Taką mam nadzieję, oby już na stałe.tulipanka pisze:Krokusiki po prostu rewelacyjne. Wiosna już chyba na dobre u ciebie zagościła :P
Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Wisienko.Wisienka pisze:Gabi - dzięki, że pokazałaś nam kawałek historii Twojego ogródka!
Fajnie się czyta i fajnie się ogląda!![]()
Widzę, że i Ty doczekałaś się już pięknych zwiastunów wiosny!
Pokazałam trochę historii, bo znalazłam stare zdjęcia, zięć je zeskanował i pomyślałam że nie muszą się marnować

Wiosna rzeczywiście kroczy, codziennie jakieś nowe kwiaty są na wierzchu.
Dzisiaj zauważyłam, że tulipany mają już pączki , jeśli będzie słońce to za parę dni będą kwiaty.
Już się cieszę.
- Gabriela
Ten kosmos to kłącza podobne do dalii , już są w ziemi.chatte pisze:Gabrysiu, czy ten kosmos, to nasionka? Jak pojawił się w Raciborzu, to moze i do Rybnika dotrze? Wprawdzie miałam już NIC nie kupować, ale on mi się wyjątkowo podoba![]()
Widziałam go u Karolinki - naprawdę śliczny!
A co to jest na pierwszym zdjęciu? Ta kolorowa szałwia tez urocza
Na pierwszym zdjęciu jest alstromeria, mam już żółtą to dokupiłam taką.
Ja też miałam nic nie kupować, ale to nie jest takie proste jak się zajdzie do sklepu.
No szkoda, ale można zamknąć oczy i sobie wyobrazićMiiriam pisze:Super ten kosmos![]()
Pozostałe zresztą też![]()
Gabrysiu.. jak kolorowo będzie u Ciebie.. szkoda, że net nie ma jeszcze funkcji wysyłania zapachów

Małgosiu, chociaż rzadko zbierałam nasiona, to teraz będę, chociażby dla Wasbasow@ pisze:Gabrysiu!
Kosmos jest prześliczny!Zbieraj nasionka ,proszę (na pewno nie tylko w swoim imieniu![]()
![]()
).Też się przymierzam do alstroemerii...

- Gabriela
Z moją alstromerią to jest różnie. Kiedy ją dostałam to przez pierwszy rok nie kwitła, potem zakwitła nawet ładnie, miała kilka kwiatów. Apotem zachciało mi się ją przesadzić i znowu nie zakwitła. Myślę że w tym roku powinna mieć kwiaty.
A wymagania, chyba nie ma specjalnych, u mnie rośnie między innymi bylinami i jest traktowana jak inne.
A wymagania, chyba nie ma specjalnych, u mnie rośnie między innymi bylinami i jest traktowana jak inne.
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Widzę Gabrysiu że choroba się pogłębia tak jak i moja. My juz naprawdę jestesmy uzależnione od zielonego
.
No ale zakupy zrobiłaś superowe
.
Ja dzisiaj też kupiłam tą czarnuszkę :P a obiecałam sobie że już nie bedę kupowała nasion
.
Gabrysiu czy twoja astronamria rośnie w słońcu czy w cieniu

No ale zakupy zrobiłaś superowe

Ja dzisiaj też kupiłam tą czarnuszkę :P a obiecałam sobie że już nie bedę kupowała nasion

Gabrysiu czy twoja astronamria rośnie w słońcu czy w cieniu

Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola