Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Post »

[quote="klarysa'']
Letni śnieg.
To powojnikowy potwór ;:202 . Opanował już całą barierkę i kratki przed tarasem, pożarł Warszawską Nike ;:223
Chyba poszukam siewek i puszcze na kurnik, bo hortensja pnąca jakaś niemrawa ;:131 .
Lubie miodny zapach tych drobnych kwiatów.
Owady chyba też, bo od rana do nocy ruch.

Obrazek [/quote]

Witaj, chodzę dziś po Twoim ogrodzie, bo u mnie pada. Czy to zdjęcie przedstawia ten Letni śnieg? A masz jego inne zdjęcia ? Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny powojnik ...moje jakoś słabe na 5 rok - tylko mają po 1, 40 m .

Super kociaczki , ależ bym Ci podprowadziła jednego - gdyby tak bliżej było ... ;:108 ;:224

Justysiu - Św. Franciszek stoi - jak zawsze , tak i teraz na straży porządku w ogrodzie ..albo raczej na straży udanych kwitnień .
Miałam wszelkie kolory sasanek - kupiłam w tamtym roku kolejną - fioletową - ta się ostała - a reszta - przed laty dokupywana odeszła w zaświaty ;:108 .

Jak to kudłate maleństwo wgramoliło się na kompostownik ? Zapewne ślizgiem ;:306 .

Pozdrowienia z mocno schłodzonej Małopolski ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko psia arystokracja wyraźnie przyłapana :;230
Śliczne sasanki, wszyscy zachwycają się poszczególnymi kolorami, a ja się cieszę że wreszcie jakieś mam ;:oj
Śliczne zdjęcia robisz ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niesamowita mina przyłapanej psinki. :;230 Fajne zdjęcie.
Sasanki podziwiam i chwalę, ja też mam aż dwie uchowane i chodzę wokół nich i się cieszę, że są. Może się wysieją?
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj
Mnie urzekły Twoje szafirki -wiesz jaka to odmiana :?:
Sasanki białe i różowe cudo -u mnie przeważa fiolet ale muszę sobie posiać białe i bordo :wit
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Klaryso
daję znać, że odwiedzam Twój ogród dość systematycznie (to znaczy, gdy pada lub jest zimno i nie jadę na działkę). Twój rozczochrany zadziwia porządkiem, bogactwem roślin, które rosną i prezentują się pięknie, niepowtarzalnymi dekoracjami. O zwierzyńcu już nie wspomnę.
Ogród masz nieduży. ale jest pięknie zaprojektowany i dzięki temu mieścisz w nim bogactwo roślin godne pozazdroszczenia.
Rośliny, które mam od Ciebie pięknie i bujnie rosną, widać, że pochodzą z dobrego źródła.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Justynko ;:196 dzięki zwierzaczkom (i nie tylko) wiele się u Ciebie dzieje. ;:oj
Podziwiam sasanki ;:138 . U mnie najlepiej mają się te zwykłe fioletowe.
Innym już za bardzo moja ziemia chyba nie pasuje.
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam serdecznie nieco podziębiona i zestresowana...
Majowe święta za nami.
Mimo niesprzyjającej pogody udało się wyjście na wsiowe Targi kwiatów, inauguracja grilla, wyjazd do Ogrodu Botanicznego w Gałubiu.
Trochę czasu też zostało na prace ogrodowe i lekturę oraz życie towarzyskie.
Ogród buchnął zielenią i kolorami.
Czereśnia pokryła się białym kwieciem , a wewnątrz aż buczy od pszczelego uwijania się.
Kocham maj ;:167 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alu, siewki zaraz trafiły na rabatki i teraz już dzielnie trzymają główki u góry. Oczywiście, jak tylko się pojawią, są twoje. Jeszcze tylko przeszkolenie z tego, jak wyglądają takie maluchy? Nie chciałabym ich nieopatrznie wypielić ;:131 .
Placówka nie sprzyja spotkaniom towarzyskim ;:185 , ale chociaż ta mała chwila i kilka słów ;:196 .

Aniu, nie wiem, co ją tam tak ciągnie ;:14 . Podobno natura daje znać, o potrzebie zmiany flory bakteryjnej ;:131 , a tam sprzyjające warunki...
Robactwo niestety się pojawiło. Mszyce i poskrzypki nie próżnują ;:223 .
Na razie ogród podlany :tan .

Dorotko, tajemnice koron ostatnio zgłębiałam w wątku tematycznym o szachownicach. Wyczytałam, że potrzebują dobrego nawożenia, czasami wykopywania po całkowitym zasuszeniu liści i łodyg (czerwiec/lipiec) i ponownego posadzenia w sierpniu, stanowiska o przepuszczalnej, ale dobrej glebie.
Przyznam, że moich od kilku lat nie przesadzałam, ale chyba nadeszła pora na rozdzielenie cebul przybyszowych, no i jedna kępa nie zakwitła. Chyba pośpieszyłam się z usunięciem badyli po kwitnieniu i nie zdążyły zebrać sił na ponowne. Będę eksperymentowała.
Pozdrawiam.

Justynko, to on. Niestety nie udało mi się odszukać innych, ale przy najbliższej okazji przekopię foldery i postaram się wstawić.
Kwiaty nie są imponujące, ale jest ich mnóstwo i pięknie miodowo pachną. Warunek, jeżeli ktoś obawia się owadów, to należy go sadzić daleko od miejsca posiedzeń.
Myślę, że przy Madzi to ma decydujące znaczenie ;:108 .
Buziaki.

Iguś, bo to naturszczyk botaniczny. Ale te drobne , delikatne kwiatki mają sporo uroku, no..i w moim ulubionym kolorze :D .
Franciszek dobrym duchem ogrodu i zagródki ;:167 .
A zwierzaki...cóż rozrabiają na całego. Mollinie nawet zapora z palety nie straszna. Mały może wiele ;:306 .
Zimno, ale ogród podlany ;:168 .

Marysiu, dziękuję ;:196
Jak widzisz z arystokracji wsiowy psiurek się zrobił...
Jaki pan (pani), taki kram ;:306 .
Życzę, aby sasanki zagościły na dłużej i rozmnażały się.

Gosiu, bardzo bym chciała, by się siały.
Może i tak jest, tylko nasza nieustanna potrzeba porządkowania wszystkiego i zaraz ogranicza ich ilość ;:218
Na ten rok mam postanowienie, że nie będę tak skrupulatnie usuwała przekwitłych kwiatostanów i spulchniała gleby wokół roślinek.

Bożenko, odmian nie znam. Kupowałam w kwiaciarni w doniczkach jako szafirek.

Elu, dziękuję. Ale dla mnie to Ty jesteś mistrzynią aranżacji ;:180 rabat i ogrodu.
Cieszę się, że roślinki się spisują, ale pod taka opieka nie może być inaczej ;:168 .
Liczę na rychłe spotkanie. Buziaki.

Krysiu, tzw. ruch w interesie bezinteresownym ;:306
Rzeczywiście sporo się dzieje wśród zwierzaków.
Ale lubię ten rozgardiasz.
Sasanki dopiero od niedawna odwdzięczają się za moja sympatie i opiekę.
Myślę, że nie bez znaczenia pochyły lekko teren i dobry drenaż przy ścieżce i nawożenie przy okazji sąsiedztwa róż.
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ciekawa jestem co to za śliczne maluszki pokazałaś. Czy to jakieś zawilce? Cudowne.
Podziębiona - rozumiem, ale dlaczego zestresowana?
Robactwo i u mnie panoszy się w najlepsze. Mszyce pryskam, a poskrzypki załatwiam ręcznie i nożnie ;:224
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, matka humanisty przed i po maturze z matmy ;:202 .
Trafiony ;:63 , zawilce. Fioletowy to nowość. Kupiłam w tym roku. Chyba popularny w centrach, bo widziałam w kilku ogródkach na FO. Etykietka głosi, że ANEMONE CHARMER .
Oprysk miałam w planie dzisiaj, ale deszcz przeszkodził. Mechanicznie też tępię-obrzydlistwo ;:202 .
Twoja chryzantema pięknie przezimowała i rozrosła się ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

klarysa pisze: matka humanisty przed i po maturze z matmy ;:202 .
Zestresowana matko trzymaj się, mnie to czeka za rok. Ty miałaś gorzej, bo to na roczniku Twojego syna zaczęli eksperymenty z nową maturą.
Te nasze dzieci stale dostarczają jakąś dawkę adrenaliny. Chociaż roślinki w ogrodzie dają trochę wytchnienia i błogostanu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Za rok Justynko będziesz się dziwić, że tak się denerwowałaś. Wiem, co mówię. Pstryk i moja Aga kończy I rok studiów ;:oj Nasze dzieci mają wprawę w testach, egzaminach itp. I Twój da radę ;:215 A jakie studia sobie wybrał?
PS/ I ja kocham maj ;:167
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, taki już rodzicielski los ;:131 , ale nikt nie gwarantował, że będzie łatwo i bezproblemowo ;:185 .
Te eksperymenty przekładają się także na finanse. Od IV podstawówki muszę kupować nowe zestawy podręczników :twisted: .
Ogród pozwala rozładować emocje i daje sporo satysfakcji. Teraz szczególnie, gdy każda godzina jawi się nową roślinką czy kwiatem ;:oj .
Z niecierpliwością czekamy na glicynię. To pierwszy raz od 3 czy 4 lat ;:oj . Wydaje się, że grona będą fioletowe.
Epimedium (białe) dla Ciebie i Eli zadoniczkowane ;:108 . Nie wiem tylko, czy będziemy w piątek czy w sobotę. Raczej jednak w piątek....
Myślę, że prędzej niż później :wink: będzie okazja do spotkania.
Buziaki ;:196

Aniu, niby wszystko wiem, ale to silniejsze ;:14 . Taka ze mnie kwoka :oops:.
Bardzo bym chciała, żeby tak było. Co do kierunku, wcześniej planował wojsko, ale na szczęście...w obecnej sytuacji...zamienił plany na transport ;:218 . Czy ostateczna decyzja , czas pokaże.
Trzymaj się, defilady rodzinne bywają męczące, ale i dostarczają radości ;:108 .
;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko ! ;:196
Oj te powiadomienia raz są innym razem nie ;:223
Dobrze że przyszłam zobaczyć pszeniczną to zobaczyłam że mnie nie ma, a chciałabym być :D
Słodkie zawilce, ciemna serduszka bardzo ciekawa i ...świetne zdjęcia ;:168
Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Justysiu -witaj ;:196

Ależ leci nieubłaganie ten czas ;:oj ... maturzysta powiadasz - za chwilę studia i ...nowy rozdział w życiu Twego Syna , jak i Twoim ;:108 .
Podobają mi się Twoje zrównoważone kompozycje , umiejętnie przeplatane byliny z krzewami , tudzież z martwą naturą , w postaci korzeni drzew .

Primula ciekawie wybarwiona - to łyszczak ? Też ciągnie Cię w tym kierunku - prawda ?

Pozdrawiam ze słonecznej Małopolski - aczkolwiek z lekka chłodnej ;:196 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”