Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Mnie nie komary wypędzają z ogrodu, ale chłód. Przez ostatnie kilka wieczorów to było bardzo niefajne. Od wczoraj pojawiłó się słoneczko, jest cieplej to może i wieczorem jeszcze sobie posiedzę. Ja używam preparatów przeciwko komarom i można wtedy posiedzieć wieczorkiem :D
Sporo masz jednorocznych, piękne ale i bardzo pracochłonne.
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu ;:138 przepiękne kwiaty, a figury z kwiatów wręcz bajeczne, szkoda że mam tak daleko do Chorzowa bo chętnie bym tam pojechała, altanka cud miód ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne roślinki, kwitnienia i zdjątka oczywiście!! ;:63 ;:63
A co to takiego ładnego żółtego ( cosmos tez ??) między różowymi cosmosami???
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Oleńko , u Ciebie pełnia lata w ogrodzie ,bo kwitnień masz dużo jeszcze . Ciekawa jestem , czym robisz zdjęcia ,bo zbliżenia masz bardzo ładne i wyrażne ,czego nie mogę osiągnąć na swoim aparacie.Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Hej kochani. :wit
Jak ja dziś mam wolny dzień i umówiłam się z koleżanką na jej działeczkę (a jeszcze tam nie byłam ), to pogoda się zepsuła i strasznie padało. Pada zresztą do tej pory. ;:222 Wczoraj prawie opróżniłam jedną beczkę z deszczówki, umyłam ją z glonów bo ta stojąca w słońcu miała ich trochę ...Dziś tak nalało ,że mam znów beczki pełne... W pewnym momencie ruszył wiatr i tak zaczęło zacinać ,że w garażu który mieliśmy otwarty, było pełno wody. ;:oj
Róże pod altaną ,złamały swe kwiaty pod ciężarem wody...A dopiero się rozwinęły. ;:145
A u was moi drodzy , jak z pogodą?Też padało?

Maryniu to szczęściara jesteś. U mnie tyle komarów , że jak się nie spryskam czymś ,to nie da się posiedzieć ani popracować...Ja to jestem cała pogryziona, bo oczywiście jak coś robię na ogrodzie, zapomnę wcześniej się spryskać a potem najwyraźniej nie chce mi się lecieć do domu...A swędzi....!
Róże tą wsadziłam już kilka lat temu , jak zaczynałam przygodę z ogrodem... Nie wiem co ona za jedna.
Owszem etykiety z nazwami były ,ale komu one wtedy były potrzebne... ;:185
Wygooglowałam sobie tą Frezja i muszę stwierdzić , że podobna...

Obrazek

Małgosiu Clem po tych ogrodach to jak się tak pałętam ,to tylko choroby się nabawiam... To bym chciała, to bym chciała a to już na pewno muszę mieć.... ;:306
Lepiej w domu siedzieć i swój ogród podziwiać... Czego oczy nie widzą ,tego sercu nie żal...Prawda?

Obrazek

Jadziu mnie dziś ulewa niektóre róże połamała. A tak się nad nimi rozczulałam i chwaliłam jakie to piękne rosną... ;:223

Obrazek

Małgosiu Pepsi wczoraj trochę cieplejszy dzień to byłam w pracy. Dziś wolne, to leje i zimno... ;:222
Mogłoby się chociaż jeszcze do końca wakacji troszku ocieplić...
W ogrodzie zawsze jest co robić , sama wiesz, czy to przy jednorocznych czy wieloletnich...
Nigdy się nie nudzimy. :uszy

Obrazek

Eluś miło cię widzieć znowu kochana...
Mam nadzieję ,że nas tak szybko tym razem nie opuścisz. ;:131
Z altanki cieszę się bardzo i zadowolona z niej jestem. To moje małe królestwo...

Obrazek

Aniu -anabuko tak to kosmos siarkowy. On w rzeczywistości ma kolor taki lekko pomarańczowy.
Dostałam nasionka od naszej Darii. Teraz postaram się zebrać już swoje. ;:108

Obrazek

Elu zdjęcia robię aparatem kompaktowym z takim lepszym obiektywem. Jest to Panasonic DMC -FZ 45 .
Przeważnie mam ustawiony na makro...

Obrazek

Zostawię troszkę ogrodowych pstryknięć...
Zapraszam do oglądania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ps.
Kochani, nie wiecie czy teraz na jesień w OBI są w sprzedaży róże?

Dla zainteresowanych...w Biedr.są w sprzedaży cebulki wiosenne. Kupiłam sobie 5 paczuszek tulipanów. :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu - też się szykuję we wrześniu na mało co nieco - oj - no nie bój się, nie chodzi o Twój ogród ;:306 , tylko na cebule wiosennych ;:108
Miłego kolejnego tygodnia życzę ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja też kupiłam kilka paczuszek...trzeba wiosną dziki znów posilić... ;:oj Szkoda, że nic z nowości,same ubiegłoroczne...
U mnie całą noc lało jak z cebra.... teraz ciemnica zapowiada się paskudny dzień...
Do miłego!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani ,wczorajsza ulewa u mnie to pikuś , gdy zobaczyłam ,jak z 10 km dalej , między Chorzowem a Siemianowicami przeszła trąba powietrzna!Dziś jak zobaczyłam w wiadomościach nagrania to aż mi ciarki przeszły po plecach.
Mnóstwo połamanych drzew i uszkodzonych samochodów. Pokazywali balkony , totalna pustka na nich, wszystko wymiecione i zabrane parę metrów dalej...Koszmar. ;:145
Oczami wyobraźni ,od razu przeleciałam swój ogród co by mi tu mogło zostać po takim przejściu trąby.Aż myśleć nie chcę... ;:185
Ale koniec smutków....
Wracajmy do ogrodu... ;:173

Beatko aż się przestraszyłam ,że jednak przyjdziesz z łopatą na moje areały...No wiesz ,coś tam by się znalazło może w nadwyżkach ,z czego dałoby się podzielić z tobą.
No ,ale jeśli chodzi o cebule wiosenne, to marnie z nimi jeszcze u mnie...Nie ma z czego dzielić. ;:224

Obrazek

Maryniu będą miały dziki co konsumować... Fajne im wybrałaś kwiatuszki?Wiesz, że ładnie podane to już pierwszy krok aby smakowało... ;:306
Dziś u mnie też pochmurno i spoglądając przez okno widzę ,że znów zaczyna padać...Oby tylko było spokojnie. ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Olu super za info odnośnie cebulek ;:196 - ale ze mnie gapa dopiero co wróciłam z Biedry i nie zauważyłam tam nic takiego chociaż nie rozglądałam się po półkach z nasionami ;:124 - ale nic straconego muszę iść jeszcze raz. Fotki cudowne i tyle kwiatów - PIĘKNIE ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jutro wpadnie do B może jakaś paczka wpadnie do koszyka Olu czy to Augusta Luisa http://images76.fotosik.pl/834/4666fc10d3fbda53.jpg . Dzisiaj też oglądałam w wiadomościach i powiedzieć ,ze to rzut beretem ode mnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu podglądam, :wit zdjęcia niesamowite. ;:138 Czekoladka z pąkami śliczna. Przykro jak kataklizm dotyka ludzi. ;:174 Dobrze, że ciebie ominęły ekstrema. ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Usiadłam tylko na chwilkę , zrelaksować się przed pracą na świeżym powietrzu... ;:3
Niestety od 14tej do wieczora będę przebywać w zamkniętym pomieszczeniu. Wracam do domu o 22giej , więc każda minuta na słoneczku cenna. Rano byłam na targu , szukałam długich spodni ,ale w beżu albo brązie .Kupiłam 3/4 granatowe. ;:306
Stoisko z pięknymi trawami i wrzosami ominęłam szerokim łukiem... ;:224 Jestem z siebie dumna...
Ale to chyba przez to że nie mam czasu i nie myślę co by tu kupić .

Obrazek

Elu kupiłaś cebulki ? Udało się? ;:173 Ja dziś też byłam w Biedr... i pełno ich u mnie . Ale tak ustawione że rzeczywiście ich nie widać i nie wpadają w oko. Jakbym nie wiedziała , że mają być , to też bym nie zauważyła. ;:131
Za pochwałę ogrodu i roślinek wielkie dzięki. ;:168

Obrazek

Jadziu tą różę kupiłam u Wioli(Wiolamanka) i miała być Eden Rose , ale gdzieś się pomieszała i wyszło co wyszło...
Teraz jej się przyjrzałam i rzeczywiście to chyba ona, tym bardziej ,że Wiola też ma ją w swojej ofercie...
Piękna jest ale po zabraniu do domu, bo była złamana przez tą wichurę ostatnią, wytrzymała w wazonie tylko 2 dni. ;:145
Ciekawe jak na krzaczku...

Obrazek

Soniu kochana podglądaj ile tylko chcesz. Za zdjęcia dzięki bardzo... ;:168 Cieszę się, że podobają się innym...
Takie kataklizmy ,aby nie były czymś normalnym teraz u nas. Tak się klimat zmienia , że nic nie wiadomo.
Ja zawsze się cieszyłam , że mieszkamy w rejonie w którym tak nas jakoś szczęśliwie wszystko omija...
Oby było tak dalej...

Obrazek

Zostawiam parę najnowszych fotek i uciekam do pracy.
A wam życzę miłego dnia... ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Hej Olka :wit wpadłam nacieszyć oczka Twoimi fotkami i nie zawiodłam się jak zwykle ;:333
Piszesz że w Biedrze cebule - dziś idę na polowanie na czosnki :lol:
Dalie masz śliczne, najbardziej lubię te kaktusowe ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p

Post »

Olu ;:138 byłam dziś w Biedronce i dokonałam zakupu cebulek - na razie 3 opakowania - chętnie bym zakupiła więcej ale muszę popatrzeć nad miejscem wolnym ile go mam :tan , pewnie na tym się nie skończy - uwielbiam wiosną patrzeć jak wszystko wschodzi i jest tak kolorowo - dzięki za wiadomość ;:168 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”