Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2

Post »

Ale trawy ;:433 ;:1 Szyszka bardzo ładna i oryginalna a i zmiany się szykują ;:304
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Mati, zmiany zawsze się szykują... Już tyle lat mam ogród, że nawet się nie dziwię... W tym roku, już miałam zmian nie robić na starych rabatach, tylko skupić się na skończeniu nowych... Ale tyle kamieni mi się marnuje, że musiałam je wykorzystać... ;:306
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to czekam na zdjęcia z dzisiejszej aranżacji. A dwa pierwsze zdjęcia bardzo ładne :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Berberysów trochę mi się zeszłego roku wysiało , wciąż małe i wciąż się zastanawiam jak je wykorzystać , może jakaś obwódka , może mały żywopłocik , wciąż nie wiem więc rosną tam gdzie je wiatr posiał ;:131 , tak prac ogrodowych wciąż jeszcze nam nie brakuje , dziś boli kręgosłup w marcu nie będzie się można doczekać by podłubać w ogrodzie ot życie :;230 .
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Dorotko!
Pięknie przycięłaś jałowiec ;:333. Wokół niego faktycznie może powstać bardzo ciekawy skalniak.
Kamienie pewnie ułożysz teraz, będę czekać na ten widok...
Już nie mówię, jak mnie ciekawi całość obsadzona roślinami.

Pozdrawiam serdecznie - jagi
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny dzień listopadowy... Jakże piękny, słoneczny i ciepły... Wykorzystałam cały, na różne prace w ogrodzie i te uzupełniające i te tworzące nowe miejsca pod rośliny...
Poznosiłam kamienie w jedno miejsce, M dosypał ziemi... Wiosną rośliny podosadzam... Tylko zaś nowych skalnych potrzebuję... Jak Ktoś ma, to ja chętna... ;:333

Marysiu, trawy o tej porze roku zachwycają... Aż nie myślałam, że potrafią być tak piękne jak kwitną... Zwłaszcza Miskanty... To najpiękniejsze trawy z jakimi miałam możliwość obcować... :D
Szkielet skalny już zrobiłam, fotki do oglądania też... :uszy

Monisiu, z części moich siewek zrobiłam rabatę... Siewki stanowią, jakby człon rabaty... Odmianowe są dodatkiem... Poniżej zobacz, jak wygląda u mnie taka rabata... W tym roku zupełnie bez cięcia... W przyszłym, wszystkie Berberysy zostaną przycięte i towarzyszące im irgi i suchodrzewy też...
A z wiosną masz rację... Teraz się szaleje, potem odpoczynek, a potem znowu szaleństwo... ;:306

Jagoda, jałowiec miał być do wyrzucenia, ale został posadzony w przechowalni, bo mi szkoda było... To było z 5-6 lat temu... Teraz tam jest rabata, on też został, tylko w innej formie... Trzy lata temu zaczęłam go kształtować...
Skalne nasadzenie powstanie z południowej strony tego jałowca... Miejsce idealne... Ale co tam posadzę, to sama jeszcze nie wiem... Będę zimą szukać ciekawych odmian skalnych roślin, bo sporo już mam, nasadzone na otoczakach... Też swego rodzaju kamienne nasadzenia... :uszy
Zapraszam na jesienny ogród i skalne impresje... Na razie bez roślin... :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu, Jagoda...
To ułożone kamienie... Jeszcze jakieś korzenie muszę przytargać... I czekam na roślinki skalne...
:wink:

Obrazek

Obrazek

Moniko, tak wygląda rabata z siewkami bereberysów i odmianami...

Obrazek

Obrazek
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

O Rajciu ale tam wielkie pola ;:oj
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, gdzie Ty masz wielkie pola... Ot, 21 arów... Toż to wszystko moje rabaty... Większe, czy mniejsze, starsze czy młodsze... :wink:
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ładne zdjęcia Dorotko! ;:63
Te z figurką kocią i ten wielki cień małego kotka!
Jak przyjadę do Ciebie to kamienie wymienimy jak rośliny :?:
A berberysy ślicznie teraz wyglądają :D moje też się przebarwiają ;:215
Pozdrawiam ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dorotko!
Mnie też zachwycił ten mały kotek z wielkim cieniem ;:333. Urocze zdjęcie z serii takich, które Marysia Maska nazywa igraszkami ze słońcem.
Masz jakieś wymarzone skalne? Jeśli nie, to ja przejrzę swoje, może któraś Ci się spodoba.
Miejsce im przygotowałaś prima sort. A jałowiec w tej formie jest idealny.

Serdeczności świąteczne - Jagi
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, na fotkach jest Perełka... Chodziła przede mną, jak robiłam fotki... I te w pozycji horyzontalnej były z nią... Czasem tak lubi łazić ze mną po ogrodzie... :wink:
Roślinkami chętnie się z Tobą podzielę, choć chyba już wszystkie moje nowinki Ci darowałam... Ale mogę się mylić i coś tam jeszcze mam innego... :uszy

Jagoda, przegapiłam Twój wpis, ale już się poprawiam... ;:196
Perełka jest niesamowitym kotem, choć, jak wszystkie moje koty, fotek nie lubi... :roll:
Co do skalnych, to jak najbardziej jestem zainteresowana... Szukam ciekawych rojników, czy rozchodników... Ale, że sporo mam, mimo, że bez nazwy, to często na fotkach bazuję... Lubię, te małe roślinki, które zawsze rosną, nawet jak jest trudna zima... ;:333
Jałowcowi dziś obcięłam pięć kul, bo było ich za dużo, jeszcze ze dwie powinnam obciąć, ale na razie mi szkoda... :oops:
Część 1Część 2
Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

To i tak sporo :!: :!: :!: my tylko 30 to bardzo mało ;:108 :( i tak wszystko pod handel idzie :roll:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dorotko - Mati ma rację , masz tam ładne pole do popisu ;:180 . Dziękuję za zdjęcia berberysowej rabaty , muszę dobrze sprawę przemyśleć szczególnie że kolejna rabatka u mnie do przerobienia , coraz mniej miejsca na nowe rabatki więc trzeba przebudowywać te starsze by nudno nie było :;230 , Skalniaczek bardzo ciekawy powstaje , ja niestety roślin na skalniak nie bardzo posiadam , mam zawciąg nadmorski różowy i to się chyba nazywa rogownoca kutnerowata , więc jeśli będziesz chciała to daj znać ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko kamieniami jak roślinami !!!
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, to Wy macie szkółkę roślin, dobrze zrozumiałam... Wiem, że nawet na niewielkiej powierzchni można handel otworzyć, trzymam kciuki za powodzenie... ;:333

Maryś, może ja blondyna jestem, ale chodzi Ci o to, że Ty mi kamienie, a ja Tobie rośliny... Tak... :?: Ciężko mi się dziś myśli, wybacz... :oops:

Moniś, ja od zawsze kocham Berberysy i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu... Ale jak masz mało miejsca, to nie przesadzaj siewek, tylko postaraj się o jakieś odmianowe i z nich zrób rabatę, albo je porozmieszczaj w różnych punktach ogrodu... Coś Ci tam mogę dać...
Co do zawciągu, to mam różowy i biały... To ciekawa roślina i jedną pozyskałam z nad Dunajca, jak łaziłam z dziećmi po plaży... :uszy
Kawał miejsca był do obsadzenia... Aż się kiedyś obawiałam, czy podołam... Dziś widzę, że to nie jest jakiś wielki ogród... A odpowiednie nasadzenia powodują, że nie ma na nich roboty bez przerwy... :wink:
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”