Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
A co to takiego pod werbeną patagońską? Czarnuszka wygląda oszałamiająco! Ostatnie zdjęcie tchnie spokojem i wieczornymi woniami ogrodu 

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati potwierdzam cudne zdjęcia tak Maryśzrobię.
a co heliotropa to masz rację lubią wodę ale nie pływać w niej i jak tu im dogodzić.

a co heliotropa to masz rację lubią wodę ale nie pływać w niej i jak tu im dogodzić.

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Pati
No udały się zdjęcia Koleżance
Brawo
Czarnuszka i koper super
Widok na skoszoną dżunglę też dla mnie przyjemny Ostatnio zdeterminowany Z. zakupił tradycyjną kosę bo spalinowa wysiada w naszej dżungli
No udały się zdjęcia Koleżance

Czarnuszka i koper super

Widok na skoszoną dżunglę też dla mnie przyjemny Ostatnio zdeterminowany Z. zakupił tradycyjną kosę bo spalinowa wysiada w naszej dżungli

Pat, powiedz mi co jest na 7 i 8 zdjęciu z ostatniej serii? To coś jest cudne!
I skoszonej trawy bardzo, bardzo ci zazdroszczę.
Bo u mnie kosiarka popsuta. 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Zuziu, pod werbeną jest groszek pachnący made in England
Jestem od tych angielskich uzależniona,w Polsce takich kolorów jeszcze nie ma; zresztą różowa czarnuszka też z Anglii - raz w roku mniej więcej w styczniu wyciągam zaskórniaka i kupuję nasiona na brytyjskim ebayu, zeby mieć poczucie posiadania angielskiego ogrodu
Marysiu, bywają dni, ze bardzo mi się podoba, ale częściej bywają takie, ze bardziej widzę pokrzywy niż urok ogólny. Dziś na szczęście był znowu dzień samozachwytu - mimo odnotowania szkód poburzowych - i porobiłam zdjęcia stosowne, ale wstawię wieczorem. no i ten akurat widok jest jedynym, który bez nadmiernego kadrowania skrzętnie omija wszystkie strefy mroku (bo ta kepa traw pod drzewem, co jest chwastowiskiem wygląda jak sadzona celowo
)
Anito, to różowe? To czarnuszka właśnie.
Agnieszko, dziękuję
Ja z kolei dojrzewam do zakupu kosy spalinowej dostosowanej gabarytami i ciężarem do moich gabarytów
ale wstrzymuję się jeszcze, bo na razie od R. dostałam nożyce do cięcia trawy mojej ulubionej firmy Fi... - sa genialne, a wiem co mówię, bo już trzy pary takich zwykłych z wściekłością do kosza cisnęłam
Zdjęcia tak jak pisałam, potem ale zostawiam Wam koryta - przedburzowe - po burzy lekko się udeptała roślinnośc, ale mam nadzieję, że się jeszcze podniesie...

Marysiu, bywają dni, ze bardzo mi się podoba, ale częściej bywają takie, ze bardziej widzę pokrzywy niż urok ogólny. Dziś na szczęście był znowu dzień samozachwytu - mimo odnotowania szkód poburzowych - i porobiłam zdjęcia stosowne, ale wstawię wieczorem. no i ten akurat widok jest jedynym, który bez nadmiernego kadrowania skrzętnie omija wszystkie strefy mroku (bo ta kepa traw pod drzewem, co jest chwastowiskiem wygląda jak sadzona celowo

Anito, to różowe? To czarnuszka właśnie.
Agnieszko, dziękuję

Zdjęcia tak jak pisałam, potem ale zostawiam Wam koryta - przedburzowe - po burzy lekko się udeptała roślinnośc, ale mam nadzieję, że się jeszcze podniesie...

- zuzanna2418
- 1000p
Oooo, jest moje ulubione "epatowanie korytami"!
Wspaniałe te kompozycje, no co ja będę gadać, pięknie Ci wyszło 
Mam jeszcze pytanie do Ciebie, zupełnie z innej beczki: czy Ty kiedyś robiłaś jakieś ozdoby z kamieni? Chodzi mi konkretnie o wiercenie w nich dziur na wylot w celu przeciągnięcia sznurka. Całość wytworu ma stanowić kilka kamyków i ew. ozdobnych korali nanizanych na sznurek a na końcu żabka od firanek. Ma to służyć przyczepieniu do brzegów obrusa na stole "nadwornym" w charakterze obciążników, coby go wiatr nie zwiewał. O ile korale mają już dziurę, to kamyki nie, a są one niezbędne, bo to musi posiadać swój ciężar, żeby działało. Nie mam pojęcia czym takie dziury można wywiercić. Czy masz jakieś doświadczenie w takim czymś? W zasadzie mogłam to napisać na PW, ale niech tam

Mam jeszcze pytanie do Ciebie, zupełnie z innej beczki: czy Ty kiedyś robiłaś jakieś ozdoby z kamieni? Chodzi mi konkretnie o wiercenie w nich dziur na wylot w celu przeciągnięcia sznurka. Całość wytworu ma stanowić kilka kamyków i ew. ozdobnych korali nanizanych na sznurek a na końcu żabka od firanek. Ma to służyć przyczepieniu do brzegów obrusa na stole "nadwornym" w charakterze obciążników, coby go wiatr nie zwiewał. O ile korale mają już dziurę, to kamyki nie, a są one niezbędne, bo to musi posiadać swój ciężar, żeby działało. Nie mam pojęcia czym takie dziury można wywiercić. Czy masz jakieś doświadczenie w takim czymś? W zasadzie mogłam to napisać na PW, ale niech tam

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Te koryta to hit sezonu Pati 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A to filetowe w donicy między korytami, to ... Mam słabość do takiego koloru...
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Zuzia, zajrzyj do Justynki-Klarysy u nie właśnie takie obciążniki widziałamzuzanna2418 pisze:

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pat - ślicznie, I ja się dałam nabrać ta tą trawę pod drzewem - naprawdę z daleka wygląda na planowaną rabatę.
Lubię takie zdjęcia z perspektywy, dają obraz jakie to duże przestrzenie do zagospodarowania są ale i to, że jest w tym sens i wszystko nabiera kształtów.
Zuziu - zajrzyj do Wyczynów Justynki-Klarysy - ona tam właśnie pokazywała takie obciążniki samodzielnie zrobione. Z tego co pamiętam to kamyki łączyła klejem.
Lubię takie zdjęcia z perspektywy, dają obraz jakie to duże przestrzenie do zagospodarowania są ale i to, że jest w tym sens i wszystko nabiera kształtów.
Zuziu - zajrzyj do Wyczynów Justynki-Klarysy - ona tam właśnie pokazywała takie obciążniki samodzielnie zrobione. Z tego co pamiętam to kamyki łączyła klejem.
- zuzanna2418
- 1000p
A, dzięki dziewczyny
, ja w jakiejś gazecie widziałam takie na sznurek, ale z klejem powinno być łatwiej 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Donice super się prezentują, a co to za fajne kwiatki pomiędzy donicami?
Wiem, że to nie to samo pod wzgledem estetycznym, ale poszłam na łatwiznę i kupiłam w ald... gotowe takie obciążniki magnesowe w kształcie serduszek, były tez inne, ale te były akurat najmniejsze.zuzanna2418 pisze:A, dzięki dziewczyny![]()
, ja w jakiejś gazecie widziałam takie na sznurek, ale z klejem powinno być łatwiej
Bea
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Zuziu, wiertełko diamentowe, jakaś mała wiertareczka, trochę cierpliwości i będą piękne dziurki
, a pomysł na obciążniki z kamyków zmałpuję, bo obrus na stole na tarasie to "Fruwa twoja marynara"
Pati, czarnuszka
a dzisiaj do mnie przyjeżdża Lykkefund 

Pati, czarnuszka