Od paru dni wielkie ocieplenie, a dziś to już zupełnie jak późno wiosenny dzień, skorupa śnieżna jeszcze zalega w paru miejscach na podwórku, ale wczoraj już posprzątałam jedną rabatę położoną przy południowej ścianie domu i nawet wygrabiłam w tej części trawnik, ależ to było miłe uczucie
Jeśli przyszły tydzień będzie też taki cieplutki to prace porządkowe będą mocniej pchnięte bo mam tydzień urlopu

a sprzątać jest co

prognozy mówią o trochę chłodniejszych dniach, zobaczymy jak będzie...
A tymczasem jeszcze powspominajmy trochę tamten rok, bo jak wiosna przyspieszy to nie zdążę pokazać wszystkich wspominków
Czerwiec 2020
Bowl of Beauty
Marysiu Maska Wiesz jak ja bardzo kocham Piwonie

Irysków tez trochę więcej już mam

bardzo jestem ciekawa tego sezonu i już nie mogę się doczekać. Nie sieję nic na parapety bo trochę teraz jestem w pracy zawalona, posieje wprost do gruntu warzywa na zielone i nie tylko. tak zrobiłam w tamtym roku i byłam zadowolona. pietruszkę zostawiłam parę korzeni i widzę, że będę mieć szybciutko natkę do zupki

Pozdrawiam ciepło
Martusiu Jeszcze gdzie nie gdzie zalega skorupa śnieżna, ale bardzo ciepło się zrobiło. A wiosnę już widać bo krokusowe noski się powychylały. Teraz czas rabaty ogarnąć, bo trawsko nawet w zimie rośnie

Do tell jest urocza, bardzo ja polecam, ja kupując nie myślałam ze tak szybko obdarzy mnie kwiatami i ujrzę te śliczności u siebie, bo ona bardzo zmienne ma pręciki w środku wraz z rozkwitem. sadzona wiosną 2017 zakwitła już następnego roku choć była malutka sadzonka. Pozdrawiam cieplutko
Jadziu odpisuje z opóźnieniem... dziś wielkie ocieplenie, ludzie nawet w podkoszulkach chodzą widziałam jak wracałam z pracy

Porządki ogrodowe zaczęłam, trochę planów nowych w głowie powstało, może uda się je zrealizować. Pozdrawiam serdecznie
Sebastianie już Danusia podpowiedziała nazwę dzwoneczków, one mają śliczny kolorek

Bardzo jestem ciekawa Twoich nowości piwoniowych, będę zaglądać możliwe ze obdarzą Cię kwiatami. Dziś cieplutko można popracować w ogródku, ale ja dziś nie idę, postanowiłam że z reanimuję mój wątek. pozdrawiam cieplutko
Ewelino zima była bajeczne dzięki temu ze nasypało białego puchu, tak powinno być o tej porze roku

Piwonii się nazbierało, bo każda taka ślicznotka że musiałam ją mieć, bardzo lubię mieć kolorowo, w czerwcu mój ogród tonie w kolorach. Wiosna budzi się do życia już krokusy i narcyzy noski wystawiają. Pozdrawiam serdecznie
Halinko bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu

bardzo lubię wszelkie kwiecie i dlatego tyle się nazbierało.
Do tell jest bajeczna, kolor cudowny, pręciki zachwycają, po prostu cudo

kup koniecznie. Pozdrawiam serdecznie
zabrakło uśmieszków, cdn