W moim ogrodzie cz.40

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: W moim ogrodzie cz.40

Post »

Agnieszko siatka jest ok! jedynie w miejscu gdzie musiałam przeciąć, bo rosło tam coś co tamowało przeciągnięcie siatki to muszę jakoś połączyć, ale stale nie ma kiedy. Dość gęsto przywiązywałam i dobrze się trzyma. Nie wiem jaka to gęstość, ale chyba największa. Wiklinowa osłona dość szybko płowieje, drewniane panele też się starzeją brzydko, a to jest dość trwałe.
Na pewno przymrozi jak zwykle w lutym to może nie które rośliny przekwitną ;:306
Pozdrawiam Noworocznie ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu, co to za kwiatuszek tak się spieszy, wychylając już swoje pączuszki? Wiatrów i ja nie lubię a dziś znów niebo było różowe wróżąc to zjawisko :( Przedostatnia fotka mnie urzekła, ta ścieżka latem wsród krzewów musi wyglądać cudownie, co za rośliny tam rosną, czy róże też przy tej ścieżce masz posadzone, dojrzałam suche kwiaty Hortensji ale reszty nie odgadnę. Życzę spokojnego i obfitego w piękne kwiatuszki Nowego Roku ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Marysiu w Nowym Roku :) oby był lepszy niż poprzedni i oby pogoda nam dopisywała :) U Ciebie widzę w ogrodzie również pomieszanie zimy z wiosną, coś ostatnimi czasy wydaje mi się, że mamy pod górkę z tą naszą roślinnością. Dobrze, że chociaż ptaszki wpadają do Ciebie na stołówkę to możesz podziwiać :)
Oby do wiosny, do nowych pomysłów, nasadzeń i zmian :) :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj w Nowym Roku Marysiu ;:196 pogoda faktycznie mocno średnia, w nocy przymrozki, a w dzień wieje ;:222 Na prawdziwą zimę chyba na razie nie mamy co liczyć ;:185
A jak tam pączek róży, udało mu się rozwinąć?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w Nowym Roku!

Oby zdrowie Wam dopisywało, a ogród był samoobsługowy :D

Krysiu zapraszam na wiosnę na tą dróżkę ;:180 Wokół busz króluje kolorowy, nie sposób wymienić wszystkiego bo u mnie wszędzie coś rośnie...to trzeba zobaczyć :roll:
Jakaż byłam zdziwiona kiedy pośród liści wydawało mi się irysowych czy liliowcowych wychylił się hiacynt ;:oj Cały czas jest w pączkach, bo pewnie czeka na wiosnę ;:306 Dziękuję i ściskam Cię Noworocznie ;:196

Mariuszu gdzieś wyczytałam, że spośród notowanych lat ubiegłoroczny rok był w Polsce najcieplejszy...no to co się dziwić :D Jaki będzie ten? wszystko przed nami! Ptaszęta młócą jakby zima była...rozleniwiły się ;:306
Oby do wiosny! ale już coraz lepiej, bo zaraz zaczną się siewy! :wit

Beatko witaj ;:196 tej nocy nie było przymrozku i wszystkie tafle na wodzie w płynie ;:306 ale wieje, że łeb chce urwać. Obawiam się że zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa...będzie pewnie w lutym, tak ostatnio bywa. Pączek trwa a poprzednie już zbrązowiały, jednak na różach sporo nowych przyrostów. ;:202

Gosia narzekała, że nie lubimy wspominać...no to tak było rok temu 2 stycznia
Obrazek

a tak 7 stycznia
Obrazek

Obrazek

i do końca stycznia na zdjęciach śnieg. Zatem zimy Wam życzę nie bardzo mroźnej, ale białej!
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Ale ładna zima :D A te róże co ci wypuszczaja listki to masz oslonięte czy nie? Moje są oslonięte i się zastanawiam co tam się dzieje ale one sa od strony płn to maja zimniej bo mniej słońca teraz, a ziemia zamarznięta u mnie. Ja to bym nie wytrzymala i od razu wykopała hiacyncika bo juz tak wiele razy robilam; teraz juz nie sadzę na zewnątrz bo były strasznie zniszczone i szkoda ich; nie ma z nich żadnej radości ale raczej smutek jak sie je takie widzi.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu w pierwszych dniach nowego roku. ;:196
Strasznie ciężko mi się po klawiszach skacze, jakieś drętwe paluchy mi się porobiły, co mnie wyprowadza z równowagi. ;:145
Nie lubię chorować, ale kto lubi?! ;:124

Kochana, niech ten nowy roczek przyniesie Wam tylko radość i zdróweczko, a w ogrodzie same piękne kwitnienia i owocowanie. ;:31 ;:cm
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale cudną masz zimę, taką w najpiękniejszym wydaniu ;:oj O ile śliskich chodników nie znoszę, to dla takich widoków byłabym gotowa pocierpieć ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hmm chyba wolałabym takie zimowe widoczki jak z ubiegłego roku.
A w tym to nie wiadomo co mamy czy zimę czy przedwiośnie.
Pozdrawiam Marysiu noworocznie.
I wszystkiego co najlepsze ci zryczę. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu dobrze, że doczytałam zdjęcia z zeszłego roku, bo jak zobaczyłam nie mogłam uwierzyć. Myślę tak blisko mieszkamy od siebie, u mnie od wczoraj leciutko obsypane śniegiem, a u Was jego tak dużo ;:oj
Paskudny wiatr mocno wieje, nie lubię takiej wietrznej aury.
Życzysz ogrodu samoobsługowego, oby tak się dało, wtedy siedziałybyśmy w cieniu pod drzewkiem z dobrą książką. Nie da się, toż musimy w jakiś sposób spalić te kalorie dołożone przy świątecznym stole.
Ty dwa razy dziennie spacerujesz po ogrodzie do kurek, ja muszę iść dosypywać ziarna do karmników no i droga do kompostownika co drugi dzień z obierkami kuchennymi obowiązkowa.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie !

I wywróżyłam sobie śnieg i zimę, ogród co prawda z cienkim kocykiem ale białym!

Igo żadnej róży nie okryłam, a i tak wypuszczają przyrosty. Jedynie mam kopczyki przy nowoposadzonych powojnikach i na paru delikatnych bylinkach. Nawet figi nie zabezpieczyłam. Ten hiacynt został przesadzony podczas akcji wykopowej z całą bryłą i nie wiem dlaczego niedawno wypuścił kępę liści, a wśród nich ten kwiatuszek. Jak przeżyją to wykopię osuszę i posadzę w innym miejscu w następnym sezonie. Hiacynty jak nie wykopię to na następny rok marnie kwitną, ale za to za dwa trzy lata narastają i znowu są ładne, a wszystkie mam posadzone w pojemnikach.

Lucynko kochana uważaj na siebie grypa jest niebezpieczna a szczególnie powikłania. Leżcie i nie narażajcie serca na wysiłek. Bardzo mi przykro, że tak Was od Nowego Roku położyło ;:167 Dużo, dużo zdrowia życzę.! ;:196 i Dziękuję za życzenia ;:4

Natalko miałam! bo zdjęcia wspomnieniowe ale wywróżyłam chociaż trochę i mam biało za oknem ...do tego słoneczko i aż miło patrzeć! Chodników też nie lubię śliskich, ale na szczęście nie muszę ich na razie pokonywać!

Aniu u mnie jednak pobieliło więc i może Tobie spadnie chociaż trochę śniegu.
Tego Ci życzę, bo Twój ogród w zimowej szacie wygląda wspaniale!
Dziękuję i zdrówka dla Ciebie ;:196

Dorotko ja nawet kilka razy tam i z powrotem nie tylko do kurnika, ale i dalej bo dopiero za nim roztaczają się widoki! Chodzę bo ja nie usiedzę, tylko wkurza mnie trochę ubieranie ale nie mogę ryzykować :lol: Za oknem biało i słonecznie a i niebo takie optymistyczne w porównaniu z tym co było ostatnio!
Z tym samoobsługowym to powiem tak...wolę pracę wtedy kiedy chcę, kiedy mam czas i siły ale bywa różnie. Na pewno nie będzie u mnie trawnika i kilku drzewek :uszy Przede mną dużo obcinania gałęzi, suchych bylin i to mnie trochę przeraża, pewnie już bym zaczęła ale za wcześnie... a patrzeć na to muszę ;:306

Miłej niedzieli i dziękuję za odwiedziny!

już za miesiąc będzie tak!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorja
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45

Post »

Pozdrawiam gospodynię Wątku i miłych gości Noworocznie! Wielkich plonów, małych chwastów, i ogrodów jak ze snu! ;:215
Włóczę sie po cudzych wątkach , odliczam dni do wysiewów. Tu przychodzę oglądać busz zielony i ptactwo. Tak po prostu, a zdjęcia ogrodu w zimowej odsłonie zawsze są...uroczyste, niesamowite.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A i moje zapikało serducho, że u Ciebie Marysiu taka zima ;:306 Dobrze, że doczytałam, iż to wspominki.
U mnie podobnie jak u Ciebie, lekki śnieżek okrył ogród. Ale zawsze to ładniej wygląda nawet z małą ilością śniegu zimą niż w ogóle bez.
Na razie w lutym nie zapowiadają zbyt wielkich mrozów, może tak to wytrzyma.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No miejmy nadzieję że tak będzie, na razie nie widziałam żadnych prognoz długoterminowych kiedy wiosna przyjdzie - z drugiej strony byłoby to wróżenie z fusów ;:224
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, staramy się nie poddawać i raczej nieźle nam to wychodzi, dziękuję. ;:196
Moje widoki z okien też pobieliło i choć to zaledwie batystowa serweteczka, to i tak cieszy bielą. ;:138
A przebiśniegów, śnieżyc tudzież wszystkich innych zwiastunów wiosny też już wyczekuję z niecierpliwością. :roll:
Śliczną kępkę pokazałaś. ;:215 Moje jakoś tak pojedynczo się po działce powyprowadzały. ;:7
Zdrówka. ;:167 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”