Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014

Post »

A co to takiego pod werbeną patagońską? Czarnuszka wygląda oszałamiająco! Ostatnie zdjęcie tchnie spokojem i wieczornymi woniami ogrodu :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No cudne fotki! jak mi jeszcze raz coś napiszesz złego o swoim ogrodzie to odeślę Cię do tego zdjęcia

Obrazek

ale ładnie ;:215

A ja swojego heliotropa zalałam, bo podlewałam i usechł, za to ten w ziemi rośnie i nawet ma kwiatek :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Pati potwierdzam cudne zdjęcia tak Maryśzrobię. :)
a co heliotropa to masz rację lubią wodę ale nie pływać w niej i jak tu im dogodzić. ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Pati
No udały się zdjęcia Koleżance :!: Brawo ;:138
Czarnuszka i koper super :D
Widok na skoszoną dżunglę też dla mnie przyjemny Ostatnio zdeterminowany Z. zakupił tradycyjną kosę bo spalinowa wysiada w naszej dżungli :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat, powiedz mi co jest na 7 i 8 zdjęciu z ostatniej serii? To coś jest cudne! ;:167 I skoszonej trawy bardzo, bardzo ci zazdroszczę. :oops: Bo u mnie kosiarka popsuta. ;:222
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Zuziu, pod werbeną jest groszek pachnący made in England :) Jestem od tych angielskich uzależniona,w Polsce takich kolorów jeszcze nie ma; zresztą różowa czarnuszka też z Anglii - raz w roku mniej więcej w styczniu wyciągam zaskórniaka i kupuję nasiona na brytyjskim ebayu, zeby mieć poczucie posiadania angielskiego ogrodu :wink:

Marysiu, bywają dni, ze bardzo mi się podoba, ale częściej bywają takie, ze bardziej widzę pokrzywy niż urok ogólny. Dziś na szczęście był znowu dzień samozachwytu - mimo odnotowania szkód poburzowych - i porobiłam zdjęcia stosowne, ale wstawię wieczorem. no i ten akurat widok jest jedynym, który bez nadmiernego kadrowania skrzętnie omija wszystkie strefy mroku (bo ta kepa traw pod drzewem, co jest chwastowiskiem wygląda jak sadzona celowo ;:306 )

Anito, to różowe? To czarnuszka właśnie.

Agnieszko, dziękuję :wink: Ja z kolei dojrzewam do zakupu kosy spalinowej dostosowanej gabarytami i ciężarem do moich gabarytów :wink: ale wstrzymuję się jeszcze, bo na razie od R. dostałam nożyce do cięcia trawy mojej ulubionej firmy Fi... - sa genialne, a wiem co mówię, bo już trzy pary takich zwykłych z wściekłością do kosza cisnęłam :wink:

Zdjęcia tak jak pisałam, potem ale zostawiam Wam koryta - przedburzowe - po burzy lekko się udeptała roślinnośc, ale mam nadzieję, że się jeszcze podniesie...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Oooo, jest moje ulubione "epatowanie korytami"! :lol: Wspaniałe te kompozycje, no co ja będę gadać, pięknie Ci wyszło :)

Mam jeszcze pytanie do Ciebie, zupełnie z innej beczki: czy Ty kiedyś robiłaś jakieś ozdoby z kamieni? Chodzi mi konkretnie o wiercenie w nich dziur na wylot w celu przeciągnięcia sznurka. Całość wytworu ma stanowić kilka kamyków i ew. ozdobnych korali nanizanych na sznurek a na końcu żabka od firanek. Ma to służyć przyczepieniu do brzegów obrusa na stole "nadwornym" w charakterze obciążników, coby go wiatr nie zwiewał. O ile korale mają już dziurę, to kamyki nie, a są one niezbędne, bo to musi posiadać swój ciężar, żeby działało. Nie mam pojęcia czym takie dziury można wywiercić. Czy masz jakieś doświadczenie w takim czymś? W zasadzie mogłam to napisać na PW, ale niech tam :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Te koryta to hit sezonu Pati ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A to filetowe w donicy między korytami, to ... Mam słabość do takiego koloru...
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

zuzanna2418 pisze:
Mam jeszcze pytanie do Ciebie, zupełnie z innej beczki: czy Ty kiedyś robiłaś jakieś ozdoby z kamieni? Chodzi mi konkretnie o wiercenie w nich dziur na wylot w celu przeciągnięcia sznurka. Całość wytworu ma stanowić kilka kamyków i ew. ozdobnych korali nanizanych na sznurek a na końcu żabka od firanek. Ma to służyć przyczepieniu do brzegów obrusa na stole "nadwornym" w charakterze obciążników, coby go wiatr nie zwiewał. O ile korale mają już dziurę, to kamyki nie, a są one niezbędne, bo to musi posiadać swój ciężar, żeby działało. Nie mam pojęcia czym takie dziury można wywiercić. Czy masz jakieś doświadczenie w takim czymś? W zasadzie mogłam to napisać na PW, ale niech tam :)
Zuzia, zajrzyj do Justynki-Klarysy u nie właśnie takie obciążniki widziałam :)
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat - ślicznie, I ja się dałam nabrać ta tą trawę pod drzewem - naprawdę z daleka wygląda na planowaną rabatę.
Lubię takie zdjęcia z perspektywy, dają obraz jakie to duże przestrzenie do zagospodarowania są ale i to, że jest w tym sens i wszystko nabiera kształtów.

Zuziu - zajrzyj do Wyczynów Justynki-Klarysy - ona tam właśnie pokazywała takie obciążniki samodzielnie zrobione. Z tego co pamiętam to kamyki łączyła klejem.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

A, dzięki dziewczyny ;:180 ;:180 , ja w jakiejś gazecie widziałam takie na sznurek, ale z klejem powinno być łatwiej :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Donice super się prezentują, a co to za fajne kwiatki pomiędzy donicami?
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

zuzanna2418 pisze:A, dzięki dziewczyny ;:180 ;:180 , ja w jakiejś gazecie widziałam takie na sznurek, ale z klejem powinno być łatwiej :)
Wiem, że to nie to samo pod wzgledem estetycznym, ale poszłam na łatwiznę i kupiłam w ald... gotowe takie obciążniki magnesowe w kształcie serduszek, były tez inne, ale te były akurat najmniejsze.
Bea
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Zuziu, wiertełko diamentowe, jakaś mała wiertareczka, trochę cierpliwości i będą piękne dziurki :D , a pomysł na obciążniki z kamyków zmałpuję, bo obrus na stole na tarasie to "Fruwa twoja marynara" :wink:
Pati, czarnuszka ;:215 a dzisiaj do mnie przyjeżdża Lykkefund :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”