Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Na pewno humorek poprawiony dzięki takim zakupom. ;:108
Ślicznie przebarwiona Obiedka, Chyba po raz pierwszy widzę ją w takiej odsłonie.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iwonko :) Piękne jeszcze kwitnienia ...u mnie mróz - 4,5 st 29 i 30 . X. ściął pięknie jeszcze kwitnące do tego czasu róże i pelargonie . Trzeba czekać na kolejny sezon, ale z przerażeniem stwierdzam ...jak ten czas pędzi. Ostatnie dni dały mi wiele do myślenia i zdecydowanie zamierzam przystopować ...w tym roku odeszły na wieczny spoczynek dwie moje przyjaciółki 64 latki, sąsiad 57 letni, dyrektor z mojej szkoły, w której pracowałam -53 lata , a w nocy z 31 na 1 listopada, czyli przedwczoraj 61 letnia kuzynka , z mojej miejscowości . Zdecydowanie zmieniłam priorytety . Iwonko , Ty też nie szalej :) Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, ileż Ty sroczek za ogonki chwytasz, nie zaniedbując niczego ;:oj I grzybki w ogromnej ilości, i rybki, i ogród ogarnięty, a nawet jeszcze nowe zakupy poczynione ;:180 Ale jak z tego nie skorzystać, skoro prawie samo pcha się w łapki ;:306? Na te rybki, to aż mi ślinka poszła, takie kotleciki, to musi być pychotka, mniam...
Oj, nie umiesz Ty usiedzieć w miejscu, nie umiesz ;:215 Ale z naturą nie ma co walczyć. Jeśli ktoś kocha, to co robi, to bezruch go zabije. I jeszcze ten kompostownik ;:303 Jesteś nie do zdarcia ;:63
Pogody i siły w takim razie życzę, żebyś wyrobiła się ze wszystkim ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko jak pracowałam to też przywoziłyśmy rośliny albo do zimowania albo robiłyśmy rozsady :D Z rozsadami był kłopot jak były dni wolne :D Taka mała wieś mi się marzyła i dalej marzy, ale to już nie te lata :wink: Trzeba mieć pomoc blisko. Wystarczą mi kury ;:306
Działka jeszcze jesiennie kolorowa u mnie kolejne przymrozki nawet chryzantemy zniszczyły.
Przed nami jeszcze w miarę ciepły tydzień ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, no i mamy już listopad ;:333 , a ja dodatkowo dostałam mroźne noce. :tan Nareszcie, najwyższy czas, by było sprawiedliwie. ;:306
Twoja działeczka bardzo jeszcze kolorowa ;:63 , a nowe nabytki na tzw. poprawę humoru ciekawe. ;:215
Zdrówka życzę ;:167 i udanego tygodnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Dzień wolnego w pracy, więc oczywiście wykorzystany musi być maksymalnie :D , więc oczywiście prócz spraw domowych była również działeczka, bo w końcu czas aby pochować pościel, koce, żeby wilgoć ich nie opanowała, kilka roślin znowu wsadziłam do ziemi, jeszcze kilka zostało do wsadzenia, ale mokro dziś strasznie po kilku dniach deszczu, więc nie fajnie sie pracowało. Jednak do zimy działeczkę trzeba przygotować, to jeszcze kilka wolnych dni w pracy i będzie gotowa, oby tylko pogoda dopisywała.
Niedługo kolejny długi weekend i ten mam na reszcie wolny ;:138 , niech tylko pogoda będzie czego i Wam i sobie życzę :wit ;:3
Kasiu u nas na szczęście jest podział obowiązków w przebieraniu, suszeniu i gotowaniu grzybków, nie robie tego sama :tan
Jadziu kochana tak mi przykro, bardzo Ci współczuję, oby do wiosny wszystko dobrze sie skonczyło, będzie dobrze ;:196
Dorotko ja uwielbiam wszelkie pierzaste, zawsze ich miałam dopóki mieszkałam na wsi, teraz niestety takie widoki to już rzadkość. Grzybków w tym roku było sporo, więc nawet Twoje dwa razy pewnie zaowocowały pełnymi koszami ;:215
Aniu już bardzo nostalgicznie się na ogrodach zrobiło, ale i pora roku taka nostalgiczna, teraz oby do świąt, a potem to już sianie i coraz bliżej do wiosny.
Małgosiu wiesz, a najśmieszniejsze jest to, że ja nigdy nie planuję, bo z planami różnie, rano wstaję i wtedy wiem co będę robić ;:306
Stasiu kochana oszczędzam łapkę o ile sobie przypomnę, nie no nie aż tak źle nie jest, staram się, ale pracy przed zimą sporo trzeba zrobić, bo nie wiem co wiosną będzie.
Reniu witaj, na reszcie jesteś :D , no czasem tak bywa, że trzeba poprawić sobie humorek, jedni szmatki, inni kwiatki, a inni jeszcze coś innego ;:306
Beatko śliczna, też mi sie podoba, choć widzę, że z roku na rok coraz słabsza, muszę ją chyba przesadzić.
Bogusiu tak, masz rację, w moim otoczeniu też sporo osób choruje i to ciężko, odchodzi i ja pewnie dlatego żeby o tym nie mysleć, a może dlatego żeby się nie poddać taka jestem, ale myślę, że aż tak bardzo to ja nie szaleję, odpoczywam w pracy, to są dni zupełnego nicnierobienia, chociaż to wydaje mi się bardziej męczące ;:108
Iwonko o właśnie, dokładnie, mnie męczy jak nic nie robię i to bardzo męczy, a kotleciki rybne są naprawdę super, zawsze lubię mieć zapas zmielonego mięsa z ryby na nie ;:215
Marysiu i jak słucham to jeszcze nie prędko zima przyjdzie, ma być nadal jesiennie. Wiesz jak ja lubię wszystkie pierzaste, oj to jest ciągle i nadal moje marzenie, ale to chyba dopiero jak wrócę na wieś, a dzieci przyjdą do miasta, choć one nie bardzo chcą.
Lucynko, ale to chwilowe było, teraz znowu jesiennie prawda ?
Dzisiejsze zdjęcia z działeczki, późna jesień, a niektóre rośliny szykują się do kwitnienia ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to jeszcze u Ciebie jesiennie Iwonko! :) Trawy kwitną jeszcze róże się wdzięczą.. ;:333
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko cudne widoczki letnio-jesienne ;:215 Uwielbiam zbierać grzyby, więc z przyjemnością pooglądałam również wasze wyprawy do lasu.
Dobrze, że wstawiłaś zdjęcie Stanisława, bo w pierwszej chwili pomyślałam, że ci się mąż zawieruszył :;230
Cieszę się ogromnie, że z ręką już lepiej i znowu możesz szaleć na całego :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, Tobie nawet różyczki jeszcze kwitną, trawy się kołyszą jesiennie, a są i takie roślinki, którym do wiosennego kwitnienia bardzo pilno. ;:215
Czytam, że masz nadmiar deszczu, a u mnie tylko nocami pokropi, a ziemia na głębokości ponad dwucentymetrowej nadal sucha. ;:222
Mam nadzieję, że i do nas deszcz przywędruje. ;:218
Ja już działkę do zimy przygotowałam, pozostało mi tylko podsypanie różyczek i okrycie wrażliwców, ale to już bliżej zimy.

Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę. ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jesiennie i pięknie ;:138 Z jednej strony zima mrozna i śnieżna potrzebna jest Obrazek W piątek nie wytrzymam aresztu domowego i może jakiś kwiatek także znajdę? :roll:
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

W twoim balsamicznym klimacie to i róże chcą kwitnąć w listopadzie :) Sliczne jesienne trawy! A co to jest?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/28ee415bf53bf0fb
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To prawda Iwonko, teraz juz nostalgiczna pora nastała.
Aby tylko jeszcze wy porządkować ogrody i czas oczekiwania do świąt pozostał.
a potem zleci i nowy Rok , nowe wysiewy na parapetach i znowu coś się będzie działo.
Piękne masz te różne twoje trawki. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit
Dziś znowu troszke popracowałam na działeczce, do południa tylko, bo potem znowu deszcz i ten wygonił mnie do domku. No miałam też inne plany, dziś byłam u dentysty ;:202 , no i przeżyłam to nawet :tan
Poczesałam dzis trochę trawy żeby nie fruwały na wietrze, jeszcze nie wszystkie, bo mam ich sporo, ale i jukę już podwiązałam i posadziłam znowu kilka roślin ;:108
Maryniu jeszcze tak, jeszcze kwitnie małe co nie co, ale mokro, to zaraz po kwitnieniu będzie.
Małgosiu mąż tak łatwo się nie zawieruszy, on jest słusznych rozmiarów ;:306
Lucynko z okrywaniem to jeszcze daleko choć kartonów nazwoziłam i nimi okrywać też będę, a deszczu to Ci podeślę jak chcesz :wit
Kasiu pod warunkiem że ciepło będzie, nie szalej jeszcze bo to nie dobrze przeziębic przeziębienie ;:108
Iglo to chyba pieris, ale reki uciąć nie dam ;:306
Aniu ja to już czekam na te parapetowe wysiewy, choć zawsze sobie mówię, że tylko troszkę, bo miejsca nie ma, to jednak sieję, a potem szukam półeczek żeby dostawiać ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, związałaś trawę medalowo ;:77 Wyszła jak piękny dzban, od razu z bukietem ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonka1 pisze:Iwonko, związałaś trawę medalowo ;:77 Wyszła jak piękny dzban, od razu z bukietem ;:63
Obiema rękoma podpisuję się pod zdaniem Iwonki1 ;:138 ;:138
Dmuchaj mocniej w te chmurzyska, niech przeniosą Twój deszcz do mnie. ;:180 ;:180 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”