Olu2310 Fiona i dumna z polowania. Ale musze uważać ,bo niesie nie raz żywe jeszcze myszki na tras czy do domu i jeszcze się nimi bawi. Jakby nie mogła tego robić dalej. Tyle terenu ma i trawy. Nie,,,niesie zawsze na taras czy do środka .
Ogórki praktycznie codziennie lub co drugi dzień przerabiam, mniej lub więcej. Sa to trzeba robić.
Wczoraj był mecz siatkówki , to na późny wieczór zostawiam przerabianie. I nawet mało snu nie przeszkadza. Dziś pewnie tak samo zrobię. Bo kolejne mam 1 wiaderko.
marta64 -Martus Jedne roże kwitną inne przestają. Inne powtarzają. Fajnie, ze jeszcze trochę tych różanych kwitnień jest.
Floksy pięknie kwitną. Jeszcze nie wszędzie rozkwitły.
a ten przetacznik kupiłam równo rok temu. I chyba nawet polowe go nie było. Tylko mniej. Ładnie się rozrasta.
Hosty nawet ładnie rosną .Mam oczywiście i trochę młodych, mniejszych. I trochę za gęsto. Będę musiała je kiedyś poprzesadzać.
Współczuję i gradu i ślimaków.
Fiona pracowita i łowna. Prawie codziennie mi cos przynosi z łąk.
korzo_m -Dorotko .maniolek -Mariuszu Dziękuję. To prawda, ogórkowe zbiory obfite mam w tym roku.
Mi w tym roku wszystkie wzeszły chyba w 100% procentach .Nawet za gęsto miałam i usiałam przerywać i sadzoneczki wcześniej małe dałam 3 sąsiadom. Tyle ich było.
Fiona jest bardzo łowna, co raz cos niesie i pokazuje.
Ja obserwowałam swój ogród i cos wszędzie dosadzałam, upychałam aby w nim było stale kwitnącego

Ogródek, i na rabatach podlewam. Ale trawnik już nie .I miejscami ma placki powypalane od słońca.
róża Excelsa

Elshorn przekwita

hortensja Debolistna

Papryczki już tez są

Guzikowiec zaczyna kwitnienie

Wody ubyło w stawie dużo.

Posadziłam nad stawem,,,,przywlokłam z lak