Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

:wit Juleczko! Twoja działka bardzo przypomina moją. Tak samo wyglądają moje roślinki, a nawet gorzej, bo korony w ogóle się nie pokazały, pierwiosnki przerzedzone, narcyzy prawie wszystkie zmarzły bądź zgniły... Nie narzekam już, dosyć!
Bardzo ładnie zakwitły Ci tulipanki, hiacynty, omiegi już kwitną, a rabarbary jakie duże! ;:215
Najpiękniejsze jednak te żywe Kwiatuszki! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julciu moje roślinki też podmarzniete,ale powoli odbijają a i ja powoli ogarniam działeczkę,murarki szaleją uwielbiam się im przygladać :tan .Moja wnusia była u mnie pierwszy raz na nockę bez mamy ,tak się stresowłam ale nie było żle ;:108 .Pozdrawiam serdecznie zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariuszu proszę bardzo :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Maćku witaj po raz pierwszy, tak mają wiele kwiatów podobnie jak borówki oby pogoda nie popsuła prognoz dobrych zbiorów :lol:
Lucynko mam sporo strat,ale przyroda próżni nie lubi więc będzie coś innego ;:168
czosnek ozimy straciłam więc mam jary, już kiełkuje ;:168
stracone byliny zastąpią jednoroczne potem popracujemy nad odrobieniem strat :D
Zycie planujemy jak chcemy ,ale jeszcze ktoś inny ważniejszy pociąga za sznurki naszego życia ;:168
Miałam mieć trawnik a mam
Obrazek

Obrazek
domek budują wnukowie ;:223 musi zostać, a moja biedna trawka ;:145 i jak tu kosiarką manewrować.
Natomiast z rabarbarem planuję drożdżowe na niedzielę :D
Tenciudopiero co czekałyśmy na wnuki ;:168 a teraz już pierwszy stopień samodzielności, jak ten czas pędzi,
ja znów czekam na wnuczkę lada dzień,tym razem od syna ;:170
Moje murarki kiepściutko, latają tylko pojedyncze ;:145
za to działeczka codziennie zaskakuje czymś nowym
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/af433cf807f2fc7e]Obrazek[/URL
posiałam już ogórki i fasolę nie wiem czy nie za wcześnie, ale ta pogoda ;:224
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Julio Pięknie się u Ciebie zrobiło ;:oj Tak wiosennie i wszystko się po prostu już obudziło i cieszy, kwitnie ;:138 Piękne te sasanki ;:333 I nawet fiołeczki się uchowały ;:224 u mnie też była ta zaraza, ale na razie (odpukać ;:164 ) jej nie ma :tan , ale u mnie fiołki już niestety przekwitły ;:185 Foliak masz już przygotowany, więc siewy się zaraz w nim zaczną/już się zaczęły ;:168 Pomidorki już posadzone ;:oj Moje jeszcze takie małe :roll:
Pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianie mam fiołków więcej odmian, te pospolite fioletowe i białe już przekwitły.Natomiast Te nakrapiane mam od Marysi(Maski) i te dopiero zaczynają. Natomiast ten jeden różowy nie mam pojęcia skąd dotarł , może to jakaś samoistna krzyżówka ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nadrabiam zaległości u Ciebie :oops: pięknie, coraz piękniej ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Juleczko! Jak to było? "Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy". ;:108 Trzeba cieszyć się z tego, co nam zakwita, a widzę, że zakwita u Ciebie coraz więcej pięknych roślinek. ;:138
Nie żałuj trawnika, niech się dzieciaczki cieszą. ;:63 Zajmą się swoimi sprawami, nie będą zabierać Tobie cennego czasu, który spokojnie poświęcisz swoim roślinkom. ;:303
Pozdrawiam cieplutko. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Julio Zazdroszczę Ci warzywnika ;:oj Po prostu cudo ;:168 Taki zadbany i uporządkowany ;:215 Byłaś dziś na działeczce??
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia no i kubraczek pierwsza klasa ;:333 szklarenka wygląda super, będzie dużo plonów na pewno :) ogród jak zawsze piękny :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko zaległości, ja tez mam a najgorsze ze nie mam kiedy nadgonić ;:223 nawet we własnym zaległości
tym bardziej ze pogoda w ciągu kilkunastu dni udowadnia ze już lato a nie wiosna :evil:
Lucynko faktycznie coraz częściej chłopcy mają własne pomysły i przestają się nudzić ,nie było to łatwe , dostali zakaz używania tabletów , telefonów i takich tam różnych do gier, muszą się ruszać i sami wymyślać zabawy ;:108
W sumie nie jest najgorzej wszystko wyrasta w ekspresowym tempie zakrywając pozimowe straty

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Julek na działce jestem praktycznie codziennie , krócej lub dłużej, chyba ze pogoda nie pozwala.
Warzywnik tez lubię , gorzej ze ziemia byle jaka i plony zawsze niewielkie ;:222 ale co tm przecież chodzi by gonić króliczka a nie go złapać ;:306

Obrazek

Obrazek
Mariuszu dziękuję za pochwały :oops: przecież Twój ogród też cudny wiem bo widziałam.
Co do plonów to dopiero zobaczymy, bo wiadomo wiele jeszcze się może zdarzyć.
Kwietniowe upały powodują ze wszystko rośnie w mgnieniu oka jednego dnia pąk a już po chwili smętne podeschnięte badylki, Tulipany przekwitły w ciągu trzech dni ;:145
Pogoda dalej cudna, więc wiadomo czas spędzamy na powietrzu tym bardziej ze majowy weekend przed nami ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Julciu, ale wesoło u Ciebie w ogrodzie! ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julciu u Ciebie jak zwykle wszystko jak w pudełeczku :) Chyba wszędzie rośliny dostały po... liściach i podmarzło to i owo. Ale wszystko bardzo szybko się zbiera i nadrabia zaległości. U mnie cebulowe biedne, reszta jakoś daje radę. Masz rewelacyjny foliak i to już obsadzony ;:224 Myślę, że z tą fasolką i ogórkami to był dobry ruch, będą szybciej, bo raczej na zimno się nie zanosi. Życzę ciepła i upragnionego deszczyku!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia nowalijki już widzę ładnie popędziły do góry :) moje coś się ociągają hehe, jak tam po majówce, pewnie sporo świętowaliście na działce, bo pogoda dopisała :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu wesoło owszem ,ale bez strat się nie obywa zawsze coś się złamie lub zadepta w pogoni za piłką :lol:
ale to chyba zdrowsze niż pędzenie za piłką po betonie między samochodami. Chłopcy już właściwie strat robią coraz mniej, teraz pole popisu w niszczeniu będą miały wnuczki , no może za rok bo jedna niedługo ma rok a druga to jeszcze w tym roku noworodek.
Aniu pomroziło mi więcej roślinek nie tylko cebulowych ;:222 wiele nie odbija, pustynnika nie widzę, kosmosu czekoladowego, jeżówki białej, inkawili, trytomy, róże dwie delikatnie odbijają do korzeni ale czy o nie wilki jeszcze nie widać, nawet pysznogłówki budzą się mizerniutko, białej gęsiówki nie mam już, kukliki nie wszystkie odmiany zechciały zostać, niespecjalnie odbija aster alpejski, mak wschodni bez pąków kwiatowych nawet czosnek niedźwiedzi bez kwiatków w tym roku a na pewno z biegiem czasu więcej odkryję ze było a nie ma ;:185
Za to to co zostało faktycznie szybko zakrywa puste miejsca.Deszczu faktycznie czekam bo sucho, a deszcze zapowiadane to w okolicach ,już nie pamiętam kiedy padało.Wszystko podlewam z węza ;:223
Mariuszu oczywiście ze sporo czasu na działce :D ale nie tylko bo inne obowiązki wzywały.Nawet rodzina w miedzy czasie się powiększyła i mam nową wnusię.Rzodkiewki , szczypior , koper i sałata już z własnej działki :tan
Tylko ten czas pędzi jak szalony , nawet zdjęcia czasem uda mi się zrobić, tylko usiąść w spokoju przy komputerze nie ma kiedy. Obiecuję poprawę i świeże zdjęcia tylko nie wiem kiedy ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu zgubiłam Cię ;:180 Działeczka Twoja zawsze mnie zachwyca wzorowym porządeczkiem :D
Mówisz że plony niewielkie, ale ja pamiętam że zawsze masz ładne jarzynki i owoców miewałaś sporo.
Skrzynie idealnie się prezentują ;:215 Wysyłam pw! ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”