłam się do tej pory bez niego obejść?
Pozdrawiam i sprzyjającej pogody życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”