Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Lucia
200p
200p
Od: 17 paź 2011, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Z każdą wizytą w Twoim ogrodzie jestem coraz bardziej nim zachwycona.
Fantastycznie prezentujące się dalie.

-- 9 lut 2015, o 10:39 --

Z każdą wizytą w Twoim ogrodzie jestem coraz bardziej nim zachwycona.
Fantastycznie prezentujące się dalie.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu wszystkie kwiaty piękne ale królowa ogrodu jest jedna róża! Ja nazamawiałam ładnych odmian czekam do wiosny hihi i jesieni też na nowe odmiany:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dalie masz piękne, łąka kwietna zjawiskowa, a kępa zebrinusa świetnie się prezentuje. ;:215 Róża ma wspaniały kolor.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto przekonujesz mnie do siania cleome, wiem że na mojej marnej ziemi nigdy takich dużych nie osiągnę. Podałaś mi nazwę nawozu i jak sprawdziłam to przypomniałam sobie, ze kilka lat temu taki właśnie stosowałam. Muszę i tego sezonu go kupić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu :wit u mnie dalszy ciąg zimy, wieje, sypie, pierzynka puchowa już dość gruba ;:224 a u Ciebie takie sielskie widoczki, Dalie urocze ;:215
Wspaniałe zdjęcie róży Falstaff- ślicznotka z niej ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, kilka dni i tyle czytania do nadrobienia :lol: Zawsze podziwiam u innych Dalie. Moja mama miała ich zawsze bardzo dużo i każdego roku kupowała kilka dodatkowych kolorków. Niestety coś się podziało z nimi i jednej zimy wszystko zgniło ;:202 Od tamtej pory została przy kannach. U mnie niestety brakuje miejsca do przechowywania, a szkoda, bo kolorami i różnorodnością zachwycają ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu może kochana podpowiesz...?Szukam drzewka ,które utworzy mi fajny parasol nad ławeczką i nie wyrośnie na olbrzyma :D Bardzo podobają mi się twoje szczepione katalpy ale chcę rozważyc jeszcze inne opcje ,a drzewkami to ja się dotad nieszczególnie interesowałam :oops:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Tereniu,u mnie sypie cały czas tylko drobniej i spokojniej,więc pierzyny przybywa, fajnie ,że właśnie takie kwiatuszki się podobają ,dalie to moje następne najulubieńsze,będzie jeszcze więcej ,pozdrawiam i duża buźka ;:79

Alu,dalie to też moje ulubione ,zawsze były jakieś marne tzn.mało miały kwiatów,ale znalazłam na nie sposób ,żeby pokazały się z najlepszej strony i zakwitły dużą ilością kwiatów,mimo,że karpy były dopiero kupione i nie były duże,pozdrawiam :wit ;:168

Dorotko,dalie miałam posadzone w jednej rabacie dla nich przeznaczonej ,przyniosłam pudła z bananów,wykopałam po kolei ,poszły do pudeł z oznaczeniami i zawiozłam do piwnicy ,więc poszło tak szybko,że nawet nie myślałam ,że to takie proste i do dzisiaj tam sobie siedzą i myślę ,że mają się dobrze,pozdrawia i buziaczki ;:196

Paulinko,takie słowa naprawdę motywują do dalszej pracy w ogrodzie ,wiadomo nigdy nie będzie perfekcyjny,bo to niemożliwe,ale jak się chociaż trochę podoba to ,wielki sukces dla mnie :tan ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,dla mnie królową jest piwonia i nic na to nie poradzę,ale róże też kocham i mam ich sporo a będzie jeszcze więcej,bo też zamówiłam :heja ,buziaczki ;:196

Soniu,staram się mieć przeróżne kwiaty w ogrodzie,bo uważam ,ze wszystkie piękne i wzajemnie się super uzupełniają ,ja nie mam z czego zrezygnować ,chyba ,że niekoniecznie chcą rosnąć ,to się mówi trudno,pozdrawiam ;:196

Dorotko,jak będziesz kupować nawóz to koniecznie sprawdzaj stosunek składników NPK,N-azot ma być mało,P-fosfor ma być dużo i K-potas ma być dużo,pozdrawiam ;:168

Krysiu,u mnie też sypie systematycznie ,ale dzisiaj spokojnie ,bez zamieci,ogród ma być sielski,najpiękniejsze są wiejskie widoki,pięknych snów życzę ;:168

Sabinko,moja babcia też miała piekne dalie i zawsze miałam je w bukiecie do święcenia jak było Matki Bożej Zielnej,dlatego nigdy nie może ich zabraknąć w moim ogrodzie,bo wszystko jest najważniejsze to co było u mojej kochanej babci,nie masz żadnej piwniczki ,żeby te dalie schować ,a może znajomi mają ,pozdrawiam ;:196

-- 9 lut 2015, o 20:30 --

Beatko,piękny byłby też wiąz szczepiony na wys 180-200cm ,nie pamiętam odmiany o takich większych liściach ,ja mam taki tylko nisko szczepiony ,ale są różne wysokości szczepień,wiąz rośnie u mnie bez problemu,są też lipy ,ale trzeba by je było trochę prowadzić i przycinać,jak znajdę zdjęcie tego wiązu to zaraz Ci pokażę ,tylko mój jest na niskim pniu,pozdrawiam :wit ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zima w pełni a u mnie lato w pełni,zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te języczki rosną w pełnym słońcu i jak widać dają radę i mniej jedzą je ślimaki bo im gorąco,te w cieniu bardziej podjedzone
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudbekia lśniąca wysoka bylina dochodzi do180 cm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto u Ciebie wszystko w ogrodzie w rozmiarze maxi ;:oj
Pięknie wygląda czerwona róża w rudbekiach .Śliczny kolor mają dzielżany , czy to takie sprzedajesz?
No i na koniec przepiękne dalie , jak ja żałuję ,że u mnie tak mało słoneczka, na pewno sadziłabym ich więcej tym bardziej ,że jest obecnie tyle pięknych odmian. ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla Beatki wiąz na wiosnę ,liście jeszcze nie całkiem rozrośnięte

Obrazek

Obrazek

ta kopuła to ten wiąz liście już większe ,ale też i inne rośliny większe i trochę zaczynają zasłaniać
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Wiązy w formie płaczącej fascynują mnie od wielu lat.
W zeszłym roku śliniłam się do jednej takiej sadzonki w szkółce, ale chyba jeszcze nie dość mocno.
Dojrzewam, dojrzewam, aż dojrzeję - wtedy w moim ogrodzie pojawi się wiąz.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martunia toż to cudeńko normalne ;:oj teraz tylko takiego znaleźć :)
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Piękny masz Martuś okaz wiąza Camperdownii ;:63 . To wyjątkowe malownicze drzewo ;:167 , tylko lubi przestrzeń. Miałam go kiedyś, ale po jesiennym przesadzeniu nie przetrwał zimy. Szkoda ... :( .
Chorował trochę, bo już w sierpniu gubił iście. Potem przeczytałam, że to sprawka szkodnika bawełnicy korówki (czy coś w tym rodzaju :roll: ). To rodzaj mszycy i należy opryskiwać drzewo Promanalem z końcem zimy i wczesną wiosną, przed pękaniem pąków liściowych.
A twój wiąz jest zdrowiuśki?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu Piękne masz lato tej zimy ;:108 ;:108 ;:306
Uroczo ;:180 Wiąz przepiękny ;:333
Mam pytanie za 100 punktów :wink:
"Alu,dalie to też moje ulubione ,zawsze były jakieś marne tzn.mało miały kwiatów,ale znalazłam na nie sposób ,żeby pokazały się z najlepszej strony i zakwitły dużą ilością kwiatów,mimo,że karpy były dopiero kupione"
Jaki masz ten sposób na dalie żeby pięknie kwitły ?? proszę jeśli możesz to zdradź tajemnicę ;:180
Serdecznie pozdrawiam i ;:196 zostawiam .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”