Rośliny alpejskie - nasze prezentacje
o jejciu jejciu.. tyle piekności.. tylko skad na to brac pieniązki :(:( ...
w tym roku odziedziczyłam działeczkę ... zdjecia może zorbie w tą sobotę to wam wszyskto pokaże.. działa jest troche zaniedbana bo od 2 lat .. malo kto na niej cos robił... posiada ona dwa oczka wodne.. takie dośc małe .. obok siebie.. no i koło jednego z nich babcia keidys "robiła" skalniaczek.. ale rosło to sowim zyciem i teraz trzeba robić wszyskto od początku... .... wiem że te rojniki i rozchodniki, które pokazujecie rozrastają się w szybkim rempie.. jeśli ktosmiały się czym podzieliś.. to ja bardzo o to prosze... na wszyskto na raz nie starczy pieniązków.. a chcialo by się, ażeby odrazu wszyskto było zorbione
w tym roku odziedziczyłam działeczkę ... zdjecia może zorbie w tą sobotę to wam wszyskto pokaże.. działa jest troche zaniedbana bo od 2 lat .. malo kto na niej cos robił... posiada ona dwa oczka wodne.. takie dośc małe .. obok siebie.. no i koło jednego z nich babcia keidys "robiła" skalniaczek.. ale rosło to sowim zyciem i teraz trzeba robić wszyskto od początku... .... wiem że te rojniki i rozchodniki, które pokazujecie rozrastają się w szybkim rempie.. jeśli ktosmiały się czym podzieliś.. to ja bardzo o to prosze... na wszyskto na raz nie starczy pieniązków.. a chcialo by się, ażeby odrazu wszyskto było zorbione
-
- 50p
- Od: 1 lis 2007, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pawle-pomysł rewelacja. Jak będę miała zdjęcia to tez coś dorzucę. Jak ktoś niema pewnosci co do prawidłowej nazwy można zajrzeć na strony kolekcjonerów, zwłaszcza czeskich- bogata bazaPawel Woynowski pisze:Proszę o propozycje roślin do Roślin Skalnych - Przewodnik.
TAK bym to widział, a co Wy o tym sądzicie. Wyjaśniam tam po krotce, jak to miało by działać.
Będe śledzić ten wątek
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
Szczawiku to mi się zdarza czasem zjeść listek. Nie wiedziałam, że bywają i ta akie ozdobne. Śliczne te srebrne listki.
Kradnę u znajomych co się da, a potem mam zagadkę co to:
Mam tez gęsiówkę macedońską:
bluszczyk kurdybanek:
rozchodniki ościste:
silene (lepnica) czekam aż zakwitnie:
wilczomlecz:
zawciąg nadmorski - kwiatek z bliska
tycie, ale urocze kwiatki żagwinu:
Kradnę u znajomych co się da, a potem mam zagadkę co to:
Mam tez gęsiówkę macedońską:
bluszczyk kurdybanek:
rozchodniki ościste: