Familokowego ciąg dalszy
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu koniecznie pokaż jak rozkwitnie Twoja Warszawa, bo podobna jest do mojej Lustige.
Właśnie wdepnełam do ogródka Zosi i zobaczyłam kwiaty Warszawy czyli może razem rozwiążemy zagadkę nazw:
Warszawa, Lustige czy Picadilly?
Jaka jest między nimi różnica bo ja nie widzę.
Właśnie wdepnełam do ogródka Zosi i zobaczyłam kwiaty Warszawy czyli może razem rozwiążemy zagadkę nazw:
Warszawa, Lustige czy Picadilly?
Jaka jest między nimi różnica bo ja nie widzę.
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witaj Jadziu.
Podziwiam Twoje róże z otwartą japą.
Księciuniu u mnie dopiero zaczyna drugi sezon, ale już zachwyca.
Piękną Warszawę od Zosi też mam. Na razie jeszcze nieduża, ale już widzę, że Bracia Grimm jej nie dorównują. Kolor niby podobny, ale dla mnie Warszawa ciekawsza.
Zastanawiacie się nad tojeścią....mam jej sporo u siebie i bardzo lubię. Wiosną dosadzam ją nawet do kompozycji w doniczkach.
Na rabatach robi świetne tło dla pozostałych roślin. Niby się rozłazi, ale jest bardzo łatwa do usunięcia.
Nie polecam na pełne słońce, bo ją przypala.
Może pokażę Jadziu jak to u mnie wygląda, a potem zdjęcie usunę.

Podziwiam Twoje róże z otwartą japą.

Księciuniu u mnie dopiero zaczyna drugi sezon, ale już zachwyca.
Piękną Warszawę od Zosi też mam. Na razie jeszcze nieduża, ale już widzę, że Bracia Grimm jej nie dorównują. Kolor niby podobny, ale dla mnie Warszawa ciekawsza.
Zastanawiacie się nad tojeścią....mam jej sporo u siebie i bardzo lubię. Wiosną dosadzam ją nawet do kompozycji w doniczkach.
Na rabatach robi świetne tło dla pozostałych roślin. Niby się rozłazi, ale jest bardzo łatwa do usunięcia.
Nie polecam na pełne słońce, bo ją przypala.
Może pokażę Jadziu jak to u mnie wygląda, a potem zdjęcie usunę.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWUNIU fotkę zostaw może komuś się przyda z pewnością Beatkę utwierdzi w przekonaniu posadzenia jej w różnych miejscach .Ja jednak mam z nią złe wspomnienia .Podoba mi się jak kwitnie na żółto ciekawe czy poszłaby też na drzewo muszę spróbować zamiast bluszczu
ANIU Lustige to Lustige to samo Gebruder Grimm, a Warszawa to Warszawa.Niby wszystkie w jednakowych kolorach lecz każda z nich jest inna .Mam posadzonych Braci Grimm niedaleko Warszawy wiec będę miała porównanie .Bracia jednak dopiero sie zbierają do kwitnienia możliwe ,że już dzisiaj będę mogła porównać obie róże.Obejrzyj Warszawę na HMFie bo jest tam tylko ,że ma mało fotek
ANIU Lustige to Lustige to samo Gebruder Grimm, a Warszawa to Warszawa.Niby wszystkie w jednakowych kolorach lecz każda z nich jest inna .Mam posadzonych Braci Grimm niedaleko Warszawy wiec będę miała porównanie .Bracia jednak dopiero sie zbierają do kwitnienia możliwe ,że już dzisiaj będę mogła porównać obie róże.Obejrzyj Warszawę na HMFie bo jest tam tylko ,że ma mało fotek
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Jadziu ja mam tojeść Aurea i na pewno nie wejdzie na żadne drzewo. Ona się ściele tylko po ziemi i zupełnie nie przeszkadza większym bylinkom.
Ja Warszawę i Braci mam koło siebie.
Warszawie minął dopiero roczek, ale już widzę że ma większy kwiat.Bracia mają kwiat pełniejszy, ale sporo mniejszy i taki trochę rozczochrany . To tyle ze spostrzeżeń zwykłego laika.

Ja Warszawę i Braci mam koło siebie.
Warszawie minął dopiero roczek, ale już widzę że ma większy kwiat.Bracia mają kwiat pełniejszy, ale sporo mniejszy i taki trochę rozczochrany . To tyle ze spostrzeżeń zwykłego laika.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- JAKUCH
EWUNIU moja Warszawa jest u mnie już drugi sezon lecz tak jak wszystkie róże musi się zaprzyjaźnić z moją glebą i to jednak trwa
. Teraz idę obejrzeć czy jeszcze żyją wszystkie ogórki bo wystarczyła chwilka i już miałam po liściu 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jadziu piękne, zdrowe patyczki z kwiatami przyszły, już wsadzone, ależ one cudnie pachną

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Jadziu ja też jestem ciekawa tej Warszawy, bo przejrzałam internet i róży nie znalazłam, co ona za jedna? Też mi przypomina Lustige lub Piccadily, one obie są do siebie podobne i nie wiem którą mam, choć kupowałam jako Coronado, ale n ok a na pewno nie jest.Koniecznie pokaż w rozkwicie, i czekam sesję Postiliona 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Piękna róża zapowiada się z tej Warszawy
Jestem ciekawa jak będzie wyglądała w pełnym rozkwicie. Widać, że kochasz swoje różyczki a one odwzajemniają Ci się tym samym. Rosną jak na drożdżach. Same sobie ustalają normy
Mam Glorię Dei i w pąku wygląda tak samo Twoja.
Wstawię zdjęcie różyczki z patyczka od Ciebie. Zobacz tylko czy to może być Pretty Sunrise? Inne niestety stoją jak stały. Czy zostały Ci może jeszcze patyczki? Zdjęcie później wykasuję

Wstawię zdjęcie różyczki z patyczka od Ciebie. Zobacz tylko czy to może być Pretty Sunrise? Inne niestety stoją jak stały. Czy zostały Ci może jeszcze patyczki? Zdjęcie później wykasuję

- JAKUCH
IWONKO tak to Pretty sunrise jeśli inne patyczki są zielone to je zostaw niech dalej.Patyczków będzie sporo, a dzisiaj ścięłam calutką Bremer Stadtmusikanten ten jej pokrój mnie dobija albo tak źle ja przycięłam .Większość jej patyczków wsadziłam obok mamy .Dwie doniczki mam Bright as a button jeden obok drugiego posadzony. http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.51036 to link do Warszawy. Zostaw fotkę mnie nie przeszkadza Cieszę sie ,ze zakwitła ta chyba lepiej się ukorzenia niż inne
RENIU trzeba szukać na HMF-ie tam byś znalazła.Po wczorajszym deszczu nie wyglądała za ciekawie płatki miała sklejone
IWONKO
fajnie ,ze jesteś zadowolona niech się wszystkie przyjmą .Jednak Alpenfee to najlepiej jakby była przy pergoli ona kwitnie tylko raz, ale za to jak
.Ona zakwitła pod koniec maja i do dzisiaj ma jeszcze sporo pąków i kwiatów
No to Warszawa ,Gebruder Grimm i oczywiście Postilion

RENIU trzeba szukać na HMF-ie tam byś znalazła.Po wczorajszym deszczu nie wyglądała za ciekawie płatki miała sklejone
IWONKO

No to Warszawa ,Gebruder Grimm i oczywiście Postilion

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
To zaskoczyłaś mnie Warszawą
Nie znam tej róży, ale po pąku spodziewałam się zupełnie innego kwiatu, raczej pełnego. A tu niespodzianka, półpełna. A Postilion ma układ płatków jaki najbardziej lubię. podoba mi się 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu róże piękne
zastanawia mnie tylko kiedy rutewce będziesz robić zdjęcie z drabiny 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Moja Warszawa jutro pęknie. Braciszki są piękne, zdrowe. Ta Button mnie zachwyca. Postylion u mnie w pąkach.
Jadziu, ja na Ciebie czekam cały czas.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
MARYŚ a od czego jest Zoom
nie trza włazić na drabinę a gdzie bym ją postawiła nie wiesz czasem
Dzisiaj ogołociłam Muzykantów bo juz nie umiałam patrzyć na ich powykrzywiane ,długaśne pędy z kwiatkiem na końcówce .Ona ma bardzo śmieszny pokrój albo ja ją tak zmanierowałam
IWONKO kwiaty Warszawy zmaltretowane deszczem dlatego tak wyglądają lecz ,gdyby to było przy normalnej pogodzie byłoby inaczej .Zobacz tu u Zosi od której dostałam ukorzenioną sadzonkę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=378
TOSIA te typy tak mają czyli Rutewki ,że rosną na wysokość ,a potem tańczą na wietrze
to ich urok.Nie obiecuję z pewnością kiedyś wpadnę lecz przy takim upale to mi się odechciewa łazić

IWONKO kwiaty Warszawy zmaltretowane deszczem dlatego tak wyglądają lecz ,gdyby to było przy normalnej pogodzie byłoby inaczej .Zobacz tu u Zosi od której dostałam ukorzenioną sadzonkę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=378
TOSIA te typy tak mają czyli Rutewki ,że rosną na wysokość ,a potem tańczą na wietrze

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ech te Twoje róże
Najbardziej mnie cieszy, że coraz więcej przeprowadza się do mnie
Angela pokazała kwiatek, a Elmshorm ma też już pączki

Najbardziej mnie cieszy, że coraz więcej przeprowadza się do mnie

Angela pokazała kwiatek, a Elmshorm ma też już pączki

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ ta Gloria dei są cudne!
w ogóle wszystkie masz piękne, najbardziej coś żółte mi się podobają, chociaż wszystke zasługują na uwagę.
Tych nazw na pewno nie zapamiętam.
w ogóle wszystkie masz piękne, najbardziej coś żółte mi się podobają, chociaż wszystke zasługują na uwagę.
Tych nazw na pewno nie zapamiętam.