Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Moja różowa przylaszczka odeszła do nieba, ;:145 zostanę przy niebieskich, tańsze i niezawodne. :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu u mnie trawnik też tak wygląda ,nie mogę doczekać się aż się ładniej zazieleni .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iguś, ja spróbuję po przekwitnięciu przesadzić ją na tę północną rabatę. Może tam będzie jej lepiej

Geniu, ja dosiałam trawki, ale na razie nie widać, żeby wschodziła. Wydawało mi się, że porządnie zwertykulowałam trawnik, wygrabiłam, a tu wczoraj znowu zauważyłam pełno mchu. Trzeba opryskac helatem.

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Śliczne masz wiosenne niebieskości, Gosiu. ;:138
W ogóle wiosną chyba najwięcej roślin kwitnie niebeskimi kwiatkami. ;:108
Pięknie komponują się z błękitem nieba podczas słonecznych dni. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,szczęściara z Ciebie,że już odrobiona ,ja nie ale do jesieni daleko ;:306 przy tych ciepłych dniach tak wszystko ruszyło do przodu,u Ciebie pięknie rozkwitają po kolei wszystkie kwiatuszki i rabatki ise zagęszczają ,ale fajnie czytać ,że będzie jeszcze jakaś nowa rabatka ,a co tam będziesz sadziła,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu. Podziwiam Twoje chęci i pracowitość z tym trawnikiem. Prawdę mówiąc mi by się nie chciało :oops: . Ja mam taki jaki mam i póki co nawet żadna chemia mi nie pomoże. Musiałabym wysiać od nowa ale to też nie takie proste bo z sąsiedniego nieużytkowanego pola wsiałoby mi się pełno chwastu ;:222 . Najlepiej kupić z rolki ale na to mnie nie stać ;:306 . Poza tym taki też trzeba pielęgnować ;:224 . Muszę pogodzić się póki co z moim obecnym trawnikiem ,nie ma rady . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Pilgrim Ci padł? Mój cały zieloniutki, aż żal było ciąć i Oczęta też wyjątkowo dobrze przezimowały. Gorzej sytuacja wygląda z Gloria Dei. Zupełnie o nich zapomniałam i nawet maleńkiego kopczyka nie dostały. Cięłam dzisiaj do samej ziemi. Zostały tylko małe kawałki zielonego. Mam nadzieję, że odbiją, bo bardzo je lubię. Przy bliższych oględzinach zima wyrządziła nie tylko szkody w młodych nasadzeniach, ale dostało się też niektórym starszym. Nie będę wymieniać wszystkich, żeby nie zanudzać, ale dawno nie miałam tyle roboty przy cięciu :roll:
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu u Ciebie jak zawsze pięknie wiosennie ;:167 ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Czytam,że zamierzasz robić nową rabatkę!
Na początku siejemy trawę, potem sukcesywnie ja usuwamy.Pracujemy i wymyślamy sobie zajęcia,.
Ale i radości duzo, jak nowe roślinki są w naszych ogrodowych zakątkach :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie mam ostatnio na nic czasu. Trochę jestem zła, że w tygodniu była taka ładna pogoda.
Wtedy ja nie mogłam popracować w ogródku. Teraz kiedy mogę pada. Deszcz potrzebny, ale dlaczego pada wtredy kiedy jest weekend?
W przyszłym tygodniu ma być tak samo. :evil:
Rozpoczęłam mimo to prace nad nowa rabatką, to znaczy zaczęłam kopanie trawnika. Połowe jednej strony mam już zrobioną. Jak pogoda pozwoli jutro dokończę i zostanie mi kawałek bliżej tuj. A potem sadzenie ;:138 Część roślin już mam, część, już zamówiona. Reszta będzie albo jeszcze wiosną, albo w przyszłym roku.
A potem przyjdzie czas na zmianę trawnika z przodu. :)

Lucynko, faktycznie kwiaty wiosenne z dużej mierze są niebieskie. Potem tego koloru prawie nie ma.
Tylko szkoda, że tego błękitnego nieba jest w tym roku mało :roll:

Marto, tak mi się wydawało, że się obrobiłam, ale jak przeszłam się po rabatach to widzę, że chwasty mają się w najlepsze. A myślałam, że wszystko wypieliłam.
Tak nowa rabatka będzie. To strona północna, więc będą rosliny cieniolubne. M. sobie zażyczył, żeby rośliny rosły po obydwu stronach ścieżki, żeby się na nią wylewały. :D

Ewelinko, nie wiem, czy czytałaś moje przeboje z trawnikiem 2 lata temu. Zmieniałam cały tylny trawnik.
Robiłam na 2 razy, bo nie miałam siły zrobić tego na raz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W zeszłym roku trawnik był wiosną rewelacyjny. W tym roku wygląda strasznie. Pocieszają mnie, że za miesiąc będzie wyglądał rewelacyjnie, ale jakoś nie widzę tego. No, ale nie miałam wyjścia. Miałam w nim straszliwą trawę, która wdzierała mi się na rabaty. Musiałam się jej pozbyć. To samo jest z przodu. Dlatego zmieniam.
Ale z przodu to już naprawdę niewielki fragment.

Dorotko, no niestety padł. Abraham też nie najlepiej wygląda. Jak już pisałam wcześniej, angielki mnie nie lubią.
Wiele róż ciełam do ziemi. Ale widzę, że to chyba im posłużyło. Nigdy nie miałam tyle nowych gałązek idących spod ziemi. I to nie dziczki. :D A tak miały ledwie 2 gałązki. Na razie nie martwię się.

Paulinko, dzięki ;:196

Aniu, zamierzam. To będzie rabata cienista. Czyli masę host :D
No, ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez trawy. Może powinno go być mniej, ale jednak.
I chyba nigdy nie przestanę sadzić, przesadzać, tworzyć. Uwielbiam to ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu, to u Ciebie padał deszcz? ;:219
Na mojej działce nawet kropelka nie spadła, tylko zimno było i szaro, bo pochmurnie. ;:222
Już mi się znudziło donoszenie wody do podlewania. Liczyłam na tę z nieba, a tu nici. ;:110
Widzę, że wydzierasz trawnikowi areał na nową rabatkę. Fajnie! ;:333 Też bym chciała, ale już nie mam z czego, bo ostała się tylko taka malutka łączusia. ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Szczególnie wiosną chwasty najszybciej rosną jak my mamy wiele innych prac do zrobienia. :roll:
Ale i chwasty są w ogrodzie potrzebne dla eko równowagi...To naturalny mieszkaniec ogrodu i gdyby nie nasze poczucie estetyki...żyłyby sobie spokojnie... ;:306
Gosiu Ty nadal tworzysz rabaty ... robotna z Ciebie dziewczyna , podziwiać ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu ja też wolę rabaty niż trawnik, bo on wyjątkowo wymagający. ;:131 Niestety jest konieczny, jak są dzieci i mężowie, bo co by robili w ogrodzie, gdyby nie było koszenia. ;:306
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu u Ciebie pięknie wiosennie wszędzie ;:138 ale mimo nie było wielkiej zimy tez mówisz o stratach niektórych roślinek, u mnie podobnie w różach straty w pierwiosnkach, ale będzie okazja kupić coś innego ;:306 Nowa rabatka w cieniu będzie ładniutka bo jest wiele roślin lubiących cień. Życzę powodzenia ;:215
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też walczę z trawnikiem już 2 rok ;:174 Postanowiłam znowu przekopać po kawałku.
Ale cieszmy się z tulipanków :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”