Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Witajcie :wit
Chcę się Wam pochwalić moim pierwszym kwitnieniem u paphiopedilum :heja

Obrazek
Obrazek

i dwa zdjęcia na wesoło ;:225

Obrazek
Obrazek

pozostałe paphiopedilum nadal smacznie śpi ;:19 a większość phalaenopsis powolutku wydłuża pędy i rozwija pąki kwiatowe, jak tylko zacznie się coś dziać to obiecuję, że fotki zostaną zrobione ;:177 pozdrawiam ;:100
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, kwitnienie Paphiopedilum przepiękne, zdjęcia super :D Czekam na kolejne :D
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabotek przepiękny, gratuluję kwitnienia ;:138
Prawdziwe cudeńko, nie widziałam jeszcze tak ubarwionego Sabotka. Zdjęcia też świetnie wykonane.

Zdjęcie nr.1 z działu 'na wesoło' - super, wygląda jak taka mała twarzyczka :)
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

AGNESS ja to niecierpliwie zaglądam czy juź coś się dzieje na tych nowych pędach, a ten proces od pąka do kwiatka tak długo trwa ;:192
Koralina mnie się to zdjęcie kojarzy z Ufoludkiem ;:183

a chciałam jeszcze pokazać, że ten sabotek, jak go kupiłam to wyglądał troszkę inaczej ;:218

Obrazek
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Skoro to ufoludek to pewnie ewoluuje ;:183
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, wiem coś o tym niecierpliwym zaglądaniu, bo ja robię tak samo :lol: Potrafię kilka razy dziennie zaglądać do storczyków. Ale naprawdę w ostatnim okresie, zawsze coś nowego można zaobserwować :D
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Soniu, gratuluje własnego kwitnienia, Sabocio miodzio, śliczny! I fotki mu zrobiłaś świetne :)
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Soniu gratuluję własnego kwitnienia sabotka :) jest piękny
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Soniu cudny jest :D ja juz od dawna mam chętkę na takiego, a jak patrzę na Twojego to już całkowicie mam ochotę lecieć do sklepu w tej chwili hihihi :lol:
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Gratuluje wlasnego kwitnienia jest po prostu zachwycajacy ;:226
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ładne Paphiopedilum
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Soniu :shock: :shock: cuuuuudo :shock: :shock:
Fotki przepiękne, model również, i prawdę mówiąc teraz wydaje mi się piękniejszy niż był jak go kupiłaś :lol:
Fotka nr 1 na wesoło - albo ufoludek albo ktoś zasłaniający sobie oczka łapkami :lol:
a na fotce nr 2 - jakie kły mu wystają :twisted: :lol:
Pytanie czysto techniczne - co służyło za czarne tło :?: bo mi nigdy tak dobrze fotki nie wychodzą jak robię na tle np czarnej bluzki :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa ;:168 sama nie mogę się nadziwić, że zakwitł u mnie paphiopedilum ;:183 a gdy zaledwie wychylał z rozetki pąka to ja prawie go zgniotłam, bo byłam ciekawa co to za gruby liść wychodzi ;:171
Monisiu nie wiem jak u Ciebie, ale w moich rejonach sabotki są trudno dostępne, a jak się pokazały dwa razy to było ich pełno i różnorodnych, ale niestety na wszystkie naraz nie było mnie stać, a jak były w OBI to juź bardzo zmarniałe i po 69 zł. ;:155
Jeanne za czarne tło służy kawał czarnego materiału, wygrzebany w mamusiowej szafie ;:191 materiał ma wymiary 150x200 i wszystko okropnie sie do niego czepia, a najwięcej to jest psich kudłów i najgorsze to to, że nie można tego strzepnąć, ale na zdjęciu na szczęście tego nie widać ;:225 zdjęcie robię tak, ze za kanapą rozwieszam ten materiał, ustawiam kwiatek, robię ciemno w pokoju i cykam fotkę z użyciem lampy błyskowej, próbowałam robić w dzień na tym tle, ale widać było wszelkie niedoskonałości materiału i sam materiał też nie był taki czarny jak bym sobie tego życzyła ;:185
ale ostatnio nasza Orion pisała na swoim wątku, że ona tak robi zdjęcia
Orion pisze:Jeżeli chodzi o czarne tło. To nic innego jak ciemny ręcznik i słońce padające na storczyka ( nie za mocne żeby nie przepalało zdjęć). Gdybym miała lepszy aparat, fotki byłyby o niebo lepsze, ale i tak jestem zadowolona z osiągnięć mojej starej cyfrówki.
muszę popróbować, ale czasu ostatnio brakuje ;:173
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

No właśnie Soniu, ja zawsze robiłam przy naturalnym świetle fotki i było dokładnie jak piszesz, wszelkie niedoskonałości materiału było widać a ta czerń to była raczej szarość :twisted: muszę spróbować nocnych ujęć :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Jeanne to czekam na efekty nocnych ujęć na czarnym tle ;:225

muszę się wam przyznać ;:171 , że skusiłam się na jeszcze jednego przecenionego storczyka, też za 12 zł. ale za to z pąkami na dwóch pędach, a jeden z tamtych przecenionych na końcu pędu postanowił rozwijać dalej łodygę z pąkami ;:183 ciekawość co to za kwiaty jest ogromna, a jak się kwiaty powtórzą to dam jeden w prezencie mojej siostrze ;:128
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”