Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

Krysiu, od jakiegoś czasu podczytuję Twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem jak wspaniały ogród udało Ci się stworzyć. Piękne, wesołe, kolorowe rabaty - tak jak lubię najbardziej. Na dodatek wszystkie roślinki super skomponowane. Cudne różaneczniki, a azalie wręcz niesamowite ;:oj Oczywiście nie omieszkam pochwalić też wspaniałych kwitnień różanych ;:138
Sama zaczynam od nowa tworzyć swój ogród i chętnie będę odwiedzała Twój wątek, by czerpać z niego inspirację.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do Tell jest piękna. Podoba mi się jej kolor i ciekawy kwiat, dobrze że zamieściłaś tak dużo jej zdjęć. Z przyjemnością obejrzałam tę piwonię w oczekiwaniu na kwitnienie tegorocznych :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Och Krysieńko jak pięknie jest w Twoim ogrodzie, wszystko to co lubię i te cudowne piwonie ;:215
Do Tell urocza i przyznam, że jeszcze jej nie mam, chociaż te co mam to też jeszcze młodziutkie, teraz raptem drugi sezon :D
Ogród marzenie, rośliny wypieszczone, a i wokół ogrodu tereny też piękne ;:333
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Krysiu :wit . Piękną masz zimę ;:138 , tak właśnie powinna wyglądać a nie szaro, buro i deszczowo ;:222 . Zdecydowanie przyjemniej oczekiwać na wiosną przy takiej pogodzie ;:215 . Może przy okazji wymrozi robactwo i wirusy ?? Dobrze by było ;:224 . Piękne wspominki z maja pokazałaś ;:oj . Jeszcze trochę i będziemy podziwiać kolorowe rabatki budzące się do życia . Piwonie masz przepiękne i sporo ich uzbierałaś ;:215 . Pozdrawiam i cudownego sezony Ci życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te dzwoneczki to hiacyntowiec albo kamasja ? Ale chyba jednak hiacyntowiec :D
Zawsze zachwycam się Twoimi piwoniami :) Zeszłej jesieni na promocji kupiłem około 10 odmian :) Mam nadzieję, że doczekam się pierwszych kwiatów w tym roku.
U mnie też tak mocno mrozi, w tym tygodniu było nawet -20*C ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu piękne wspomnieniowe fotki radujące kolorami szczególnie piwonia Do tell ;:167 ;:167 Śniegowe czapy takich u mnie nie było i nie ma do dzisiaj, a mrozy spore zapowiadają ..Wieje dzisiaj okropnie z minusowymi temperaturami ,a śniegu jak na lekarstwo ;:174 Miłego tygodnia bez mrozowych szaleństw ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Krysiu, czy Ciebie też mocno zasypało? Co tam u Ciebie słychać o wiośnie? Obiło mi się o uszy, że na Kasprowym było wczoraj +10 stopni, to w górach upał ;:306 .
Ile jest pięknych piwonii, Do Tell czarująca. Szkoda, że potrzebują sporo miejsca w ogrodzie ;:174 , ale może jakieś miejsce dla niej znajdę ;:224
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu piękne wiosenne kwitnienia ukochanych przez Ciebie piwonii, irysy masz ślicznie kwitnące! Widać że stęsknieni jesteśmy za kolorami, bo ruch na FO i coraz więcej wspomnień wiosny.
Jak Twój ogród? jeszcze pod śniegiem, bo u mnie sporo takiej twardej skorupy i rankiem zamrożonej. To dobrze, że nocą przymarza i topnieje w dzień powoli żeby nie było powodzi.
Siejesz coś na parapetach?
Jestem ciekawa nadchodzącego sezonu, pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit

Od paru dni wielkie ocieplenie, a dziś to już zupełnie jak późno wiosenny dzień, skorupa śnieżna jeszcze zalega w paru miejscach na podwórku, ale wczoraj już posprzątałam jedną rabatę położoną przy południowej ścianie domu i nawet wygrabiłam w tej części trawnik, ależ to było miłe uczucie :heja
Jeśli przyszły tydzień będzie też taki cieplutki to prace porządkowe będą mocniej pchnięte bo mam tydzień urlopu :D a sprzątać jest co ;:224 prognozy mówią o trochę chłodniejszych dniach, zobaczymy jak będzie...

A tymczasem jeszcze powspominajmy trochę tamten rok, bo jak wiosna przyspieszy to nie zdążę pokazać wszystkich wspominków ;:oj
Czerwiec 2020

Bowl of Beauty
Obrazek

Marysiu Maska Wiesz jak ja bardzo kocham Piwonie ;:167 Irysków tez trochę więcej już mam :heja bardzo jestem ciekawa tego sezonu i już nie mogę się doczekać. Nie sieję nic na parapety bo trochę teraz jestem w pracy zawalona, posieje wprost do gruntu warzywa na zielone i nie tylko. tak zrobiłam w tamtym roku i byłam zadowolona. pietruszkę zostawiłam parę korzeni i widzę, że będę mieć szybciutko natkę do zupki :D Pozdrawiam ciepło ;:196

Obrazek

Martusiu Jeszcze gdzie nie gdzie zalega skorupa śnieżna, ale bardzo ciepło się zrobiło. A wiosnę już widać bo krokusowe noski się powychylały. Teraz czas rabaty ogarnąć, bo trawsko nawet w zimie rośnie ;:219 Do tell jest urocza, bardzo ja polecam, ja kupując nie myślałam ze tak szybko obdarzy mnie kwiatami i ujrzę te śliczności u siebie, bo ona bardzo zmienne ma pręciki w środku wraz z rozkwitem. sadzona wiosną 2017 zakwitła już następnego roku choć była malutka sadzonka. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Jadziu odpisuje z opóźnieniem... dziś wielkie ocieplenie, ludzie nawet w podkoszulkach chodzą widziałam jak wracałam z pracy ;:oj Porządki ogrodowe zaczęłam, trochę planów nowych w głowie powstało, może uda się je zrealizować. Pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

Sebastianie już Danusia podpowiedziała nazwę dzwoneczków, one mają śliczny kolorek :) Bardzo jestem ciekawa Twoich nowości piwoniowych, będę zaglądać możliwe ze obdarzą Cię kwiatami. Dziś cieplutko można popracować w ogródku, ale ja dziś nie idę, postanowiłam że z reanimuję mój wątek. pozdrawiam cieplutko ;:168

Obrazek

Ewelino zima była bajeczne dzięki temu ze nasypało białego puchu, tak powinno być o tej porze roku :D Piwonii się nazbierało, bo każda taka ślicznotka że musiałam ją mieć, bardzo lubię mieć kolorowo, w czerwcu mój ogród tonie w kolorach. Wiosna budzi się do życia już krokusy i narcyzy noski wystawiają. Pozdrawiam serdecznie ;:168

Obrazek

Halinko bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu ;:180 bardzo lubię wszelkie kwiecie i dlatego tyle się nazbierało.
Do tell jest bajeczna, kolor cudowny, pręciki zachwycają, po prostu cudo ;:167 kup koniecznie. Pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

zabrakło uśmieszków, cdn
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Radośnie i kolorowo Krysiu ;:196 za niedługo znów tak będzie niech tylko śnieg zejdzie .Dzisiaj nawet pszczółki u mnie się uwijały w Rannikach .Czytam że powoli uskuteczniasz prace ogrodowe oby tylko pogoda dopisała to szybciutko uporasz sie ze wszystkim . Kurcze kusisz mnie tymi piwoniami i nie wiem czy na jakieś się nie skuszę,bo Bowl of Beauty też jest cudna :) Sił i zdróweczka Ci życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko bardzo mi miło powitać nowego Gościa ;:196 dziękuje za komplementy ;:180 ciągle tworzę ten mój kawałek raju, ciągle coś poprawiam, ale też cieszą mnie efekty, a jeszcze jak to co robię podoba się komuś to serce bardzo się raduje i bodziec do działania jest większy ;:180 ;:180 W Azaliach japońskich jestem bardzo zakochana być może dlatego, że one wnoszą bardzo dużo koloru do wiosennego ogrodu i dodają energii. Róże też pochłonęły mnie, i choć moja ziemia ciężka, staram im dogadzać, tam tegoroczne kwitnienie bardzo mnie zadowoliło, zobaczymy jaki będzie ten rok dla nich... dziękuję za odwiedziny i nie omieszkam zaglądnąć do Twojego wątku, pozdrawiam ;:196

Obrazek

Kasiu kaniu ja też oglądam teraz zdjęcia w oczekiwaniu na nowy sezon :) Do tell jest bajeczna cały czas jestem pod jej urokiem ;:170 pozdrawiam wiosennie ;:196

Obrazek

Iwonko ja też się zachwyciłam Epimediami, takie maleńkie niepozorne kwiatuszki a maja w sobie to coś co przyciąga, no i liście są ozdoba cały sezon, i to też mi bardzo pasuje :heja jakieś dwa zamówiłam już i też chyba pas. czerwiec to cudowny miesiąc, Burza kolorów w ogrodzie. Ja wczoraj już ogarnęłam rabatę przy ścianie południowej, tam nie ma już pokrywy śnieżnej bo w innych częściach ogrodu jeszcze zalega. Ale wiosnę już czuć i słychać a nawet widać noski krokusów. Przesyłam pozdrowienia ;:196

Obrazek

Danusiu faktycznie te hiacynciki są ekspansywne i trochę denerwujące ich liście bo leżą na ziemi i ślimaki lubią się tam chować ;:222
Piwonie to bardzo urodziwe kwiaty :D Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Beatko bardzo dziękuję za informację na temat tamaryszka, chyba wolałabym go jako drzewko, bo zawsze pod nim można coś dosadzić, może hostusie. Jeśli tylko będę w domu akurat w tym dniu kiedy wybierzesz się na Mogielicę daj znać chętnie się z Tobą zobaczę , a kawkę możemy wypić w ogrodzie i wcale się nie boję Twojego nawiedzenia :;230 a wręcz nawet się ucieszę ;:196 Zapraszam

Obrazek

Dorotko Taka piękna jest ta Do tell ze zasłużyła na większe zainteresowanie obiektywem :D U mnie od paru dni odwilż, ale pokrywa śnieżna zalega w mniej nasłonecznionych miejscach, do ogrodu już wyszłam porządki robić bo jest co ogarniać, a jak się chodzi do pracy to czasu mniej. w przyszłymn tygodniu mam urlop to może więcej coś podziałam. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu kochana i u mnie pszczółki już bzyczały, choć nie mam ranników :( cieplutko dziś było bardzo, ale ja pół dnia w pracy...
Tak pomału do przodu prace pcham, bo jak tak się poprze chadzałam po ogrodzie to pełno liści róż, które trzeba wyzbierać, niektóre bylinowe suszki posprzątać a i trawsko które rośnie nawet i w zimie :twisted: powyrywać... jednym słowem dużo pracy jest.
Dla Ciebie zdjęcie z początku lipca 2020 pozdrawiam ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Krysieńko ;:196 za cudnego słonecznego Grahamka .Dzisiaj chłodno ciekawe czy u Ciebie również więc dałam sobie na luzik. ;:3 niedzieli ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękne fotki, Krysiu.
A w tym bajkowym szpalerze wręcz się zakochałam. https://www.fotosik.pl/zdjecie/b06fcad1bdce05b8
Piwonie czym nawozisz? Jedna mi nie kwitnie od 5 lat, jakoś liczyłam, że maksymalnie czeka się na kwiaty 4 lata. Inne piwonie radzą sobie u mnie znakomicie, a ta strajkuje i strajkuje. Muszę się nią bardzo zająć w tym roku.
Trawnik wyczesany - sezon u Ciebie więc otwarty. ;:215
Na razie tylko taka wirtualna kawka, ale zawsze smaczna ;:100
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu prześliczne zdjęcia, aż się serce rwie do tej soczystej zieleni, a tu za oknem przymrozek i trawa taka pozimowa. Są cudowne piwonie, roże i bodziszki ;:215
A wychodzi już coś z ziemi, bo śnieg pewnie już jest wspomnieniem?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”