Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Przepiękne irysy ;:333 Nawet nie wiedziałam, że są w tylu różnych kolorach :wink:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu Twoje clematisy to bajka ;:138 w życiu nie dochowam się takich cudnych okazów.
mam kilka powojników ale nie będę ich męczyć nie umiem, w tym roku wzięło mnie na piwonie drzewiaste i bylinowe - one jak już rozsiądą się w dogodnym dla nich miejscu to będą kwitły = takie mam marzenie ;:124

Tamaryszka już prawie miałam ale poszłam do innego sklepu jak wróciłam niet! będę jednak szukać a białego widziałam cudo w necie ciekawe jak wygląda w realu. Czasem piękny na fotce a potem rozczarowanie.
Nasadziłam sporo irysów jesienią ale niestety gryzonie były szybsze, taka moja uroda uciekają mi rarytaski. U nas zimno dziś dopiero nieco ciepła, sucho - rośliny oszczędne w pąkach, a wiadomo jesteśmy niecierpliwe, pozdrawiam idę podeptałam Twój ogródek sorki :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,ogród marzeń masz,irysów masz sporo ,takie fajne kolory ,i clematisy takie zdrowe i śliczne ,a jak Twoje piwonie ,czy zakwitną ,żebyś się nacieszyła nimi,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Szamanko, irysów jest całe mnóstwo. Ja mam bardziej pospolite, ale sa osoby, które mają prawdziwe cudeńka.

Taro, dlaczego nie dochowasz się clematisów?
Moje wydaje się, że sa przeciętne. Jedyne co robię to co wiosnę daję im w nogi po tabletce nadmanganianu potasu.
Ja zakupiłam w tym roku jedną piwonię drzewiastą na próbę. Inne piwonie u mnie do tej pory kwitły w róznym skutkiem, ale w tym roku chyba nareszcie z 7 będzie kwitło 5.
Ja wczoraj zauwazyłam nornicę . Po raz pierwszy. Czyli będą następne.Az się boję, bo do tej pory miałam z nimi spokój. A planuję jesienią kupić masę cebulowych. Chyba, ze już zacznę z nimi walczyć.
Deptaj, jest mi bardzo miło, kiedy zaglądasz

Martuś, ogród marzeń to masz Ty. Ja mam tylko namiastkę.
Piwonie lepiej w tym roku. Mimo zasypania przez psa będzie kwitło 5 z 7. Drzewiasta niestety nie rozwinęła pąka, ale widać, że żyje, więc czekam przyszłego roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Sama się 'podkręciłam' tym białym tamaryszkiem - przejadę się tam, zobaczę, czy Ci ludzie jeszcze żyją ;:224 .
Ten nadmanganian potasu, to teraz już za późno?.
Pozostanę przy swoich powojnikach ;:168 , bo tamte już 'przerabiałam', a mam trochę nowych 'zabawek' roślinnych, które mnie interesują ;:108 . Tak już mam, albo wszystko, albo nic ;:14 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ślicznie w Twoim ogrodzie. Mnóstwo rozmaitości, a co jedno to ciekawsze. Piękne irysy.
A'propos irysy: mam małe pytanko. Te niebieskie na czwartym zdjęciu to syberyjskie czy botaniczne? Z obiema nazwami się zetknęłam i nie wiem, która jest prawidłowa. A może żadna? ;:131
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Clematisy cudne. Masz dla nich specjalna kratkę?
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyszłam popatrzeć na Twój trawnik, ale brak zdjęć.
Clematisy cudowne, u mnie nie wychodzą chyba dam sobie spokój.
Pierwsza róża to Edenka ;:oj , mojej jeszcze daleko do kwitnienia, pewnie czeka aż Omoshiro przekwitnie. ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosia czekam razem z Tobą na Twoją bujną Edenkę ;:167
Clematisy jak dla mnie masz zdrowe i spore,moje ogrodowe to malizny ;:222
Omoshiro jeszcze kwitnie? ;:303

Miłego dnia :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wszystkie roślinki po kolei zachwycają! Powojniki bardzo udane, i iryski... a tu swój spektakl zaczynają już róże ;:224
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Małgoś Eden już jest piękny.U mnie będzie nieco póżniej bo ma duży cieć,ktory daje wiśnia.Masz rację z tym gabarytem kwiatów-faktycznie są duże.Abraham aż dech mi zapiera,to samo Rosarium,Laguna,L"amant czy Tradescant.Cudne.
Iryski masz zachciewne.Zwykłe ale piękne.Ja już niemam ani kawałka dziurki :;230 no może jesienią na czosnki. :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Prymulka
100p
100p
Od: 17 lut 2015, o 22:15

Post »

Witam :wit clematisy , róże , irysy wszystko śliczne i bardzo zadbane ;:oj
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Małgoś a Omoshiro? Mnie zakwitł jednym kwiatem. I marnieje. A w ulubionym sklepie pojawiły się nowe odmiany.
Kasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ludzie może jeszcze żyją, ale co z tego jak nie ma tamaryszka ;:173
Ja dawałam wczesna wiosną. Można spróbowac jeszcze. Koleżance zwiądł, ale odbił w kolejnym roku
Ja tam próbuję kilka razy z roslinami, aż im podpasuje. Chyba, że 4 razy kupiona roślina się nie przyjmie, znak to, że u mnie nie będzie rosła.

Lucynko, ja je znam pod nazwą irys syberyjski. Nie znam innej. Zresztą, jak pisałam u Ciebie, az tak nie przywiązuję wagi do nazewnictwa. Niestety. Szczególnie, że pamięć coraz gorsza ;:306

Ewo, tak i nie. Niektóre rosna na kratkach, a niektóre mają postawione bambusowe podpory. Zajmuje to mniej miejsca. Fakt, że wtedy może ich za bardzo nie widać, ale i tak nie mam gdzie postawić takiej kratki

Aniu, jak miło było się z Tobą spotkać ;:196
Nie robiłam zdjęć, bo mnie szlag trafiał. Może jutro zdołam pokazać to moje przekleństwo :roll:
Spróbuj jeszcze raz z clemkami. Tylko po posadzeniu daj ten nadmanganian. Wydaje mi się, że on i chroni i odżywia.
Moja Edenka właśnie czekała, aż przekwitnie Omoshiro. Niestety znowu się niezgrały

Aniu, Omoshiro już zakończył kwitnienie.
Moje Clemki mają kilka lat. Poczekaj chwilkę. :D

Ale miałam dzisiaj fajny dzień. Zwiedzałam cudny leśny ogród. Spotkałam też kilkoro znajomych :tan
Uwielbiam te wyprawy i spotkania.

Ogród rozkwita. Niestety nie mam najświeższych zdjęć. Zatem wstawię kilka sprzed paru dni

Moja rabatka sosnowa nabiera kształtów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, rabatka zapowiada się bardzo ładnie. Jak to się rozrośnie, to będzie świetnie ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”