Kiedyś będzie tam ogród...
Re: Kiedyś będzie tam ogród...
Też Lucynko troche uzbierałam nasion, ale musze pospisywać. Na razie wiem tylko, ze nasion lantany nie mam - źle wysuszyłam i szlag je trafił. Zaraz do Ciebie zajrzę i pewnie coś wybiorę 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu ty to dopiero jesteś ogrodniczką z krwi i kości - o tej porze jeszcze ci się chce sadzić?... Mnie jesienią jakoś nie ciągnie do ogrodu
Trzymam kciuki za malinki. Uwielbiam takie prosto z krzaczka, choć w tym roku biedne niemal usychały na gałązkach i dopiero we wrześniu można było sie nimi opychać.

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Malinki przyszły więc posadzić trzeba było, ale przyjemności w tym wiele nie było. Byle do wiosny. 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja chyba nawet w zeszłym roku sadziłam w grudniu cebulki z wyprzedaży. Nic im nie było, a grudzień był tak łagodny jak ten. Sadziłam również hortensje bukietowe. Jak kupiłam w centrum ogrodniczym, były nawet lekko zmrożone, ale po kilku dniach można było już wsadzić do gruntu. Można sadzić i byliny i krzaczki, jak nie ma mrozu. wszystko sobie doskonale poradzi
No tak, ale Ty sadziłaś w zamrożone dołki. Też nic nie powinno się stać, mróz nie był tęgi, ani długotrwały.

No tak, ale Ty sadziłaś w zamrożone dołki. Też nic nie powinno się stać, mróz nie był tęgi, ani długotrwały.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Pocieszacie mnie dziewczynki, bo ja strasznie późno sadziłam w tym roku cebulki, mam nadzieję że im również nic nie będzie.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Powiem Wam, że chyba jakaś pomroczność na mnie naszła... Jak zobaczyłam dzisiaj licytację od złotówki tulipanów i krokusów - zestawy po 25 i 100 szt - to głupawki dostałam i teraz biorę udział w licytacji wielkiej ilości dobra wszelakiego.... Teraz jak przyszło opamietanie to mam nadzieję, ze mnie przelicytują 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu a gdzie takie licytacje są ? zdradź tajemnice , może i ja wezmę udział 

Na all.gro Teresko. Jak coś wygram to nie wiem kiedy ja to posadzę... Teraz wybieram się na działkę dzień przed wigilią, a potem kto to wie...
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Kasiu myślę ,że teraz przy naszych zimach to i w styczniu można coś posadzić .Przypomniałaś mi o malinach ,a mam jedną żółtą .
Chciałam jeszcze posadzić patyczki porzeczki czarnej ,a czasu mi brak ,więc ta łagodna zima pomoże nadrobić brak czasu .
Chciałam jeszcze posadzić patyczki porzeczki czarnej ,a czasu mi brak ,więc ta łagodna zima pomoże nadrobić brak czasu .

Pozdrawiam Alicja
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Dziękuję Kasiu i życzę powodzenia
Jak już będziesz miała cebulki to i czas znajdziesz na posadzenie
Miłego dnia

Miłego dnia

Ja mam ten problem, że do działki mam ponad 60 km i teraz już rzadko tam jeżdżę. Ale faktycznie jak wygram to trzeba będzie coś wykombinować
Alu a patyczki to się teraz ukorzenią?

Alu a patyczki to się teraz ukorzenią?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu licytuj,
najwyżej posadzisz w donicach i zadołujsz potem na działce. Ja jutro też będę sadzić w donicach zakupione cebulowe. 

No dziewczyny - jak na razie 100 żółtych krokusów moich, 25 tulipanów Black Hero oraz 25 Double Touch.
Walka o pozostałe nadal trwa...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu wiem gdzie licytujesz i też mnie ręka świerzbiła, ale dałam spokój
Życzę powodzenia!

Widzę, że ciągle coś dorzucają, ale twardym trzeba być... Ceny też ustaliłam i się tego trzymam. Ja co prawda już u nich kiedyś na wiosennej wyprzedaży 50 dalii zgarnęłam i było wszystko ok, ale ryzyko zawsze istnieje.