Ogród Marty cz. VI
-
- 200p
- Od: 17 paź 2011, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VI
Z każdą wizytą w Twoim ogrodzie jestem coraz bardziej nim zachwycona.
Fantastycznie prezentujące się dalie.
-- 9 lut 2015, o 10:39 --
-- 9 lut 2015, o 10:39 --
Pozdrawiam Paulina
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuniu wszystkie kwiaty piękne ale królowa ogrodu jest jedna róża! Ja nazamawiałam ładnych odmian czekam do wiosny hihi i jesieni też na nowe odmiany:)
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś dalie masz piękne, łąka kwietna zjawiskowa, a kępa zebrinusa świetnie się prezentuje.
Róża ma wspaniały kolor.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto przekonujesz mnie do siania cleome, wiem że na mojej marnej ziemi nigdy takich dużych nie osiągnę. Podałaś mi nazwę nawozu i jak sprawdziłam to przypomniałam sobie, ze kilka lat temu taki właśnie stosowałam. Muszę i tego sezonu go kupić.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu
u mnie dalszy ciąg zimy, wieje, sypie, pierzynka puchowa już dość gruba
a u Ciebie takie sielskie widoczki, Dalie urocze
Wspaniałe zdjęcie róży Falstaff- ślicznotka z niej

Wspaniałe zdjęcie róży Falstaff- ślicznotka z niej

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marto, kilka dni i tyle czytania do nadrobienia
Zawsze podziwiam u innych Dalie. Moja mama miała ich zawsze bardzo dużo i każdego roku kupowała kilka dodatkowych kolorków. Niestety coś się podziało z nimi i jednej zimy wszystko zgniło
Od tamtej pory została przy kannach. U mnie niestety brakuje miejsca do przechowywania, a szkoda, bo kolorami i różnorodnością zachwycają 

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Martuniu może kochana podpowiesz...?Szukam drzewka ,które utworzy mi fajny parasol nad ławeczką i nie wyrośnie na olbrzyma
Bardzo podobają mi się twoje szczepione katalpy ale chcę rozważyc jeszcze inne opcje ,a drzewkami to ja się dotad nieszczególnie interesowałam 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Tereniu,u mnie sypie cały czas tylko drobniej i spokojniej,więc pierzyny przybywa, fajnie ,że właśnie takie kwiatuszki się podobają ,dalie to moje następne najulubieńsze,będzie jeszcze więcej ,pozdrawiam i duża buźka
Alu,dalie to też moje ulubione ,zawsze były jakieś marne tzn.mało miały kwiatów,ale znalazłam na nie sposób ,żeby pokazały się z najlepszej strony i zakwitły dużą ilością kwiatów,mimo,że karpy były dopiero kupione i nie były duże,pozdrawiam
Dorotko,dalie miałam posadzone w jednej rabacie dla nich przeznaczonej ,przyniosłam pudła z bananów,wykopałam po kolei ,poszły do pudeł z oznaczeniami i zawiozłam do piwnicy ,więc poszło tak szybko,że nawet nie myślałam ,że to takie proste i do dzisiaj tam sobie siedzą i myślę ,że mają się dobrze,pozdrawia i buziaczki
Paulinko,takie słowa naprawdę motywują do dalszej pracy w ogrodzie ,wiadomo nigdy nie będzie perfekcyjny,bo to niemożliwe,ale jak się chociaż trochę podoba to ,wielki sukces dla mnie
,pozdrawiam
Ewciu,dla mnie królową jest piwonia i nic na to nie poradzę,ale róże też kocham i mam ich sporo a będzie jeszcze więcej,bo też zamówiłam
,buziaczki
Soniu,staram się mieć przeróżne kwiaty w ogrodzie,bo uważam ,ze wszystkie piękne i wzajemnie się super uzupełniają ,ja nie mam z czego zrezygnować ,chyba ,że niekoniecznie chcą rosnąć ,to się mówi trudno,pozdrawiam
Dorotko,jak będziesz kupować nawóz to koniecznie sprawdzaj stosunek składników NPK,N-azot ma być mało,P-fosfor ma być dużo i K-potas ma być dużo,pozdrawiam
Krysiu,u mnie też sypie systematycznie ,ale dzisiaj spokojnie ,bez zamieci,ogród ma być sielski,najpiękniejsze są wiejskie widoki,pięknych snów życzę
Sabinko,moja babcia też miała piekne dalie i zawsze miałam je w bukiecie do święcenia jak było Matki Bożej Zielnej,dlatego nigdy nie może ich zabraknąć w moim ogrodzie,bo wszystko jest najważniejsze to co było u mojej kochanej babci,nie masz żadnej piwniczki ,żeby te dalie schować ,a może znajomi mają ,pozdrawiam
-- 9 lut 2015, o 20:30 --
Beatko,piękny byłby też wiąz szczepiony na wys 180-200cm ,nie pamiętam odmiany o takich większych liściach ,ja mam taki tylko nisko szczepiony ,ale są różne wysokości szczepień,wiąz rośnie u mnie bez problemu,są też lipy ,ale trzeba by je było trochę prowadzić i przycinać,jak znajdę zdjęcie tego wiązu to zaraz Ci pokażę ,tylko mój jest na niskim pniu,pozdrawiam

Alu,dalie to też moje ulubione ,zawsze były jakieś marne tzn.mało miały kwiatów,ale znalazłam na nie sposób ,żeby pokazały się z najlepszej strony i zakwitły dużą ilością kwiatów,mimo,że karpy były dopiero kupione i nie były duże,pozdrawiam

Dorotko,dalie miałam posadzone w jednej rabacie dla nich przeznaczonej ,przyniosłam pudła z bananów,wykopałam po kolei ,poszły do pudeł z oznaczeniami i zawiozłam do piwnicy ,więc poszło tak szybko,że nawet nie myślałam ,że to takie proste i do dzisiaj tam sobie siedzą i myślę ,że mają się dobrze,pozdrawia i buziaczki

Paulinko,takie słowa naprawdę motywują do dalszej pracy w ogrodzie ,wiadomo nigdy nie będzie perfekcyjny,bo to niemożliwe,ale jak się chociaż trochę podoba to ,wielki sukces dla mnie

Ewciu,dla mnie królową jest piwonia i nic na to nie poradzę,ale róże też kocham i mam ich sporo a będzie jeszcze więcej,bo też zamówiłam

Soniu,staram się mieć przeróżne kwiaty w ogrodzie,bo uważam ,ze wszystkie piękne i wzajemnie się super uzupełniają ,ja nie mam z czego zrezygnować ,chyba ,że niekoniecznie chcą rosnąć ,to się mówi trudno,pozdrawiam

Dorotko,jak będziesz kupować nawóz to koniecznie sprawdzaj stosunek składników NPK,N-azot ma być mało,P-fosfor ma być dużo i K-potas ma być dużo,pozdrawiam

Krysiu,u mnie też sypie systematycznie ,ale dzisiaj spokojnie ,bez zamieci,ogród ma być sielski,najpiękniejsze są wiejskie widoki,pięknych snów życzę

Sabinko,moja babcia też miała piekne dalie i zawsze miałam je w bukiecie do święcenia jak było Matki Bożej Zielnej,dlatego nigdy nie może ich zabraknąć w moim ogrodzie,bo wszystko jest najważniejsze to co było u mojej kochanej babci,nie masz żadnej piwniczki ,żeby te dalie schować ,a może znajomi mają ,pozdrawiam

-- 9 lut 2015, o 20:30 --
Beatko,piękny byłby też wiąz szczepiony na wys 180-200cm ,nie pamiętam odmiany o takich większych liściach ,ja mam taki tylko nisko szczepiony ,ale są różne wysokości szczepień,wiąz rośnie u mnie bez problemu,są też lipy ,ale trzeba by je było trochę prowadzić i przycinać,jak znajdę zdjęcie tego wiązu to zaraz Ci pokażę ,tylko mój jest na niskim pniu,pozdrawiam

-
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Marto u Ciebie wszystko w ogrodzie w rozmiarze maxi
Pięknie wygląda czerwona róża w rudbekiach .Śliczny kolor mają dzielżany , czy to takie sprzedajesz?
No i na koniec przepiękne dalie , jak ja żałuję ,że u mnie tak mało słoneczka, na pewno sadziłabym ich więcej tym bardziej ,że jest obecnie tyle pięknych odmian.

Pięknie wygląda czerwona róża w rudbekiach .Śliczny kolor mają dzielżany , czy to takie sprzedajesz?
No i na koniec przepiękne dalie , jak ja żałuję ,że u mnie tak mało słoneczka, na pewno sadziłabym ich więcej tym bardziej ,że jest obecnie tyle pięknych odmian.

-
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Wiązy w formie płaczącej fascynują mnie od wielu lat.
W zeszłym roku śliniłam się do jednej takiej sadzonki w szkółce, ale chyba jeszcze nie dość mocno.
Dojrzewam, dojrzewam, aż dojrzeję - wtedy w moim ogrodzie pojawi się wiąz.
W zeszłym roku śliniłam się do jednej takiej sadzonki w szkółce, ale chyba jeszcze nie dość mocno.
Dojrzewam, dojrzewam, aż dojrzeję - wtedy w moim ogrodzie pojawi się wiąz.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Martunia toż to cudeńko normalne
teraz tylko takiego znaleźć 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Piękny masz Martuś okaz wiąza Camperdownii
. To wyjątkowe malownicze drzewo
, tylko lubi przestrzeń. Miałam go kiedyś, ale po jesiennym przesadzeniu nie przetrwał zimy. Szkoda ...
.
Chorował trochę, bo już w sierpniu gubił iście. Potem przeczytałam, że to sprawka szkodnika bawełnicy korówki (czy coś w tym rodzaju
). To rodzaj mszycy i należy opryskiwać drzewo Promanalem z końcem zimy i wczesną wiosną, przed pękaniem pąków liściowych.
A twój wiąz jest zdrowiuśki?

Chorował trochę, bo już w sierpniu gubił iście. Potem przeczytałam, że to sprawka szkodnika bawełnicy korówki (czy coś w tym rodzaju

A twój wiąz jest zdrowiuśki?
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu Piękne masz lato tej zimy
Uroczo
Wiąz przepiękny
Mam pytanie za 100 punktów
"Alu,dalie to też moje ulubione ,zawsze były jakieś marne tzn.mało miały kwiatów,ale znalazłam na nie sposób ,żeby pokazały się z najlepszej strony i zakwitły dużą ilością kwiatów,mimo,że karpy były dopiero kupione"
Jaki masz ten sposób na dalie żeby pięknie kwitły ?? proszę jeśli możesz to zdradź tajemnicę
Serdecznie pozdrawiam i
zostawiam .

Uroczo

Mam pytanie za 100 punktów

"Alu,dalie to też moje ulubione ,zawsze były jakieś marne tzn.mało miały kwiatów,ale znalazłam na nie sposób ,żeby pokazały się z najlepszej strony i zakwitły dużą ilością kwiatów,mimo,że karpy były dopiero kupione"
Jaki masz ten sposób na dalie żeby pięknie kwitły ?? proszę jeśli możesz to zdradź tajemnicę

Serdecznie pozdrawiam i